Hobi-poljoprivrednici

Hocu i ja da se odvojimo samo mi dajte jedan razlog na koji je nacin obican paor juznije od Save i Dunava "neprijatelj" nama paorima iz Vojvodine i sto da se odvajamo od njih ??
Nek su oni nama zivi i zdravi pa da radimo zajedno,a ne da se delimo,pa nema Svajcarska nista bolju klimu i bolje zemljiste od juzne Srbije a mogu sa sve Vojvodinom da nas kupe za dorucak(samo na poljoprivredu mislim).Da je ova drzava napravila malo bolju klimu sve nase zitarice bismo trebali prodavati juzno u Srbiju,a oni da izvoze polutke i mleko dalje u Evropu kad vec imamo kvalitet.O vocnjacima,vinogradima,malinjacima,kupinjacima,sumarstvu i jos nekim privrednim potencijalima necu ni da pocinjem pricu koliko ih ima.
Neke je drzava ocoravila,neki su rodjeni coravi a ako se ovako nastavi mnogi nece videti dalje od mobilnog kad stigne poruka iz banke da je legla milost zvana subvencija.

@ Diklofen

Druze, mi smo jedna mala tacka na zemaljskoj kugli. Svi se nadamo boljem.
Mozemo samo da se pomolimo Bogu, i da kazemo '' DAJ NAM BOZE PAMETI, ZDAVLJA I SRECE''.
Nikom nije lako, svi rade i bore se.
Mi proizvodimo hranu decenijama i moram priznati da ne hranim nikog za dzabe. Nekada je cena manja, nekada veca.
Subvencije ne ostvarujem.
U pravu si za neke stvari, ali nemogu se neke stvari uvek gledati tako.

Samo tako Janosh umiri malo duhove,mirno i stalozeno ipak smo mi manjina.Kolega Diklofen lepa ti zastava moram i ja jednu da nabavim.

Znate sta je nas najveci problem? Najveci problem u nas je taj sto ne mozemo da se dogovorimo, i svako misli da je on u pravu. Svako bi da istera svoje. To je najveci problem, sto niko ne shvata da u ovim glupavim vremenima da bi uspeli moramo biti zajedno, ne kaze se dzabe " zajedno smo jaci". Jedna regija ima ovo, druga ima ono, treca trece i tako redom, i medjusobno se pomazu. Tako funkcionise drzava u danasnjum us***im vremenima. Svi smo mi jedan narod ljudi, ne zavaravajmo se. Cim krene da se gleda ko je koja regija i narodnost, tu nastaje seme razdora. Imate primer bivse Jugoslavije. Sve je funkcionisalo nekako dok svako nije poceo da trazi svoje, i da isteruje pravdu. I tako je sve puklo. I ko sad, prijatelji moji, zivi kako treba? Niko!! Ni jedna zemlja ne prosperira. Ama bas nijedna. A pre smo sve imali, i zivelo se dobro, sto se za sad ne moze reci.

Braco moja paorska, ne kazem vam ovo da vam solim pamet, razmislite o ovome sto vam pricam.
Zajebite balkanski ponos i sva ta sr***, dajte da nam se prvo misljenja, a zatim i zemlje ujedine. Zapamtite, zajedno smo najjaci.

Nek nas Bog sacuva!!!!

Srbija uzela na silu Vojvodinu? Ej bre brate dođi sebi dok možeš. Pomozi sebi tako što ćeš pročitati knjigu Danka Popovića Knjiga o Milutinu. Veruj mi biće ti bolje. Je..š subvencije nije ih imao ni otac ni deda pa su živeli kao ljudi.

Nije problem severna srbija i juzna srbila problem je Beograd.Svi novci su tamo.Parazitsko drustvo...
Nemojte omalovazavati Bec da nije bili tih svaba ne bi bilo ni nas.Oni su sacuvali Srbsku kulturu.

Mene tako nervira kada neki ljudi u BiH počnu pljuvati po Austrougarskoj...ti ljudi kao da ne vide bezbrojne tragove koje su Švabe ostavile ovdje, gradeći puteve i pruge i industriju. Da nije njih bilo, BiH bi sad kasnila za ostatkom svijeta barem 150 godina, a ne 50 kao što sad kasni.

Pa i tebi nešto žao Ferdinanda. E Gavrilo se sad okreće u grobu. Samo mi još recite da su u okviru te naše kulture švabe ispevale pesme o Marku Kraljeviću.

Svi srprki velikani proveli su deo zivota u Becu ili Austrougarskoj.Pocevsi od Vuka Karadjica . . .Matica srpska je osnovana u Srenskim Karlovcima tadasnja Austrovgarska.Naravno sve su to svabe pomagale i novce davale.Mi mozemo samo da im zahvalimo i nikako da ih pljujemo.Ja jesam Vojvodanin i sremac i granica je Sava i Dunav ali takodje nemam nista protiv nikog.Ne treba nikog kriviti za nesto sto ne znas ni sam zasto se dogodilo.
@serdanac.Kolko znas toliko pricas...Cini mi se da malo znas!

Dok se Srbi svadjaju i dele na taj nacin ispunjavaju cilj velikih sila da nas lakse osvoje,da prisvoje i ovo malo dobre zemlje koju ima Vojvodina i izvore i sume koju ima Srbija.Ceo svet je u haosu,zatrovan i pun GMO i drugih gluposti.Njihov cilj je zavadi pa vladaj.Tako da ako bi bili slozni u bar jednoj stvari,zapad nam uopste ne treba jer imamo sve uslove da za nas napravimo dovoljno hrane,imamo dovoljno vode i energenata.Treba da radimo na lokalnom nivou,a sve sto nam pretekne da izvozimo i da se slozimo vise i da sacuvamo ovo malo zdrave prirode,jer ako se svi stalno svadjaju nece primetiti kad nas stranac porobi i zatruje i ostavi nam otpatke,a za sebe uzme ono najkvalitetnije.Inace ja sam iz Vojvodine,a volim i Srbiju,svaki kraj ima nesto svoje po cemu je poznat,treba se samo dobro organizovati i nista nam nece faliti.

Da zaključim pa prekidam. Hobi poljoprivreda. Činjenica je da 80% subvencija ide u Vojvodinu. Na to sve tvrdi se da je Srbija na silu uzela Vojvodinu i da je guši u razvoju. Da je bolje da je uz Beč nego uz Beograd. U cilju srećne budućnosti predlažem da se subvencije južno od Save i Dunava ukinu i daju tamo gde su potrebnije radi mira u kući. Poz... Miroslav Miško Jovanović Šarbane Ub.

Miroslave lose si protumacio.Subvencije trebaju svima pa cak i hobistima.Brograd je zlo koji crpi kompletnu Srbiju a naj vise vojvodinu posto u njoj jos ima da se sta ukrade.Becu hvala za sve sto je ucinio za srbe u srbiji i van nje.Nekada treba saslusati i drugu stranu a ne samo gurati svoju ideju.

Pa kad smo hobi poluprivrednici mozemo da budemo i hobi politicari.Ja nemislim da Srbija gusi Vojvodinu ili obratno.Moje misljenje je danas gusi administrcija koja je stacionirana po velikim gradovima .Naravno da nisam za otceplenje ,ali da treba staviti mnoge stvari na svoje mesto ,za to sam.

Nazad
Vrh