Hobi-poljoprivrednici

Posle dugog lutanja uvideo sam da i ja pripadam ovde .Gospodo Hobisti dali me primate u vase redove?Zaposlen sam ne znam dokle,radim 15-ha zemlje uglavom nocu jer danju gazda ima prednost znaci to mi je hobi.Mi koji dopunski radimo zemlju,zaradjujemo na njoj pa placamo i sve svoje obaveze.A PIO,zar nije dosta po jednom osnovu.Plate su nam posebna prica i zato nam i treba neki hobi da premostimo do sledece plate.

Rale,dobro nam došao,zakucao si na pravu adresu-tj mi smo i poljoprivrednici drugoga reda mada je nama veći hobi firma od poljoprivrede.

Hvala vam drugovi, sta cemo kad volemo a imamo i visak sredstava sa kojim ne znamo gde cemo.Samo da gospod Bog pozivi nase milosrdne gazde.

Pozdrav drugovi hobisti...
Cela porodica je hobi-poljoprivredna,uglavnom stocarstvo,50ak odraslih ovaca i 3 krave...
preko nedelje u bgu radim 2 posla za vikend sam na imanju da odmorim mozak i zategnem telo...

Pa i ja sam hobista. Jedino u zemlji Srbiji više stotina hiljada porodica živi od hobi poljoprivrede. Ovi napraviše pobunu za subvenciju preko 30ha. Dokle ćemo mi ćutati?

Niste svi Vi ćutali.Samnom na protestima je bilo i ljudi iz Vaše "hobi" branše.Ono što se desilo,a nije smelo, je da se na takve ljude zaboravilo u pregovorima.To treba da ide na čast tj. sramotu pregovaračima koji su nas predstavljali.Nemojte za to optuživati nas "profi" poljoprivrednike jer mi na to jednostavno nismo mogli uticati.
Često svraćam u ovu temu i do sad sam samo čitao.Nadam se da Vam ne smetam sa po kojim komentarem ako bude.

Evo i ja da se udruzim Hobistima,imam svega 2,5 kj svoje zemlje i jos u zakupu nekih 48 kj,nisam u radnom odnosu nit sam bio nemam ni jedan sat radnog staza,poljoprivredu volim od detinjstva i necu ostaviti nikad,jedino ako me neko silom natera.

Ovo je slobodan forum i svi mogu svuda da se oglasavaju.Svi ste dobrodosli.Vecini nas je jedina mana sto smo "stalno zaposlena lica" i imamo male povrsine u svojini,pa radimo i nesto u zakupu,sto je priznacete dozvoljeno.Mi nismo ninakoji nacin protiv subvencija samo nemojte misliti da cemo vas opet podrzavati u svemu a vi nas smestiste u drugi red.Puno Nas je bilo na protestima a puno Vas je bilo prezauzeto,kako je i napisao ovde jedan gospodin"pa sta " .Kada zavlada jedistvo medju nama nece moci bas tako lako da nas driblaju.A to je priznacete dosta tesko cak i na ovom forumu.Pozdrav Hobistima.

Diklofen pamtim tvoje komentare od ranije. Dali si još uvek pri stavu da je ispravno da preko 80% subvencija odlazi Vojvodini? Mislim da bi poštenije bilo da je ravnomerno raspoređeno. Evo jedne narodne priče u vezi stim. Bila jedna zena (država Srbija) imala sina Milutina (Vojvodina) i tri pastorka. Kad mesi pogače umesi tri za tri pastorka. Al im onda kaže podelite sa Milutinom on nema pogaču. DAJTE MILUTINU SVI PO JEDNU POLUTINU. Tako idu i subvencije. Nekom dinar nekom četri.

Pa i ja sam hobista. Jedino u zemlji Srbiji više stotina hiljada porodica živi od hobi poljoprivrede. Ovi napraviše pobunu za subvenciju preko 30ha. Dokle ćemo mi ćutati?
Mislim da je krajnje vreme samo nema ko da nas povede,pa da vidiš kad mi izađemo koliko nas ima.Da vidimo zbog čega se naš ha razlikuje od drugih ha

Ako se ne organizujete pre organizovacu ja "hobiste" dok zavrsim fax,al ozbiljno .. :osmeh:
Imam iskustva oko blokada,a i taktika ce biti bolja nego bilo koja do sad.

Diklofen pamtim tvoje komentare od ranije. Dali si još uvek pri stavu da je ispravno da preko 80% subvencija odlazi Vojvodini? Mislim da bi poštenije bilo da je ravnomerno raspoređeno. Evo jedne narodne priče u vezi stim. Bila jedna zena (država Srbija) imala sina Milutina (Vojvodina) i tri pastorka. Kad mesi pogače umesi tri za tri pastorka. Al im onda kaže podelite sa Milutinom on nema pogaču. DAJTE MILUTINU SVI PO JEDNU POLUTINU. Tako idu i subvencije. Nekom dinar nekom četri.
Reću ti bez ustručavanja i bojazni:
Ja sam za to da Vojvodina u što skorijem roku i po veliku cenu ako treba dobije potpunu autonomiju.Znači apsolutna autonomija na svim nivoima bez presedana.Smem da tvrdim da bi kao takva samo za pet do deset godina bila jedna od ekonosmi najrazvijenijih u celoj evropi.Naravno oslonac cele vojvodine bi pao na njenu poljoprivredu ali bi ona to kao razvijena grana iznela bez poteškoća.
Subvencije i treba da budu ravnopravno raspoređene i kao takve i dalje mislim da Vojvodina malo dobija spram koliko daje Srbiji.

Da se ja pitam ja bih odvojio Srem od ostatka ove drzave,s jedne strane Fruska gora obiluje turistickim potencijalom,sume za ogrev,industrija namestaja se moze razviti,imamo odlicne zeleznice,auto putevi koji vode ka "zapadu" su bas kod nas u Sremu,poznati smo po vinarstvu,svinjarstvu tako da po tom pitanju necemo biti ugrozeni,isto imamo i odlicnu i plodnu zemlju,okruzeni rekama Sava i Dunav tako da lako mozemo navodnjavati velike povrsine,imamo i IMT,a i Zmaj bi opet proradio_Obedsku baru bi prokopali i time oziveli Panonsko more. S druge strane je bratska Bosna pa ko nece zemljostrugarstvo nek svercuje gorivo i Milka cokolade.. :osmeh:

Vojvodina kao celina malo dobija medjutim sto se subvencija tice ja sam za postenu podelu dal po ha ili po kg stvar uredbe.Vojvodina je dala posle poljoprivrede jedinu granu zajednickoj drzavi Nafta-Gas pa oni napravili NIS dodali samo jedno slovo i ubrali sve.Takodje sam za potpunu autonomiju Vojvodine sa novim ljudima i novim idejama.Posto toga skoro nece biti da se mi ne delimo jos i potome nego da postujemo tudju muku i da se zajednicki izborimo za najbolje uslove.

da se ja pitam ja bi ukinuo subvencije svima i uveo premiju po kilogramu proizvedene robe,tako bi svima bolje bilo,najveci deo odlazi monopolistima kao sto su miskovic, matijevic, raca i drugi. Onako lepo koliko proizvedes toliko ce te i stimulisati pa onaj koji radi imace i svi bi bili zadovoljni. od mene toliko :D

činjenica je da su u Srbiji manje parcele i da malo njih plaća PIO za razliku od Vojvodine,tako da se PIO pod hitno ukine i da svako dobije za onu površinu koliko obrađuje plus za strateške proizvode.Ako tako ne bude ja idem stopama NA samo na još sitnije-ja odvajam moju MZ-u jer je i največa u Kikindskoj opštini:haha:

To je i moje misljenje ali su mi rekli tu bi tek bile mucke.Pa ni manje ni vece,dal bi otkupne cene bile manje nisam siguran jer i sada izlaze sa otkupnim cenama kad se otkup zavrsi.A ovi gore navedeni pojoprivrednici sta cete znaju da obradjuju zemlju da nas dobro sisaju.

Nazad
Vrh