Hobi-poljoprivrednici

Ako ne izadjemo u cetvrtak u zavidnom broju kao prosle godine , neka nam je bog u pomoci

Kod nas se ni ne priča ni ne radi na tome.Nemam nikakvu informaciju.

Ima verovatno ko ce doci veceras na sastanak u 19h iz Kikinde ili okoline u NS , sve ce se znati tada . Za cetvrtak u 09h00 su prijavljeni protesti po opstinama u SUP. Sve ce biti koordinisano
@P.S gledajte danas novosadske razglednice

Raspitajte se kod zemljoradnickih zadruga , udruzite se svi

U cetvrtak na fax od 8 do 18h pa pakovanje i u petak kuci da se radi svasta oko zemlje i masina.
Lane sam podrzao proteste iako sam "hobi" ali "protesti" nisu podrzali mene cim su dali do 100ha subvencije pregovori su obustavljeni,PIO ostao,pitanje djubriva i nafte ostali nereseni tako da me vise nece prevariti da izadjem i podrzim blokade kao one lanjske samo use i u svoje kljuse se uzdam.

U cetvrtak na fax od 8 do 18h pa pakovanje i u petak kuci da se radi svasta oko zemlje i masina.
Lane sam podrzao proteste iako sam "hobi" ali "protesti" nisu podrzali mene cim su dali do 100ha subvencije pregovori su obustavljeni,PIO ostao,pitanje djubriva i nafte ostali nereseni tako da me vise nece prevariti da izadjem i podrzim blokade kao one lanjske samo use i u svoje kljuse se uzdam.
ovde na virtuelnom svetu si neki moderator a u stvarnosti podvijen rep?mani se ove funkcije ako nemozes u svom selu da se potrudis oko organizacije protesta.cabe ti fakultet i steceno znanjeako se netrudis zauvek ces ostati "hobi" :sjasi:

Lane sam podrzao proteste iako sam "hobi" ali "protesti" nisu podrzali mene cim su dali do 100ha subvencije pregovori su obustavljeni,PIO ostao,pitanje djubriva i nafte ostali nereseni tako da me vise nece prevariti da izadjem i podrzim blokade kao one lanjske samo use i u svoje kljuse se uzdam.[/QUOT

Podržavam tvoj stav i savetujem svim hobistima da se ne uključuju i da ne bi bili izmapulisani jer mi ovoga puta ne možemo ništa izvući sem batina i da ne bi predstavljali topovsko meso za velike poljoprivrednike.

Ma dobili bi i prošle god onu stvar (kaže Milašin za Mitra) da im Pajtić nije odobrio pobunu. Malinari dobili batine kao i svinjari iz Mačve pre neku godinu. Al u Vojvodini važe druga pravila. Gazde iz AP gledaju svoja posla a golje i gedze (tako nas zovu južno od Dunava i Save) ko ..be. Tu je opcija autonomija, evropska regija pa ako treba i otcepljenje. Da se nebi dizala prašina pred evropskim kadijama daj im šta traže.

Resio da se ne oglasavam o temi poljoprivreda samo ovde makar je naziv malo nakaradan.Izdali ste male uzeli svoj novac a sada bi da organizujete siroke mase nemate dobru zvaku morali ste malo bolje da se potrudite.Ja nisam ljubomoran kad neko vozi dobar traktor ili neki nov prikljucak,jer mlad covek samo tako moze da opstane,ali ni vi nesmete da ponizavate male svojim neodmerenim izjavama.Bez njihovog odziva nema izgleda za uspeh.

Resio da se ne oglasavam o temi poljoprivreda samo ovde makar je naziv malo nakaradan.Izdali ste male uzeli svoj novac a sada bi da organizujete siroke mase nemate dobru zvaku morali ste malo bolje da se potrudite.Ja nisam ljubomoran kad neko vozi dobar traktor ili neki nov prikljucak,jer mlad covek samo tako moze da opstane,ali ni vi nesmete da ponizavate male svojim neodmerenim izjavama.Bez njihovog odziva nema izgleda za uspeh.

Vidiš o da se izlazi sa zahtevima za subvencionisanje kao i prethodnih godina.Kraj priče o učešću hobista u ovome.

Lane sam podrzao proteste iako sam "hobi" ali "protesti" nisu podrzali mene cim su dali do 100ha subvencije pregovori su obustavljeni,PIO ostao,pitanje djubriva i nafte ostali nereseni tako da me vise nece prevariti da izadjem i podrzim blokade kao one lanjske samo use i u svoje kljuse se uzdam

Podržavam tvoj stav i savetujem svim hobistima da se ne uključuju i da ne bi bili izmapulisani jer mi ovoga puta ne možemo ništa izvući sem batina i da ne bi predstavljali topovsko meso za velike poljoprivrednike.

@Kukulele
Siguran stav. Postujem ljude sa jakim stavom. Samo ti podrzavaj. Sta ces ti na proteste kad su ukinuli PIO i zelja ti se ispunila po tom planu. Al ces zato djoku od subv. videti narocito ti i ostali stocari. Zapamti da ako ostaju ovakve subv. po kg. opet ti Kukulele mnogo ces kukati na jesen.

.

ovde na virtuelnom svetu si neki moderator a u stvarnosti podvijen rep?mani se ove funkcije ako nemozes u svom selu da se potrudis oko organizacije protesta.cabe ti fakultet i steceno znanjeako se netrudis zauvek ces ostati "hobi" :sjasi:
U svom selu me znaju po mojoj postenoj porodici a na blokadama sam rekao u lice svakom sta sam imao i da NECU isterati traktor zato sto je u mom selu bilo najmanje seljaka koji zive od zemlje na granici egzistencije,a najvise je bilo traktora od gazda iz drugih sela koji su samo poslali traktore od prilike svaki traktor za 100ha i ja da ih podrzavam NECU,ove godine cu se truditi da objasnim nekim komsijama i drugarima iz sela da NE izadju na blokade ako budu kao proslogodisnje.
I za kraj to da li cu ceo vek biti "hobi" ili "profi" uticace vise stvari ali NIKAKO mi PIO nece biti presudan!!!
Za sad sam profi i tatamata za vecinu njih kad pogledam kako su ciste i uredne moje njive,uvratine i kakvi su nam prinosi spram njihovih.

Peet,da li bi ti podržao stav da izađeš na proteste u kojima za tebe nema ništa.Verovatno ne bi jelr bi te proglasili ludim.Stav da subvencije budu isplaćene kao u prethodne 2 godine se kosi sa mojim interesima i interesima svih koji nisu bili u sistemu PIO.

Ja još jednom molim mog kuma,ne bih preko pp da mi vrati staro korisničko ime jer to više sada priliči nekom drugom,a ko ne veruje neka prelista malo forum.

Istupanje Minđušara i njemu sličnih je uticalo na moju odluku.Ponižavanje nas hobista nije dobar potez i to ćete uskoro videti.U ovim protestima su itekako potrebni traktori 70-80 godište da bi se videlo pravo stanje u našoj poljoprivredi.
Kada se radilo o našim glavama niste imali razumevanja a sada kada se isto tako radi i o vašim sad nas prozivate.

Za razliku od vas ja vam od sveg srca želim da uspete,samo mislim da je prilika propuštena prošle godine i da nije svaki dan Badnji dan.I ako uspete ili ne uspete za nas se isto piše.

Potpuno te podrzavam kolega i zelim puno uspeha u protestima jer ljudi to zasluzuju,ali neki su nas ponizili mnogo,drzava me ponizila 6 put sam pripravnik pa zar i ovde na forumu da mi sole pamet.Ljudi to zna da boli.

Prošli put su mi neki govorili-plati PIO pa ćeš biti naš.
Zar je toliko niska cena karaktera od 42000.Ako je to sistem vrednosti onda svima svaka čast.Da smo mi neki koji se uopšte ne bave poljoprivredom pa da čovek i razume ali ovako...To što nas država stavlja u drugi red je i razumljivo ali kada te kolege koji rade rade isti posao kao ti,neko bolje a neko čak i lošije tu je već problem u nečijim glavama.

Ma dosta mi je ucenjivanja neko da naftu,neko nece,neko da subvencije,neko hoce pola tako da ja otkacio pola arende a moji drugovi profi uzeli ko da je dzabe,i ja sad treba da podzavam.Samo napred.

Kada jedno par godina budu radili u uslovima bez subvencija onda ćemo biti na ravnoj nozi i shvatiće nas a dotle im želim nirne i uspešne proteste

E moji drugari.Citam i nemogu da verujem.KO SU HOBI POLJOPRIVREDNICI?...To u opste ne postoji.To su izmislili oni u skupstini da bi razjedinili poljoprivredu-i uspeli su u tome.Koliko kosta obicno seme kokuruza,a koliko hobi seme,..,dali je jeftiniji vestak,nafta,delovi,...zivci za obicne poljoprivrednike ili za hobiste.
Niko nikome ne brani da se zaposli.Da radi 10,50,300 i vise jutara zemlje.
druze Kukulele-taj sto ti je rekao da platis pio pa ces biti njihov-nas...trbao si ga pitati ko je on i sasuti mu sve zube....(u cemu je razlika,jer u tome sto ti sto ja kazem da nepostoje tz. hobi poljoprivrednici voze stare traktore a ovi sto nisu tz.hobi....voze nove...niko nikom nebrani da vozi novi ili stari...ili da digne kredit)Svi smo mi MUCENICKI POLJOPRIVREDNICI!!!!!
A sta ce mo sa starackim domacinstvima,...,pa npr:Otac ima tri sina i 50 jutara zemlje,svako zasnovao svoju porodicu i dobijo 10 jutara,a ocu ostalo 20.Dok su svi bili u zajednici bili su pravi poloprivrednici....a kad su otisli iz kuce(otac zajeban covek) nemogu da prehrane novonastalu porodicu i sta,pa zaposlili se (pametni ljudi,a ne da mu deca budu gladna)...Znam i ljude koji u jednoj kuci imaju reg.tri gazdinstva pa puta(3x99x14 000 4 158 000din) a kupovao jutro po 300-350 evropljana,onda znate kakva je zemlja.Njega samo interesuje brojno stanje jutara(zbog subvencija )...Stranacki opredeljen....
Svakom je njegova muka najteza-odraz losih ljudi.,prvo da pomognemo meni,pa onda ti sam sebi-odraz losih ljudi.,
Zemlju treba voleti!!!!!
Ja sam odrastao na zemlji,seljacko dete,kao i moj otac,deda.......i PONOSIM SE TIM I NIKO MI TO NEMOZE ODUZETI!!!!!!!
Rece meni u kafani(okupljali smo se nedeljom i to zvali Znanje-imanje) pokojni cika Ziva:"E moj Djole,mi radili skonjima i sve stizali,i na prela,i karbinje i pomagali jedni drugima i u kafanu,a vi sade imate masine i nista nestizete.Za koju godinu ce te se svi razjediniti cak i tuci zbog zemlje i sve ce vas redom drzava posvadjati..."Ja sam se samo tada nasmejao,a pokojni cika Ziva bio onda u pravu-laka mu crna zemlja.

Nisam zeleo nikoga da uvredim,a mislim da i nisam:ppozdrav:.

oteo si mi reč iz usta-garantujem da imaju posebno čoveka ako ne i službu za te stvari-vide da nas je ovde malo a one koje ne vide za njih nisu opasni
Garantujem da bi 5 ljudi sa ovog foruma donela bolje uredbe i zakone od njih jer njima(čast izuzecima ) puca švigar za poljoprivredu-e tih 5 ljudi se oni plaše pa zato i čitaju
Post je spojen: [time]1266959595[/time]

Ćao ljudi! Nisam opsednuta teorijama zavere, ali odavno je poznato da je i nešto ovakvo, kao što je ovaj forum, takođe propraćeno od strane tajnih(a i ne toliko tajnih) službi, koje putem naših polemika dobijaju sve na tanjiru. Sitna smo mi riba za njih, ali za svaki slučaj... da ne bi postali krupna:cool:
Ja, na žalost nisam među vama,zemljoposednicima, ali već dugo imam želju da vam se pridružim, samo nemam sredstava, pa bistrim kako da sa što manje istih dođem do nekog salaš, njive , ili sl.. Eh, da mi je ova pamet bila sa 20. Volela bih da kupim bar hektar zemlje, nisam baš načisto Vojvodina il uža Srbija, jer u Srbiji više volim krajolik, a u Vojvodini je plodnija zemlja... Želja mi je da imam sve za sebe, osim životinja(ne jedem meso) a više nečeg od čega bih živela, kao npr, šljive(sušila), aronija, orah, kivi, i sl. Kako vam se čini zamisao i mislite li da je izvodljivo da žena srednjih godina to sve može sama, ili uz eventualnu pomoć? Imam ogromnu ljubav prema prirodi i zemlji, ali ne bih se bavila nečim iznad svojih mogućnosti, nečim što je prezahtevno za moje godine. Pa imam li vašu podršku, ili mislite da sam se zaletela i da ne znam kako to u praksi izgleda?

Nazad
Vrh