Herbicidi u kukuruzu

Duplirao sam jedan red kukuruza sa Monsoon-om (1.65 l/ha). Hoće li biti polsedica po kukuruz? Mislim, videću ja to već, ali ne mogu da dočekam delovanje herbicida (juče sam prskao).

sto se tice delovanja, 10 dana nemoj ni da ides na oprskane parcele. Tek tada pocinje da se vidi delovanje monsuna.....

Nece biti nista. Ja redovno dupliram po red-dva u svakom usevu.
I ja dupliram jedan red maltene u svakom usevu, jel sa krilima od 12m kada od tocka traktora racunam 8 redi hoce da bude neoprskani medjured a ako radim 7 redi i sa jedne i sa druge strane onda duplira te redove.U zadnje vreme mi se pokazalo kao naljbolje, da racunam jednom 8 a drugi put 7 redi znaci 15 +2 izmedju tockova i na taj nacin oprskak 17redi sto je kod nas jedno jutro.

Verovatno je manju sirokolisnu travu sprzio a veca stoji i tako moze da stoji moze Dunav da protece taj korov da mrdne nece,vremenom ces videti da ga nema...a do tad kukuruz ce biti blizu metra visine

Isao sam danas u obilazak. . . totalno druga prica, nego pre neki dan. . . :D sad se vidi da je lepo uspelo. . . :D

Ja ovaj put nisam imao srece,ospricam kukuruz pre kise,reko mozda necu dugo moci u njivu od blata,kad gle cuda moja trava se tek malo skovnula i nista nije osusila,zastitar mi kaze da je zbog hladnog vremena biljka nije usvojila dovoljno herbicida,cekam jos koji dan pa ponavljam,sta drugo.

Ja ovaj put nisam imao srece,ospricam kukuruz pre kise,reko mozda necu dugo moci u njivu od blata,kad gle cuda moja trava se tek malo skovnula i nista nije osusila,zastitar mi kaze da je zbog hladnog vremena biljka nije usvojila dovoljno herbicida,cekam jos koji dan pa ponavljam,sta drugo.
Cime si prskao i kog datuma.Ja sam sirokolisnu radio sa Coloseumom 0,7/h prskano 8-og i 10-og,kisa pocela 14-og,mogu ti reci da je uspelo prskanje...sitno je izgorelo,veca trava skovrcena,delimicno zuta,braon,susi se i ona...Ne znam koliko je Dikambi dovoljno da je korov lepo i dovoljno usvoji ali mislim ne puno?!

Sve zavisi od vremena, u normalnim uslovima vec nakon dva dana se vidi da su korovi primili preparat, kada je hladnije vreme hoce malo da otegne delovanje.

Da li neko moze da mi kaze koliko aktivna materija Nikosulfuron deluje na sirokolisne korove,kao sto su Tatula,Stir,Pepeljuga...u procentima ili kako vec.Pricao sam sa jednim drugarom i on mi kaze da je prskao samo sa Kelvinom u fazi 4-5 lista kukuruza i da mu je i sirokolisnu travu sprzio...Znam da deluje donekle na pojedine sirokolisne korove,ali ne bih se smeo osloniti samo na njega

ja ove godinekao i proslih nemenjam herbicid pre sam sve prskao laudisom ali od prosle koristim celebrity plus i jako sam zadovoljan ekstra je

Da li neko moze da mi kaze koliko aktivna materija Nikosulfuron deluje na sirokolisne korove,kao sto su Tatula,Stir,Pepeljuga...u procentima ili kako vec.Pricao sam sa jednim drugarom i on mi kaze da je prskao samo sa Kelvinom u fazi 4-5 lista kukuruza i da mu je i sirokolisnu travu sprzio...Znam da deluje donekle na pojedine sirokolisne korove,ali ne bih se smeo osloniti samo na njega

Kombinuj sa dikambom ili peak i to je to.

Cime si prskao i kog datuma.Ja sam sirokolisnu radio sa Coloseumom 0,7/h prskano 8-og i 10-og,kisa pocela 14-og,mogu ti reci da je uspelo prskanje...sitno je izgorelo,veca trava skovrcena,delimicno zuta,braon,susi se i ona...Ne znam koliko je Dikambi dovoljno da je korov lepo i dovoljno usvoji ali mislim ne puno?!
Radjeno je 11,Coloseumom doza 0,7/h,jeste veca trava dobila,e sad dali ce se osusiti ili oporaviti...

Sve zavisi od vremena, u normalnim uslovima vec nakon dva dana se vidi da su korovi primili preparat, kada je hladnije vreme hoce malo da otegne delovanje.

A ja sam pre ovih kiša tačnije 10.05 isprskao sa Callistom max.dozu i posle nedelju dana nije bilo nekih velikih promena na travi a za ova četiri dana od kada je otoplilo trava se osušila kao seno .Znači da je sve bilo u stresu

Kombinuj sa dikambom ili peak i to je to.
Ma ja sam zavrsio prskanje za ovu godinu,isao sam Koloseum 0,7 lit po hektaru + 0,75 lit Sirana,danas odradio drugi split sa Nikosavom 0,6 lit po hektaru posto je kukuruz vec 7-8 lista...Ja sam zadovoljan sa ovom jeftinom hemijom,evo i slika kao dokaz...Ovako je to izgledalo,herbarijum
ifd253.jpg
2mhc3nq.jpg
posle samo 3 dana od prskanja izgledalo je ovako
2dafwy9.jpg
a danas je ovako
2aerxb9.jpg
30dcso2.jpg

Moras Savo biti zadovoljan jer Koloseum je odradio svoje a sirka nisi imao uopste ili po neki semenski. Da je bilo sirka iz rizoma velicine do 20 cm taj Nikosulfuron ne bi odradio ni 10% posla.
A odgovor na tvoje pitanje koliko Nikosulfuron deluje na sirokolisne korove je 2%:osmeh::ppozdrav:

Obzirom da je koristio tri herbicida po hektaru a sve radi širokolisnih korova nije puno jeftinije prošao da je prskao i sa nekim malo " jačim " da nekažem boljim ili ti " markiranim " herbicidom

kao što sam i rekao ja sam išao sa callistom i to sa litrom sam radio 5 hektara a može se i više uraditi a litar košta 11500.din to mu onda dođe dođe isto ili i jeftinije ako se isprska 7 hektara dođe nekih 1650 din /hektaru

Uvek sirak prskam kada je mali,znaci do 10 cm prvi split,bez obzira da li je rizomac ili semenac,ali po meni je najbitnije ne cekati puno da korovi porastu i ojacaju i obavezno prskati iz 2 puta,ipak jednom je jednom a dva put je dva put:haha::ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Obzirom da je koristio tri herbicida po hektaru a sve radi širokolisnih korova nije puno jeftinije prošao da je prskao i sa nekim malo " jačim " da nekažem boljim ili ti " markiranim " herbicidom
Koristio sam u prvom prskanju 2 herbicida a u drugom 1!Nikosav sam uzeo jedino zato sto je registrovan do 8 lista kukuruza,inace bi radio samo sa Siranom i Koloseumom...@Pidikanac ali ostaje ti sirak,jedino ako ga nemas pa neces prskati sa njim,onda je definitivno ta tvoja kombinacija najbolja!Kalisto nisam uzeo zbog rezidualnog delovanja posto planiram na nekim povrsinama setvu sec.repe sledece godine a Kalisto to ne dozvoljava barem 2 godine koliko sam upoznat!

Bio sam spreman i za drugo prskanje od siroke trave,tu bi koristio Laudis,ali morao sam hitno da intervenisem i isao sam ovom kombinacijom koja nije skupa a moze da odradi lep posao,jesam brinuo ali opet kazem nisam preterano strepio zato sto uvek kad je pozar imas proverenu hemiju kao sto je Laudis

Nazad
Vrh