Hobi-poljoprivrednici

I ja sam mlad i "gladan zivota" a u selu koje je puno narkomana i dilera ja se odlicno drzim.
Radim svasta al drogu necu,radim malo oglase za plac,popravim komp nekom,postavim bezicni internet,organizujem zurke i naravno zemlju sa caletom(7ha).
Cale radi kod privatnika,mama u drzavnoj firmi i opet svi radimo koliko mozemo da bi imali normalan zivot.

ja nemam svoje zemlje al imam ženin miraz :D to je 3h i pošto živim kod tasta on ima još 8h i + moja plata pa se nekako preživljava aha nisam rekao da školujem dvoje dece .

Nort Army:
Držiš se zato što radiš,pa nemaš vremena da se drogiraš ili družiš sa parazitima i barabama.
Da neradiš,lako bi zalutao mračnim ulicama života...

Svi mi nekako preživljavamo,krpimo se kako znamo i umemo.Niti od koga tražimo milostinju,niti nas neko pita kad nam nešto treba.
Ali nije ni to svega dosta.Pa sutra će,kakva nam je država i vlast nešto od ovog stati.
Sutra mi je tačno 6 dugih godina kako radim u "Vodovodu",još uvek "od danas do sutra".I svakog meseca se nadam kad će me šutnuti.
I šta onda čovek da radi ako nema nešto rezervno,bar da preživi?

Do pre mesec-dva sam i telefonima trgovao aktivno,ali je sad stalo jer niko nema para.

Lepo mi je i ovako u zivotu,za izlaske imam normalno para,imam dobro drustvo i iskreno receno gade mi se ti klosari i dileri koji su obicne **greška,to moze svako da bude...

znate li kolike su plate ovih jadnih devojcica i zena po buticima i trafikama kod mene u smed. palanci OSAM hiljada dinara. komentar nije potreban. ne mogu da ne ispricam pricu istinitu koja je verovatno i prica mnogih parova kod nas. inace su mi rodjaci, elem mladi bracni par siromasniji, on radi u propaloj "gosi" ona kod nekog "privatnika" za iznos koji sam pomenuo vec. normalno planiraju porodicu ali ono kao ajde jos malo da se nadje bolji poso, veca plata, za dete treba dosta itd. on pre mesec dana dobije temperaturu koja ne spada. dijagnoza pre neki dan- rak. pozdravi od "milosrdnog andjela"

North ARMY je napisao(la):
Do pre mesec-dva sam i telefonima trgovao aktivno,ali je sad stalo jer niko nema para.

Lepo mi je i ovako u zivotu,za izlaske imam normalno para,imam dobro drustvo i iskreno receno gade mi se ti klosari i dileri koji su obicne **greška,to moze svako da bude...
Nastavi sa takvim životom-vidim da si mlad-takva su i moja deca(meni pomažu) i imate manje vremena da mislite na kojekakve budalaštine a kad jednom uploviš u mutne vode posle deset godina kada dođe iz ----- u glavu onda je kasno i ne znaš odakle da počneš ::svaka cast::

Gde ode ova priča....

Nažalost to je svetski trend, da ljudi moraju da rade dva tri posla da bi preživeli još ih je onaj gad Klinton hvalio kako su vredni i sjajni a oni jadni nemaju vremena ni za spavanje. Sada se ta situacija preselila i kod nas i umesto da se radno vreme smanjuje ono se povećava, samo me zanima dokle će moći tako.

ovako gledam vas i pratim i nemogu a da vam nepostavim jedno pitanje pa vi sami zakljucite sta je ispravno asta ne a pitanje glasi da li covek koji radi u drzavnoj firmi kao profesor nastavnik doktor ili bilo koji drugi posao a ima platu vecu od 30000 din se jos i bavi poljoprivredom i poseduje vise od 15 h zemlje a mladi ljudi sa zavrsenim fakultetima idu u sezoni par dana da rade za te ljude da bi zaradili koji dinar za prezivljavnje ovo nije samo jedan ovakvih slucaja ima dosta kod nas a verujem i svuda po srbiji pa sada vi meni recite dali je ovo demokratija ili je ovo samo prikriveni kapitalizam gde se bogati jos vise bogate a siromasni jos vise siromase

@ lakarije

Nemam ja nista protiv hobi poljoprivrednika koji se bore za goli opstanak nego za one koji su hobi radnici a imaju vise zemlje nedo onaj koji samo od toga zivi. Em ne placaju porez penziono sve im firma obezbedi i smeju se onima koji se samo poljoprivredom bave. E ako tako pogledas na sadasnje stanje u drustvu onda vidis da sam u pravu. Pogledaj samo ministre i poslanike ko koliko zemle poseduje i prima drzavnu platu a gde su oni manji direktorcici raznih preduzeca koje su odveli u stecaj a zive bogovski jer su se muckama dokopali dobrih njiva a navodno imaju i stalni radni odnos. Nepricam za moju penziju koja je invalidska pa moram nesto da radim da prezivim. Takvih ima na hiljade. A onih koji sede na dvd fotele i neznaju sta ce sa parama ima manje e na njih se odnosi ono hobi poljoprivreda jedno ili drugo.

Problem je u kontroli-slažem se sa peto1-koju država neće da sprovede.Može sve da se reši i to lako ali oni neće.lakše im je da nama ukinu subvencije a time ne diraju one koje peto1 spominje.
Ja sam u temi unapređenje poljoprivrede izneo par konkretnih predloga a verujem da ih i vi imate i kada bi se to malo doradiloroblemi rešeni-samo ne znam da li neko uopšte čita jer sada su ljudi zaokupljeni fiskalnim računima(da li treba 1 pečat ili 2 ili ne treba uopšte)-sve su pozabunjivali oko tako jednostavnih stvari da bi dete koje je krenulo da uči da broji do 10 bolje regulisalo to pitanje

I ja radim u jednoj firmi zarada moja i od supruge dovoljna za preživljavanje ,ako hoću još nešto mora da se radi dodatno a to nešto nije mnogo da živiš normalno da godišnje jednom odeš na more i da kupiš neki auto (ja ga nemam) ne novi .

More sam video daleke 88-e-bio na bračnom putovanju,posle toga jok.Tako izgleda kada radiš u firmi pa se još baviš ratarstvom i stočarstvom
U Italiji gde vlada mafija-narod dobro živi(oni poštuju narod a narod njih)-a kakvi su ovi naši --m li ga :sta:

Sve to ide od slucaja do slucaja,covek se doselio kod mene u selo iz BG-a,tamo je radio jos pre par godina kao pekar za 40 000 neki sef bio,u glavnom nije sastavljao kraj sa krajem,sad radi kao nadnicar u sezoni,pomaze ljudima i on kaze da sad zivi bolje sa 200e nego onda sa 500e.

jeste da smo otišli daleko ali to su muke i problemi nas malih koi sedimo na dve stolice i to trule nebili preživeli i jedino mi pišemo o mukama i prežinljavanju ovi veliki pišu o velikim stvarima tako da i ovde na forumu oni pišu o fendu,JD, itd ami o tome kako da posejemo i šta da posejemo na ovo malo sirotinjei iskreno da vam kažem mene je sramota da se i upuštam i razgovor sa velikima jer te cifre ja nerazumem ustvari na tim temama ja nemam šta da tražim kada njihova jedna priključna mašina košta kao sve moje pa se ja tu izgubim KO PRASE U TEHERANU

Nazad
Vrh