Herbicidi u soji

Ja sam samo primijetio gdje je promaseno prskanje , vidi se gdje viri sirak , da je tu soja malo vislja. Medjutim kad se detaljno pogleda , vidi se da se tu soja ustvari izduzila zbog konkurencije sijerka.

јуче окопо ред соје до комшије пуно сирка требало ми осам сати тако да можемо кукати на хемију али повратка на старо нема

Njiva koju sam 06.06. prskao sa 1,5l/kj Ronina +0,1% Inexa .
20240606-120305.jpg

20240606-121006.jpg

Na današnji dan izgleda ovako, nisam je špartao.
20240707-172153.jpg

Još jedan primer, sve isto uradjeno.
20240606-154039.jpg

20240707-180044.jpg

Posejana soja u njivi gde se borim sa sirkom.
Oprskana zemljisnim herbicidom GEA, koji naravno nije ni pipnuo sirak iz rizoma. Krenuo da raste kao lud, i oprskan je sa punom dozom tj 2 litra kledotina. Sve pohvale. Preziveo samo kukuruz koga nema puno.

Ista njiva. Tu gde sam istrosio kletodim, napao sam produzetak njive koji je 10x manje problematican sa uskolisnim korovima. Drugi deo ove njive je tretiran sa punom dozom corum-a uz dodatak benazona da napadne veci cicak. I otisao sam na odmor. Vracam se sa odmora i imam sta i da vidim...
Vidite razliku gde je prskalica zavrsila sa kletodimom, i gde je krenulo tretiranje sa corumom. Bas sam razocaran. Nasuo opet kledotim i oprskao. Sad ocekujem kroz par dana cistu njivu.

Nazad
Vrh