Herbicidi u kukuruzu

7Kj, cicak mi se javlja na pocetku parcele , sad gledam sta ima u ponudi kod mene ,danas bih da to resim..

U planu je bilo da se prska dikambom, ali posle ovih kisa kukuruz je sada u fazi 4-6 lista pa me interesuje sta preporucujete za prskanje? bojim se da mi je kasno za dikambu..

Danas sam oplo po kukuruzu sa cambiom i nikoganom.Sacekao jedan dan suncan normalan i danas odradio ostatak. Zaostao je u porastu pa izgled vara .Izgleda mali ali ima od 5- 6 a po neki tera i 7 list sad sta je tu je sta mu Bog da...

Trebao bi monsoon da deluje na čičak, jer čičak se latinski piše Xanthium strumarium, a za taj Xanthium strumarium na sajtu biše da je boće obična, što je verovatno greška. A ja misli da sam i u onoj nihovoj knjizi video da piše da suzbija čičak.

Cicak nosi,vidim da je sprzen od gore,bas na toj njivi ali na drugom kraju u sam cosak ima cicka kao da je lopatom neko bacao seme,ali nisam slikao.

Posle koliko dana moze spartanje, nakon prskanja maisterom? kukuruz je u fazi 3-4 list, da li da prskam sutra ili da sacekam da bude 5-6 list?

pa ako nemas puno trave idi kad bude 5-6 list a spartanje sacekaj delovanje maistera na sirak minimum 3 nedelje.

nikad mi nije kukuruz bio toliki da nisam mogao ući u njega a redovno sačekam 21 dan od prskanja.

Nazad
Vrh