Razumem ja šta Kukuleleta muči. On ne iznosi na kantar nego sve protera kroz stoku. On se boji kako će sad njega subvencionisati. Mnogi nisu razumeli tu njihovu ugovorenu proizvodnju. Ako će to da važi i za stočare, kako će da nam mere na primer prinos lucerke? Koće nam meriti taj minimum prinosa kukuruza ako ga nećemo iskipovati na kantar nego utovariti u čardake, panjime nahraniti stoku.
Nemoj pogrešno da me shvatiš da ja sad isto kukam. Ja sam zadovoljan ovim novim što ste postigli na pregovorima kao što sam bio zadovoljam i onim po kilogramu. Meni je ni iz džepa ni u džep. U svakom slučaju neće mi baš 100% površine biti subvencionisano jer sam planirao da izručim na kantar samo pšenicu i suncokret, a imam zasejane i neke kulture koje nisu predviđene za subvencionisanje kao na primer tritikale ili stočna tikva.
Komšo,hvala ti na razumevanju.Ti si jedan od retkih na ovom forumu koji je recimo na neki način zadovoljan ali razume one koji po ovim merama možda ne dobiju kao i svi ostali.
I kad tako izneseš neko svoje mišljenje-onda te optuže da kukaš.
Samo da konstatujem-Baviš se poljoprivredom,ulažeš isto kao i svi (proporcionalno u odnosu na posed),isto gledaš u nebo i na kraju ovi što dobijaju ti se podsmevaju što ti ne dobija i na kraju ti još neko sa 100 i kusur hektara drži predavanja o PIO uslovu ili o ugovorenoj proizvodnji ne shvatajući da platiti 45000 na sumu od 1400000 i na sumu od 140 000 i još manje nije isto. a ovamo svi ističu kako treba da smo svi jednaki.