Herbicidi u soji

Evo isečka iz jednog članka u naučnom casopisu:

...Биљке индикатори које успевају на киселим земљиштима сиромашним кречом папрат, вресак, раставић и др....

I da dodam, kod nas rastavić raste isključivo na vlažnom kiselom zemljištu.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Kod nas je ova biljka prisutna u Ritu i lokalizam je "vitajela"... Pojavljuje se u ogumcima , i da, gde je ima, soja je top...

Kod mene je u najnizem dijelu jedne moje njive , aluvijalni nanos . Zemlja je propusna iako je nisko. Eto zanimljivo ovde je vecina zemlje blago kisela ,a tu gdje je rastavic je neutralna do blago alkalna. I da , soja bude ekstra tu pored toga sto je gusi rastavic . Osim njega tu ima divlje jagode dosta ,isto kazu da je u kiseloj zemlji a nije , i cicak.

Kod mene je u najnizem dijelu jedne moje njive , aluvijalni nanos . Zemlja je propusna iako je nisko. Eto zanimljivo ovde je vecina zemlje blago kisela ,a tu gdje je rastavic je neutralna do blago alkalna. I da , soja bude ekstra tu pored toga sto je gusi rastavic . Osim njega tu ima divlje jagode dosta ,isto kazu da je u kiseloj zemlji a nije , i cicak.
On ne guši ni jedan usev, samo je gadno za videti i zeza u špartanju. Ali ne smeta ni jednom usevu....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Sutra treba drugi put da idem soju protiv sirokog korova pa se razmisljam da li u kolicinu 3l savazona + 0,8flex + okvasivac dodam i 0,3l rampe sto mi ostalo od pre dve godine. Soja je u trecoj trolisci ali ambrozija se povampirila. Ima je ali nije veca od 10cm

Da nece biti malo jaka doza?
3 l po jutru savazona?
0,3 l Rampe?
Ovo da ides po Ha pa uredu, al po jutru i jos flexa 0,8 😲

Nazad
Vrh