Hobi-poljoprivrednici

Pa bas zbog primera mog oca,uplacivao je PIO 24 god.a sada prima penziju koje bi se postideo i onaj koji je prosio pred crkvom.Ali to je vec druga tema ko uplacuje taj ce i dobijati,to nije kriterijum za utvrdjivanje moje delatnosti nego za odbacivanje sto vise domacinstava iz sistema subvencija.

Milane,i što je najgore tvoj otac koji je pravi poljoprivredni penzioner nema prava na subvencije,velika bruka za ovu državu-status poljoprivrednika se kod nas kupuje sa 42000 din

Sta da vam kazem moja baba je rintala ceo zivot u poljoprivredi isla po pijacama i nema nikakvu penziju sada je prikovana za krevet i traze neki porez koji nije placala od komasacije 90 i neke godine jer su joj dosta dobre zemlje oduzeli pa se inatila drzava nakarikala kamatu umesto da to nekako progleda kroz prste i overi joj makar zdravstvenu knjizicu.Krivo mi je jer vidjam dosta sposobnih ljudi da rade a ostvarili su pravo na socijalnu pomoc i laduju.Za vasa sela i opstine neznam ali ovde kod nas je to hit ostvaris socijalnu pomoc i lezis

Stevo pa mi mal i nemamo računice da uđemo u PIO,u tome je poenta cele priče,a i kruta penzija.Ti penziono možeš da uplaćivaš i preko banaka ako misliš na penziju i ako je dočekamo (iz banke bar mogu da izvade novac naslednici a od države možeš da dobiješ budžu)
Ubijas nas sa kuknjavom oko pio.Jel ti svarno mislis da je nama sto to placamo sve potaman?I ja radim dva posla kao i ti,ako nisam na putu sa kamionom onda sam na njivi i isto kao i ti nikad nemam odmora.Gori si od baba na pijaci kao tesko mi je,nemam novaca i slicno a ovde si na forumu po ceo dan kao da si moderator.Kako bre to sve postignes?:sta:A naj zanimlivije je sto ti u ovoj nasoj zemlji niko nebrani da i ti uzmes jos zemlje u zakup pa da se i ti obogatis kao i mi.

Gorane u nekim stvarima ne govorim samo o sebi nego i za meni slične.Ne kukam da nemam para,ali govorim o opštim stavkama koje tište manje hobi i profi poljoprivrednika.A na forumu sam na blicevima i uveče.Ja leti ne radim u firmi jer sam kotlar.Moj radni dan počinje sa namirivanjem i mužom 5 krava.Onda doručkujem i forum ako neman neodložnih poslova.Onda spremam hranu za marvu i održavanje postojećih mašina i otklanjanje kvarova ili poslovi u kući,kad mogu odmorim,u veče opet krave i to je to,Ako je tebi kuknjava ovo:juče sam prodao 2 bika i dobio 2050 E i sad treba da platim registraciju Traktorami i 3 prikolice i plaćam mlečne karte,pa gde ja tu onda mogu da napredujem,Posao od 11ha zemlje ,5-6 krava i ,i 5-8 junadi i plus posao zimi a do pre 5 godina sam radio i leti,priznaćeš nije lako i onda dođe neko ko je juče počeo da se bavi poljoprivredom i kupio status poljoprivrednika za 42 000 din i još drži predavanje ( ne mislim na tebe,nego uopšteno).Svi mi iznosimo na forumu svoje probleme samo što scoju kuknjavu ne vidimo a tuđu i te kako.Kukaj brate i zi ako ti je lakše,ako nečim mogu ja ću ti pomoći ili jednostavno pročitati post i krenuti dalje,Pozdrav-sad idem da malterišem gde su stajali bikovi i oderali zid a posle da prskam kukuruz sa kolegomm ako pred veče ne pada ništa.I ne valja mi što sam pošten i iskren ali takav sam kakav sam

Poslednja izmena:
Pa na moju veliku zalost ja nisam u pokrajini ,desetak kilometara sam juzno od save tako da nista od tih 6000

Znaci ko ima zemlju i prima seljacku penziju a dao je zemlju u zakup mladjem coveku od 40godina taj cija je zemlja ima pravo na 6000din/ha i onaj ko radi dobije subvenciju od 14000din/ha. ??

Tako je valjda, ako to ima i ove godine. Traži u temi Podsticaji poljoprivredi od pokrajine.

Ma jok nista licno me ne interesuje,nego pitam cisto onako informativno dal je moguce da i tako nesto postoji tj da su se setili starih kojima je potrebna pomoc.

Ali ako je taj poljop. penzioner vitalan i ima pomoć u kući što bi davao drugom zemlju.gde je tu logika.

Ali ako je taj poljop. penzioner vitalan i ima pomoć u kući što bi davao drugom zemlju.gde je tu logika.
Pa ako je tom penzioneru i malo vitalan mozak on može i da dalje radi svoju zemlju i uzme lepe pare od pokrajine.
U tom slučaju svi su srećni:
-On što radi svoju zemlju i dobije pare
-Pokrajina što eto pomaže stara gazdinstva
-Taj na koga je prijavljen fiktivni zakup dobije deo novca.
Nadam se da sam bio jasan.

Penzioner treba da odmara, a mladi ljudi da rade.
Mada je pitanje da li taj isti poljoprivredni penzioner može da živi od svoje penzije...

Imenjače,to nikoga ne interesuje,kod nas socijalu dobijaju a mogu volu rep iščupati.Kada ih sami poljoprivrednici ne razumeju šta očekivati od drugih

Neko za hobi ima pecanje,lov ,gajenje ukrasne zivine i kunica, cveca itd,a ja idem na njivu iz hobija,kako nasa drzava kaze ja spadam u te hobi poljoprivrednike,zaposlen sam i imam platu od 18 000- 20 000din i 4 ha zemlje,posto tako veliku platu ne mogu da potrosim ja ulazem u poljoprivredu ,jeftina nafta,djubrivo,seme,herbicidi i ostalo ,nemam sta drugo da radim pa velim ajde malo da se razonodim u slobodno vreme.Mislim da nije tuzno bilo bi smesno.Ne moraju da nam daju 14ooodin po ha nek nam daju i pola (7ooo)mada u drzavama u okruzenju koliko znam ne prave razliku i svima daju isto.

Nazad
Vrh