Koliko god vam delovalo kao hvalisanje ali nije nego muka naterala i to sam ovde na forumu (uz male dorade) naučio od nekoga iz RH:
Soja mora da se prska:
1: total+2,4D+dubinski (ja koristim nešto poput Senkora),
=posle setve a pre nicanja.
2: Rampa+Fleks+Basagran+Harmoni + Pulsar ako je baš rizična njiva (sve kinesje kopije), sve ful doze (uračunati preklapanje, odorano od puta i td +10%)
=do treće troliske
3: u slučaju da ima puno sirka pre prskanja 2 oprskati nekim kineskim Fuzilejdom, isto ful, fulova doza.
4: ako se pojavi sirak ponovo onda prskati Kletodinom 1,3-1,5 l/kj
Naglašavam da nema štednje ako hoćemo da imamo čuste njive i da nema rezistentnih korova.
Njive treba malo ranije spremiti da tek krenu korovi pre setve. Setva se vrši ispravnom sejalicom koja mora da seje bar na 4-6cm, pod pretpostavkom da smo spremili na dubinu 3-5cm, ne dublje i da je njiva ravna (ako treba setvispremirati više puta).
I to nije sve ali ovaj put toliko.
Iz PSS me zovu da pitaju kako radim.

Sada smo se opet podsetili na danima polja, nije im prijalo ali su priznali. Ali ne bih ja to sve znao ni bez njih, a ni bez svih vas i onih koji nisu na forumu.
PS: na svakoj njivi ima svih trava, samo zavisi koliko ih ima i koliko se vide. Znači UVEK PRSKATI FUL SMEŠU sa FUL DOZAMA.