Hobi-poljoprivrednici

Seljaci su bili Poljoprivrednici pre 50 i vise godina koji nisu uopste bili obrazovani i nisu imali maltene nikakve uslove za vecu edukaciju.
Znali su samo na jako tezak nacin da rade. Biti seljak danas to je jako jadno.

Nije druze jadno, mislis tako jer se stalno na tv - u vrti rec seljak, seljak,,, kao nesto negativno.
Ako je pre 50 godina poljoprivrednik bio seljak,
sada je paor ili vec kao ko naziva
Kako ce se nazivati 2060 godine?
Ima i danas ljudi koji beru kukuruz rucno, kupe seno,,, to nije uopste merilo.

Ne bi uopste da duzim pricu o pravilima u poljoprivredi koje se menjaju zadnjih godina svake godine a ti tvrdis da su stare 100 god.
Nisam rekao da pre nisu nesto znali nego da su bili malo obrazovani.
Sad bi zamolio nekog sa ove teme a ako je moguce inicijatora teme da mi obijasni njegovu defeniciju za hobi-poljoprivrednika pa bas da vidim dali sam ja pogresio.

Vidim ja da ce se ova tema zakljucati!!!Cini mi se da su neki ljudi preterali.Mi imami jako nizak prag tolerancije zato nam je i ovako,cim nako nesto prokomentakise dvojca ga poklope.Nas spasava samo batina.

Pozdrav urednicima na ucinjenom gestu sto su otkljucali temu.Sve dobronamerne forumase molim da svoje negativne stavove iznose ,tonom kojim ne vredjaju nikoga.H V A L A !

baš lepo izgleda dase nešto sprema pa otključali temu jer izgleda daće i hobi poljoprivrednici biti opet od koristi ako bude potrebno ko prošle godine

Jednim potezom pera postadosmo profesionalci,samo izgleda slaba vajda od toga.
Ima li neko dobrog advokata da tražimo retroaktivno:haha:

Vi se svrstavajte gde hocete ja ostajem onaj koji se dopunski bavi poljoprivredom jer mi je plata mala i nesigurna,vec sam sesti put pripravnik.Radim koliko mogu nicije ne otimam,nit preplacujem prepustam mladjim kolegama da rade pa nek se i bune za subvencionisanje proizvodnje,imaju moju podrsku ali bez mog prisustva.

Postovani hobsty nema vas nesto na ovoj stranici brstite politiku koja nije za vas.Listajuci unazad stranice vidim da su poceli da pucaju savovi po nekom jedinstvu stavova i pocele deobe koje sa koliko zadovoljan.Uglavnom sve sto je predvidjano u ovoj temi polako se ostvaruje.Ne pricinjava nama to zadovoljstvo ali to nam je realnost,niste hteli to prihvahvatiti a vidite to je SERBIA.Zato se drugari oglasavajte sa nasim sitnim problemima da diskutujemo,i da se srdacno pozdravimo a ne da se pljujemo po forumu.Pozdrav.

Videćemo šta će se dešavati ako ministarstvo pristane na pregovore.U tim zahtevima izgleda da nema nas a činjenica je da PIO zvanično nije ukinut.Traže 17000 po ha,ako bi minis.pristlo na to mi ostajemo gde smo i dosad bili,šutnuti od minist.i od naših kolega.Oni para da isfinansiraju 450000 gazdinstava NEMAJU.

Šandore,ako na mene misliš,nisam ih još dobio,Kolega je dobio danas pa mi je dao 100l da mogu da radim.

Cao hobisti nisam ni vido da je otvorena tema pa se izvinjavam sto nisam ucestvovao.Ajd malo da komentarisemo jel su oni sa tim potezom pera od nas odjednom napravili profesionalce ,ili su od profesionalaca napravili amatere.Ma izbori su cudo ,trebalo bi ih odrzavati svaki 6 meseci.

Ja više i ne razmišljam ni o hobistima ni o profesionalcima a ni o subvencijama. Seljaci su marginalna grupa što se tiče brige vlade pa i ostalih stranki opozicije. Imaju preča posla. Al sad kad pogledam neke profesionalce pa nije mi ni krivo što nema subvencija. Kako su se samo kurčili(preterano ponosili). U fazonu ko vas ..be kad ste niko i ništa. A sad se našli iznenađeni i uvređeni kao da im je nešto uzeto a u stvari nije im dato. Ako je pre 20godina max zemlje bio 10ha odakle im sad po stotine. Dal nisu zaradili sa onih 10ha što su imali pre 20godina. Il su možda štedeli od plata radeći u društvenim firmama. Neki su navikli na đzabanu pa im sad nešto neštima.

Od mene ne mogu da naprave vise nista radim kao i dosada bez subvencija,bez raznobojne nafte,kupujem na cnjaka mogu vam reci dosta kvalitetno gorivo i furam dalje.Pa ako su neki ocekivali da dobiju nesto sto nije cvrsto obecano[uredbe,zakoni] pa malo se zeznuli i zao mi je pravih poljoprivrednika,ja to nisam bio nit cu biti.Jos mladi se nekako i dovijaju vidim sastav clanova foruma prosek oko 30 god a sta mislite oni malo vise stariji kako se snalaze sa muvanjem oko papira.

Koliko sam ja upućen znam da se traži da se do 10ha svima daju subvencije bez ikakvih uslova PIO i čak bez ikakvih računa za repromaterijal.

Koliko sam ja upućen znam da se traži da se do 10ha svima daju subvencije bez ikakvih uslova PIO i čak bez ikakvih računa za repromaterijal.

Tako je bilo do pre par godina pa ti ministri nisu valjali a ovi što izmišljaju uredbe koje nemaju ni nikakvog zakonskog i logičkog osnova su ispali dobri.
Od toga druže ove godine nema ništa.Kao što sam mnogo puta do sada rekao a moram da ponovim ove godine od subvencija nema ništa sem ovog jeftinijeg lož ulja koji se razlikuje po bojama a trebao bi da bude isti.
Ako ništa ne preduzmemo i pod hitno ne prevaziđemo kojekakve podele još ćemo više tonuti i neće nam pomoći niko.
Sve su ovo mahinacije vrlo pametnih ljudi.Vidite da se svi sad zabavljamo sa bonovima i " D2".Sistem propagande koji uvek daje rezultate.Uvek ti daju temu za razmišljanje da ne bi razmišljao šta se iza brda valja a kada se to izvaljano sruši onda je kasno za preduzimanje bilo kakvih koraka.

Nazad
Vrh