Hobi-poljoprivrednici

Da se ja pitam ja bih odvojio Srem od ostatka ove drzave,s jedne strane Fruska gora obiluje turistickim potencijalom,sume za ogrev,industrija namestaja se moze razviti,imamo odlicne zeleznice,auto putevi koji vode ka "zapadu" su bas kod nas u Sremu,poznati smo po vinarstvu,svinjarstvu tako da po tom pitanju necemo biti ugrozeni,isto imamo i odlicnu i plodnu zemlju,okruzeni rekama Sava i Dunav tako da lako mozemo navodnjavati velike povrsine,imamo i IMT,a i Zmaj bi opet proradio_Obedsku baru bi prokopali i time oziveli Panonsko more. S druge strane je bratska Bosna pa ko nece zemljostrugarstvo nek svercuje gorivo i Milka cokolade.. :osmeh:
Pa imate i najveci grad Novi Beograd ,kako cete njix isfinansirati.

Sad bez sale ja mislim da Novi Beograd I Zemun imaju vise stanovnika nego ceo Srem.Nadglasace vas ispasce da morate raditi jos vise za njih.

Odakle vama to da Novi Beograd i Zemun pripadaju Vojvodini, tj. Sremu???

Volim Vojvodinu više od Beograda, ali znamo valjda dokle je granica. Pogledajte kartu malo...

@diklofen
I ja sam za potpuno autonomiju, ALI navedi mi iz cega ce Vojvodina da proizovdi struju? Struja kod nas je socijalna kategorija, u toj sam struci tako da cvrsto stojim da sve ispod 10euro centi po KWh je mala cena, tj. cena sa kojom nema investicija u razvoj, obnavljanje mreze i sl. Morali bi da napravimo nuklearnu elektranu, ali sam projekat, izrada i FINANSIRANJE su problemcici... Dakle ako resimo problem struje, ja sam za potpunu autonomiju.

Neverovatno da se samo mi na Balkanu delimo. Isti narod, drugo misljenje.

Pa mi se delimo jel su nas nakaradno drugi spojili-silom.
Bojčetiću pa jel Dunav ide kroz Vojvodinu?Za struju se ne sekiraj.I nafte bi imali za sebe uz neki minimalan uvoz ,a ne drugo.

Nemojte ljudi pustimo deobe,taman je ova tema postala aktuelna.Pricajmo o svojim teskim i lepim trenucima koji idu uz nas hobi.

Mislis ?
Navika je gadna stvar, taman posla da ne isplacuju.

Zar ti robu ne prodajes?

@diklofen
Nafte bi imali uz mali uvoz dovoljno, ali struje nikako. Da ne ulazim u dublju analizu, sve bez nuklearne elektrane ne vredi.

Da je pravna drzava, ti bih bio optuzen. A ovako si u prednosti, cak sta vise dobices i subvenciju.
A za stuju moras sacekati.
Nemoj se ljutiti, poslacu ti projekat mini el, centrale.

Ma što bi se ljutio.
Da je pravna država ova tema ne bi ni postojala jer bi svi imali ista prava.

E kod nas nema bojazni zbog struje vetro park u najavi,samo kole da vidi u kom smeru da se okrecu elise.Ipak je MK grupa jaka i na tom planu.

Jel bre Diklofen jel ti smatraš da je Srbija na silu uzela Vojvodinu od Franje Josifa. Pa znaš li koliko je života položeno za slobodu braće u monarhiji. U mom selu na 100 metara stoje krajputaši i dobro je što stoje da se ne zaboravi. Ti bi opet u zagrljaj Beču? Što se mene lično tiče srećan vam put da ne kažem koliko odavde stopa toliko otud godina. Ukrajina ima bolje uslove za poljoprivredu pa nevidim da su siti i pijani. Naš problem je druge prirode. Nije Vojvodini teret Srbija i obratno. Problem je sistem. Al kad se nekom nesviđa onda autonomija nezavisnost regije a Bg daj i više nego što traže. Ja nemam od koga da se autonomišem pa možda i ne shvatam u čemu je problem.

Ne bih da uđem u dublju polemiku jer je van teme.
Reću ti samo ovo:ako bih igrom slučaja mogao da biram definitivno bi Beč bio moja vodilja ,a ne Beograd.Kako zbog mene tako i opšteg života moje dece.Smatram da Srbija "guši" Vojvodinu u onom što teži i što bi mogla u kratkom roku postati.

Ne bih da uđem u dublju polemiku jer je van teme.
Reću ti samo ovo:ako bih igrom slučaja mogao da biram definitivno bi Beč bio moja vodilja ,a ne Beograd.Kako zbog mene tako i opšteg života moje dece.Smatram da Srbija "guši" Vojvodinu u onom što teži i što bi mogla u kratkom roku postati.
. Po toj logici Srbiji bi bilo bolje da je ostala u sastavu Turske jer je porez bio 10% sad je kod nas 18%. Diklofen nemoj raditi ovakve stvari baš zbog svoje dece i dece njihove dece. Ostaće ovo zapisano negde pa da te se potomci stide. Ako je van teme reci gde bi mogli nastaviti tu dublju polemiku ima neka tema valjda.

Nazad
Vrh