Herbicidi u kukuruzu

Muhari su jednostavni za resenje. Talismanom se ide 2x jer bolje deluje na sirak. Prva doza ga zaustavi u porastu i razboli i onda druga da dotuce toliko da ne moze da se oporavi i da konkurise kukuruzu.

Ove godine prskam sve u split aplikaciji,kukuruz sa talismanom prvi tretman 0.3l/j a drugi kroz destak dana sa 0.5l/j.Suncokret isto tako sa fuzilejdom dva puta po pola doze,za sirokolisnu u kukuruzu prvi put puna doza calisto 1-1.5dcl/j.

nekako mi se cini da ove godine nekako slabije deluju herbicidi, deluju ali nekako usporeno jel ima neko ideju sta bito moglo biti.....cak i samonikli suncokret koji bi trebalo da je najosetljiviji klonuo je ali trba vremena......( doze herbicida po Ha u potpunosti ispostujem )....mnogo bolje sam komsiji sprzio detelinu nego siroki list u njivi........ili sam ja nestrpljiv neznam sta se desava :sta:

Malo sunca, pa i kukuruzi su bledi i pate se da rastu... Imaju poneki i peti-šesti list, a niski kao da su na četvrtom listu.

Ja ne gledam to uopste. Prvo sipam ono sto manje peni, pa na kraju herbicide koji napune prskalicu penom:osmeh:

Bojane, sipaš malo nafte u prskalicu i nema pene uopšte. :osmeh:
Kako ova velika količina padavina utiče na dejstvo zemljišnih herbicida za kukuruz? Znam da je preporuka da padne određena količina kiše nakon tretmana (koja količina, okvirno??) ali ovo sad je ekstremno. Može li doći do fitotoksičnosti? Koristio sam Acetogal (Acetohlor, 2l po ha) i Rezon (Terbutilazin, 1,5 l/ha) pre 5 dana a dan nakon setve.

Пре прскања са ацетомарком сам звао заштитаре од агромаркета, колико сам сконтао из њихове приче најбитније је да падне киша, нису ми причали о количини кише, већ само да је битно да падне. Ја кад сам прскао исто је било након тога пар кишних дана, не као што је данашњи, али је пало доста кише и успело је прскање. Нестало ми је било отрова пред крај њиве и баш се примети. И тад је било оно исто као и сад хладније време. Углавном отров је одрадио своје.

@Milan
Ipak necu da eksperimentisem sa naftom. Ne zna se kakvu reakciju moze da napravi sa hemijom::namigivanje::

Nemam svoju prskalicu pa nisam ni znao za taj trik. Dovoljan je čep nafte na prskalicu i ne peni onda. Mada, u pravu si, bolje da se ne igraš sa hemijom i da to prepustiš stručnjacima. :osmeh:

Bojane, sipaš malo nafte u prskalicu i nema pene uopšte. :osmeh:
Kako ova velika količina padavina utiče na dejstvo zemljišnih herbicida za kukuruz? Znam da je preporuka da padne određena količina kiše nakon tretmana (koja količina, okvirno??) ali ovo sad je ekstremno. Može li doći do fitotoksičnosti? Koristio sam Acetogal (Acetohlor, 2l po ha) i Rezon (Terbutilazin, 1,5 l/ha) pre 5 dana a dan nakon setve.
znam samo da se kukuruz do sada ove godine dobro napatio. nešto sam isprskao preko lista pre ove kiše pa cu videti kako ce podneti a ostatak cu posle kad otopli par dana i kad se malo povrati. nisam hteo da prskam zemljišnim (spremio acetogal)bas iz tog razloga jel je to lutrija zbog samog nicanja klijavosti ,zahlađenja itd... videćes vec kako ce nici u svim ovim okolnostima ovo je test i za sve nas koji smo u ovom poslu...

Uprskao sam ga!

Ja sam moje prskanje za ovu godinu zavrsio.
Samo nisam stavio nikakav herbicid.
Nisam stigao.
ha ha ha ha ha ha itd.

Koji je ovo korov? Ćale ga zove lisičiji rep, a ja ga prvi put u životu vidim. I oćeli Monsun aktiv ovo suzbiti, jet pored ovoga imam i more drugih, prava botanička bašta.

vp7vhz.jpg

Nazad
Vrh