Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pise bas to,fuzilejd i za rimi pulsar,i na crno takodje..Jes' da nije tema @IDA koje preparate koristis u NS sortama suncokreta?
Koliko lista je imao kukuruz kad si prskao prvi put, i kojom dozom si isao po hektaru?
Ovo je kontra od onoga što je 99% zaštitara godinama učilo i kontra od onoga što piše na mnogim proizvodima.Jel neko pročitao koliko je važan i redosled sipanja herbicida u prskalicu
http://www2.dupont.com/Crop_Protection/sr_RS/assets/images/products/redosleddodavanjapest.pdf
znam samo da se kukuruz do sada ove godine dobro napatio. nešto sam isprskao preko lista pre ove kiše pa cu videti kako ce podneti a ostatak cu posle kad otopli par dana i kad se malo povrati. nisam hteo da prskam zemljišnim (spremio acetogal)bas iz tog razloga jel je to lutrija zbog samog nicanja klijavosti ,zahlađenja itd... videćes vec kako ce nici u svim ovim okolnostima ovo je test i za sve nas koji smo u ovom poslu...Bojane, sipaš malo nafte u prskalicu i nema pene uopšte.
Kako ova velika količina padavina utiče na dejstvo zemljišnih herbicida za kukuruz? Znam da je preporuka da padne određena količina kiše nakon tretmana (koja količina, okvirno??) ali ovo sad je ekstremno. Može li doći do fitotoksičnosti? Koristio sam Acetogal (Acetohlor, 2l po ha) i Rezon (Terbutilazin, 1,5 l/ha) pre 5 dana a dan nakon setve.