Herbicidi u kukuruzu

Koliko ja znam ovo nam se prvi put pojavilo ove godine, i isto tako koliko zna ph je oko 7,5 na ovoj zemlji, tako da otpada da je kisela.

Koliko ja znam, kad je ph ispod 7 onda kreće da vuče na kiselo, a kad je preko 7 onda vuče na bazno ili alkalno...

sedam dana od prskanja kukuruza sa cambiom i nikoganom i definitivno necu vise prskati sa komb.dikambe i bentazona ako sledi period zahladjenja.trava je izuzetno mala i do sada bi je cambio zbriso samo tako ali nije, zbog hladnog vremena. mogao sam komotno cekati posle kisa jel i kukuruz nista nije napredovao tek krece 6-to pero.sreca pa se nisam zaleteo i samo ta njiva je odradjena , sutra cu ostatak.

Mi smo danas uzeli Chief za sirokolisne korove, jel radio ko sa njim jel nosi samonik suncokreta?
aktivna materija mu je
mezotrion 100 g/l.

Samonik suncokreta? Koliko je meni poznato on se vrlo lako ruši sa bilo kojim herbicidom protiv širokolisnih korova. No,opet,daleko sam ja od nekog stručnjaka.... Javiće se već neko ko to bolje zna od mene. A možeš i mog šogora pitati jer je on koristio chiefa pre ovih kiša. Ako nemaš njegov mob poslaću ti sms.

Nazad
Vrh