Herbicidi u kukuruzu

neka samo đika vreme mu je da malo raste i od gore :osmeh:

Danas sam radio cordus+calisto+okvašivač,rimex+calisto+okvašivač,samo rimex+okvašivač i deo(dva reda) ostavio ne tretirana.Baš da vidim koja kombinacija kako radi.

Nikosav slobodno do 8 lista,jedini registrovani Nikosulfuron kod nas a da moze do 8-og lista,radio sa njim pre 2 godine i nije bilo nikakvog ostecenja,samo je te godine bila susa,ali prosek je bio preko 4000 kg po k.j Bio kod Urosa neki iz Agro Save,pricao kako do sada nisu imali ni jednu zamerku i primedbu sa terena...Sutra sa njim radim kukuruz koji je 7 listova-8 u fiseku,drugo priskanje,split...Prvo radjeno sa Siranom 0,7 lit po hektaru,ovo je druga tura 0,5 po hektaru,vec posle prvog prskanje sirak pocrveneo i stao,ovaj kasniji malo dobio,ovo ce ga dotuci...

Koliko se dugo nebi trebalo spartati posle tretmana nikosulfuronom??
Sirokolisno nema nista na njivi jedino zbog pokorice ili nespartati nikako?

Ja sam ove godine svacim prskao kukuruze:siran+maton,plamen+nikosav i tangenta+nikosav e sada cekamo da vidimo koja ce kombinacija biti najubitacnija i sve doze su bile u +15% u odnosu na preporuke proizvodjaca osim maton sa njime sam isao mozda i 10% manje ali je odradio dosta dobar posao i jos uvek radi.

Moze li mi neko reci posle koliko dana smem prskati kukuruz, danas je prskan monosanom(herbi 500), 2 l na hektar, kukuruz ima 2-3 lista, planiram da ga ponovo prskam maisterom, njiva je puna palamide, stira, uglavnom sirokolisni korov? ne vidi se red od trave, nisam mogao da gledam tako jos 15 dana koliko treba maisteru da odradi, ovako nadam se monosan za 2-3 dana da ce bar osusiti deo korova, pa maister? molim za savet

Majster nije bas neki preparat gde ima tako jake trave. Tebi treba nesto ozbiljno Calisto ili kombinacija dikamba+pik ili Laudis u gornjoj dozi. Pre svega ovoga vidi sa zastitarom sta smes primeniti jos posle monosana.

Majster nije bas neki preparat gde ima tako jake trave. Tebi treba nesto ozbiljno Calisto ili kombinacija dikamba+pik ili Laudis u gornjoj dozi. Pre svega ovoga vidi sa zastitarom sta smes primeniti jos posle monosana.
Nema zastitara kod mene, . moracu da zovem ove iz baera da pitam? vec je kupljen maister i lomio sam se sta dal monosan za brzo delovanje ili maister ? pa odlucih monosan pa onda maister,. za vikend ako ne bude kise malo spartanje pa posle par dana maister, poa sta mu bog da. i onako ovu god muku mucim sa kukuruzom, posejan 10.4 a jedva ima 3-4 4 lista, drugu parcelu udavila voda, presejan , jos nije nikao.

Da li je neko prskao sa Banvelom. . . ja sam ove godine prvi put. . . nekako mi deluje da je zaustavio korove u rastu . . . nije mi jasno sta se desava . . . nikako da se osuse. . doza 0.750 po ha. . . :sta:

Banvel je fenomenalan preparat. On unistava tacku porasta prekomernom deobom celija , neki korovi se osuse , a neki samo ostanu takvi kakvi su i posle nekog vremena propadnu. Za palamidu , poponac je super. Recimo chief radi posao kad ima palamide ali poponac ne skida. Treba biti vrloo obazriv kod kombinacija hemije uzrasta kuk. I kolicine i vrste korova.

Mi smo ovu kombinaciju odradili u kolicini od 1.15l na ha, prvi put radimo da nam je kukuruz bio u 5-6listu. Videcemo kako ce ispasti. folijarna je uzeta samo za probu na 2.5kj
imag1007.jpg

Rdio sam ja tim bioplexom prosle godine soju i nisam primetio nista. Ove godine sam ponovo uradio, ali deo psenice, pa da vidimo.

Duplirao sam jedan red kukuruza sa Monsoon-om (1.65 l/ha). Hoće li biti polsedica po kukuruz? Mislim, videću ja to već, ali ne mogu da dočekam delovanje herbicida (juče sam prskao).

Hvala!

Bilo je ili da dupliram jedan red ili da rizikujem prvi red komšijske soje (jer je zalepio njegov red soje za moj red kukuruza). A prehlađen sam, stalno brišem nos pa nisam hteo da prljam ruke i skidam krajnju diznu (ubacim gumicu ispod dizne)

Da li je neko prskao sa Banvelom. . . ja sam ove godine prvi put. . . nekako mi deluje da je zaustavio korove u rastu . . . nije mi jasno sta se desava . . . nikako da se osuse. . doza 0.750 po ha. . . :sta:
Verovatno je manju sirokolisnu travu sprzio a veca stoji i tako moze da stoji moze Dunav da protece taj korov da mrdne nece,vremenom ces videti da ga nema...a do tad kukuruz ce biti blizu metra visine

Nazad
Vrh