Herbicidi u kukuruzu

3-4 list,nekih 10cm....bukvalno ga zaustavio i krenuo kasnije(monsun) pa sam ga posle sa ekvipom oko 8og da ga dokusurim(mislio sam tako) ali nista...u vrsidbi bio haos

Kod mene takođe sa Nikosulfuronom i Rimosulfuronom ne možeš ubiti sirak.Najduže ga zadrži Laudis,ostalo ni vau.
Ne znam samo kako je moguće da je postao rezistentan.Prskam ga u kukuruzu zadnjih 15-ak godina,ranije nisam imao problema sa njim,tj. bilo ga je,ali jaako malo.
Nekako mi to malo vremena da postane rezistentan,ili grešim?
Takodje i sa Ekvipom kao da sam ga zašoro.

Poslednja izmena:
pozdrav, jel radio neko mezotrion + dikamba za resavanje sirokolisnih korova, tako bi resili vecinu izniklih korova, a imali bi i zemljisno delovanje. samo je pitanje koja doza, a da ne steti kukuruzu?

Dual gold moze do 3.lista,ja sam ga uvek radio pre nicanja,zato sto ubacim i total i stvarno kukuruz do 5-6.lista raste bez korova,onda odradim 220gr/ha mezotriona+1l/ha terbisa+0.7l nikosulfurona. Mada gledao sam oglede gde su povecavali mezotrion i do 0.4/ha a smanjivali terbis na 0.8/ha i bilo je fenomenalno
Zaboravio sam , a imo sam plan ovo da komentarisem i pitam .
To sa 400g po ha mezotriona , oce li biti problema sledece godine sa sojom, suncokretom , ....?

pozdrav, jel radio neko mezotrion + dikamba za resavanje sirokolisnih korova, tako bi resili vecinu izniklih korova, a imali bi i zemljisno delovanje. samo je pitanje koja doza, a da ne steti kukuruzu?
Zavisi od veličine i vrste korova i vremenskih uslova (hladnoća), možeš sa punim dozama a može i sa manjim stim da dodaš u tu kombinaciju i neki nikosulfuron tojest za uskolisne, uglavnom ova kombinacija pokriva skoro sve korove a jeftino.

Adengo 2.5 dl/kj pre nicanja sa totalom 2l/kj.Posle ide nikogan 0.7 l/kj u 5,6-om listu i bude fenomenalno

Przi sve. Zna Matic Gorana koji to koristi godinama i prezadovoljan je.
Maticu nije ni on toliko los, ali ipak ove godine mi ne ide na kukuruz repa pa mogu da udarim jacom hemijom.

Nazad
Vrh