Herbicidi u kukuruzu

7Kj, cicak mi se javlja na pocetku parcele , sad gledam sta ima u ponudi kod mene ,danas bih da to resim..

U planu je bilo da se prska dikambom, ali posle ovih kisa kukuruz je sada u fazi 4-6 lista pa me interesuje sta preporucujete za prskanje? bojim se da mi je kasno za dikambu..

Danas sam oplo po kukuruzu sa cambiom i nikoganom.Sacekao jedan dan suncan normalan i danas odradio ostatak. Zaostao je u porastu pa izgled vara .Izgleda mali ali ima od 5- 6 a po neki tera i 7 list sad sta je tu je sta mu Bog da...

Delovanje Monsuna na uskolisne korove.
img201405201540001.jpg

img201405201540471.jpg

img201405201540251.jpg

Trebao bi monsoon da deluje na čičak, jer čičak se latinski piše Xanthium strumarium, a za taj Xanthium strumarium na sajtu biše da je boće obična, što je verovatno greška. A ja misli da sam i u onoj nihovoj knjizi video da piše da suzbija čičak.

Cicak nosi,vidim da je sprzen od gore,bas na toj njivi ali na drugom kraju u sam cosak ima cicka kao da je lopatom neko bacao seme,ali nisam slikao.

Posle koliko dana moze spartanje, nakon prskanja maisterom? kukuruz je u fazi 3-4 list, da li da prskam sutra ili da sacekam da bude 5-6 list?

pa ako nemas puno trave idi kad bude 5-6 list a spartanje sacekaj delovanje maistera na sirak minimum 3 nedelje.

nikad mi nije kukuruz bio toliki da nisam mogao ući u njega a redovno sačekam 21 dan od prskanja.

Nazad
Vrh