Hobi-poljoprivrednici

Ja sam razocaran svojim poslom i situacijom vezano za njega,pa su zbog toga i ovakvi komentari.Dobar i stabilan posao, i da pevas.A onda bi stvarno bili HOBI poljoprivrednici.

Meni bi mnogo niko lakše da se bavim samo poljoprivredom.Namirrim,pomuzem krave pa ako treba odem na njivu a ovako u 5 odem da krenem kotlove pa bežim kući da pomuzem pa opet da obiđem kotlove pa spremim hranu za marvu,pa još kad pada sneg-čišćenje,pa još ako ti u kući neđto iskrsne-uglavnom nikad mi nije dosadno

Nisam par dana koristio forum, pa da se sad malo uključim - naravno da se ne ljutim na Nikoline opaske. Svako može iskaže svoje mišljenje. Šta više TREBA to da radi, ali da malo razmisli pre nego što to uradi.
Ja sam samo hipotetički naveo sume, koje su bedne i na žalost realne u zemlji Srbiji. Samo da pitam Nikolu, da li je tih 200+333EU mesečno dovoljno za jednu porodicu? Ustvari nemoj ni da mi odgovaraš, svi mi znamo odgovor.
Ako je neko ko pozitivno ramišlja to sam onda ja, zato i jesam iz srdžbe postavio pitanje da li smo sa tim primanjima hobi radnici ili hobi seljaci?
Dok se ne promeni politika države proći će mnogo vode Dunavom, a i poljoprivreda će nam biti ko zna gde... :ppozdrav:

I ja sam takav komentar ostavio jer sam pukao bio na moje na poslu.
Nije pitanje da li moze da se zivi sa 530e,vec kako da se zivi sa tom sumom?Znam porodice koji prezivljavaju sa upola manje prihoda mesecno,ali to je vec za drugu temu.A kakva je situacija,izgleda da i zivimo IZ HOBIJA. :ppozdrav:

tako je u svim zemljama u okruzenju a sto bi mi bili pametniji od njih,, u sloveniji postoje hoby poljoprivrednici ( do 10 h zemlje ) i profi poljoprivrednici i svi dobijaju subvencije.isto je u hrvatskoj osim sto su nagovestili da ce se ove godine nesto menjati ali nisam upucen i ne bih da komentarisem ono sto ne znam,,

14ierh2.jpg

Da li se ovim bave hobi poljoprivrednici čisto iz hobija

Da malo ažuriramo temu.
Ne znam da li na forumu ima advokata-da li bi mogli tužiti (kolektivno) državu zbog neosnovane uredbe da PIO bude osnov za dobijanje subvencija a da su predhodno dozvolili registraciju PG

I mene je drzava kategorisala kao hobistu i ako se u porodici bavimo iskljucivo poljoprivredom.Otac je pre dve godine otisao u penziju aja nisam zeleo da udjem u PIO jer mislim da je to cista diskriminacija.

A zasto nisi hteo da udjes u PIO ako zivite iskljucivo od poljoprivrede?Sta ces kada ostaris bez ikakvih primanja i penzije?

Stevo pa mi mal i nemamo računice da uđemo u PIO,u tome je poenta cele priče,a i kruta penzija.Ti penziono možeš da uplaćivaš i preko banaka ako misliš na penziju i ako je dočekamo (iz banke bar mogu da izvade novac naslednici a od države možeš da dobiješ budžu)

Nazad
Vrh