Hobi-poljoprivrednici

Sarbanac druže ja znam da je sad u modi biti Veliki Srbin,slaviti slave za koje do pre pet godina većina nije znala ni da postoje,krstiti sve od dece do imovine,gledati popove po uličnim demonstracijama,osnivati stranke sa Srpska u nazivu,opet stavljati šajkače na glavu.........mene ta moda ne interesuje jer je to samo odvlačenje opšte javne svesti od trenutnih problema u malverzacija.
Ja naprotiv tvog mišljenja nisam nacionalista po bilo kom osnovu već nacionalna manjina u ovoj državi.I kao takav znam gde bi mi i sa kim sigurno bilo bolje jer od ovoga teško da gore može.

Nacionalista ne znaci mrziti druge, vec VOLETI zemlju u kojoj si se rodio, u kojoj zivis.
Ko je pravi vernik slavu je nasledio od cukundede, prandede, a ovi novokomponovani sto slave po restoranima, ne dugu stranu.
Ja sam nacionalna manjina i tvrdim da manjine nisu ugrozene.
Imam prijatelja kojima je ovde bilo lose, pa su otisli preko, nasli posao, srecu,,,
a svi poljima ima problema, ali moramo podici glavu i ici napred. :ppozdrav:

Ja cak nemam nista protiv tih novokompanovanih,red je i da se oni malo istrose ,znas kako je ranije bilo neslave nista,a idu na sve slave i bozice ,i ostala slavlja.Mozda su oni sad hobi vernici.

Ma ko je nacionalista? U mojoj kući se slavi kao i pre 40god koliko ja pamtim. Iz istih kuća dolaze na slavu. Dali ste ti i ovaj što ti zahvaljuje bili nekad kod nekog seljaka južno od Save. Pa sa ovog foruma su kod mene dolazili ljudi Mađari iz Temerina i smatram ih svojim prijateljima kao i oni mene. Čim se čuje neko neslaganje najlakše je prišiti da smo to što ti kažeš. Ja lično nenosim šajkaču iako je to u mom kraju samo kapa kao i svaki drugi deo garderobe. Ti ne shvataš u čemu je problem. Srbi su najveća nacionalna manjina u Srbiji. A srpski seljak zvani gedza najniža kasta u društvu ove naše građanske države. Jutros sam napisao da sam napravio grešku što se na popisu nisam izjasnio kao moje komšije sad nebi raspravljo sa vama oko subvencija već bi imo 250 evra mesečno. Al šta da radim kad je ovaj gore sa slike plav ko da je rus provalili bi me da sam folirant.

Otišli ste daleko od teme.Ja sam Lala (vojvođanin).Malaksalo vam je lepo napisao da nas severno i one južno guši CENTAR-BEOGRAD gde se čuva socijalni mir.

Diklofen,druže i da se Vojvodina odvoji onda bi sve išlo za N,S. pa tako da bi nama bilo isto ako ne i gore.Dugo su nas zavaravali kako je Juga bila jaka,mada sam ja jugonostalgičar i eto gde je sada.Mnoge su vojske prošle prostorima ove naše zemlje pa smo izmešani ko sarma,mnogo mešovitih brakova iz kojih su izrođena deca.

U SAD ima 300 razlicitih nacija, pa se ne bune. Nemojte ljudi, sve ce to biti dobro.

Nego sta ste rekli, KO SU HOBI POLJOPRIVREDNICI ? nikako da saznam,,,

Bas me briga dali je vecina ili manjina,dali se krsti ili moli,bitno je da je dobar covek i drug koji ce ti pomoci u dobru i zlu.Niko se nebavi politikom da bi bilo narodu bolje vec iz licnih interesa.Do juce se kleli uTITA i partiju a danas u BOGA i crkvu.Sve ce oni da obecaju dok ne prodju izbori, a posle ...?

Selo gori a baba se češlja.........
Da i ja napravim malo off-a
U vojsci sam bio 97/98, jedan od najboljih drugova mi je bio musliman a takođe je bilo i mađara sa kojima sam bio izuzetno dobar,bili smo u istim go....ma i nismo se nikad zamerili a zašto bih,čoveka treba gledati kakav je čovek a ne kako se krsti ili zove...
Ne samo kod nas već širom sveta vlast skreće narodu pažnju od nemaštine i ostalih problema šireći međunacionalnu mržnju...

U SAD ima 300 razlicitih nacija, pa se ne bune. Nemojte ljudi, sve ce to biti dobro.

Hobi je aktivnost koja se obavjla radi licnog zadovoljstva ,a ne zbog novcanih primanja i nagrada,,citiro sam vikipediju,,Po ovim ispadne da mi nismo ni hobisti ,stvarno nerzumem.

Po svemu sudeci osoba, ili ljudi koji zbog zaposlenja ili iz svog nekog inata ili principa ne zele da ispune uslove za dobijanje subv. bez obzira koliko ha obradjuju ili koliko stoke uzgajaju, odnosno svi koji ne ostvaruju subv. pa makar da obradi na desetine ha, sami sebe su se proglasili HOBISTIMA. Dakle uzrok za zvanje Hobi-poljoprivrednik je neispunjenje uslova za subvencije i nista sem toga.
Po meni ova je realna i istinita definicija za poljo. hobiste.:ppozdrav:

Ma ja to nisam pominjo uopšte. Od kud ja mogu da znam šta je Diklofen nisam mu bio na babinama. Ako mu je žao Austro ugarske i Beča moje saučešče. Ispade ja okupator i tiranin ni kriv ni dužan. Ja sam hobista iz nužde ne iz besa. Al to što nema nigde ima kod nas. Od hobija se ne živi već preživljava. Pio kakve veze ima sa setvom žetvom i prinosom. Nema nikakve al kod nas ima. Jel piše na računu u marketu ovo meso je iz hobi domaćinstva? Nepiše. Socijalno osiguranje? Više od pola seljaka nema overenu knjižicu. Deci overavali al od nove god ni njima. Sneg zima dete bolesno nema se para daj čaja i andol pa šta ga snađe. Prodaji i što ti nije za prodaju daj za socijalno. A kad prodaješ tu tek ima da ga primiš do korica. Inspekcija uverenja stari traktori milicija. Nema na pijac. Al otvorili ljudi privatne pijace bez minđuša i bileta bez inspekcije(nesmu ni da privire) milina jedna. Al ima kvaka i tu po onoj moja roba moj dućan. Ovo debelo ovo preraslo ovo mršavo nikad da kaze dobra ti roba. Ja pratim cene al šta vredi nije te on zvao sam ideš toliko ti je ako oćeš oćeš ako nećeš ima ko hoće(mora). Tele nemože da bude veće od 150kg preko nevaži se. Nemože razlika ni po ceni bika. A neće da odseče razliku kad uredi pa da kaže nosi kući tvoje je. Kazu pravte zadruge udruženja. O tome drugi put.

Zasto je rec SELJAK problem. Svi smo mi seljaci, paori, poljoprivrednici, zemljoradnici,,, nisu imali ni jedni ni drugi suvencije.
Tu je sada razlika, a pre deset godina je nije bilo.

Pre deset godina nije bilo ,tajkuna ,tajkuncica ,hobista, neg su svi imali iste uslove ,mozda bar ne skroz iste ali priblizno iste.

Ali neko rece nije to valjalo, okrecemo list.
Nekom je i sada lepo.
Zivot je nekom majka, a nekom maceha.

Seljaci su bili Poljoprivrednici pre 50 i vise godina koji nisu uopste bili obrazovani i nisu imali maltene nikakve uslove za vecu edukaciju.
Znali su samo na jako tezak nacin da rade. Biti seljak danas to je jako jadno.

Seljaci su bili Poljoprivrednici pre 50 i vise godina koji nisu uopste bili obrazovani i nisu imali maltene nikakve uslove za vecu edukaciju.
Znali su samo na jako tezak nacin da rade. Biti seljak danas to je jako jadno.
zašto misliš da pre 50god seljaci nisu nešto znali. Čitam ameri utvrdili da mesečeve mene imaju veze sa setvom. Trebalo institut da utvrdi. A to znala i moja baba. Stari su znali odlično kako treba raditi i radili su onako kako je tehnika tog vremena zahtevala. I dan danas važe pravila u poljoprivredi kao pre 100god. malo korgovana sa napretkom teknike.

Nazad
Vrh