Herbicidi u kukuruzu

N.A iz mog iskustva dobar je za čiste njive ali za prljave ne valja ništa.Preskup je za ono što nudi, nije za igranje jer postoje mnoge jeftinije i bolje kombinacije.

Razgradi se i Mezotrion jer sam 2019 radio jednu parcelu i sejao kukuruz koji je dobio punu dozu istog.Prošle godine na toj parceli sađen je bostan i nije bilo nikakvih problema koliko sam mogao da vidim.Opet treba poštovati karence jer je sve veoma skupa igranka.

Danas sam pravio spisak za hemiju,pa preracunavao a.m.iz Calarisa. Mnogo vise terbutilazina ima u Calarisu,izadje 1.5l po ha terbisa. Mislim da nema potrebe vise od 1L

Da, agromarketov obicno. Inace doza ide od 1.5 do 2.5. ranije sam isao sa 1.66 ali cisti i sa 1.33. Pisem ovako jer pod kukuruzom imam 3 ha, pa sam prvo prskao sa 5l, sada sa 4 i bude isto...

Ja cu ici 1l terbisa+250ml Cornista
To je odlicna kombinacija, ali nikako veca doza! Kada se ide kombinacija gde nije jaka trava ide se donjom dozom mezotriona 150ml, a terbutilazina 0,8L/ha. do 7lista kukuruza. Gde sam slucajno u klindi uzglavnicu duplirao otisao i kukuruz! S tim sto je mezortriona bilo 180ml.

To je odlicna kombinacija, ali nikako veca doza! Kada se ide kombinacija gde nije jaka trava ide se donjom dozom mezotriona 150ml, a terbutilazina 0,8L/ha. do 7lista kukuruza. Gde sam slucajno u klindi uzglavnicu duplirao otisao i kukuruz! S tim sto je mezortriona bilo 180ml.
a da nije problem bio 6-7 list kukuruza....terbis ide do 3 lista

Nazad
Vrh