Herbicidi u kukuruzu

Momo imas pravo da ne verujes. Svako treba da radi onako kako misli da je najbolje.
Nemoj shvatiti ovo kao neki sarkazam tipa, *on je glup, a mi pametni*.
Naprosto konstatujem.
Nekad je praksa pokazala ta teorija bas i nije dobra.

Jos jedan od razloga sto cu tako raditi , sto ne orem , pa imamalo vise ostataka gore , i onda dio sredstva ostane na slami ili kukuruzovini pa da zamijesam .

Gogi023 taj koktel je standard.Koristi se stajnjak, ima novih zakupa, novih parcela u vlasništvu koje su poprilično zapuštene pa da se to sređuje polako i uspešno.Nervira me kada mi se provuče neki korov kao što sam imao slučaj sa štirom i Monsunom, skupo a ništa, gadiluk.

Molim ? Kako nece radim tako godinama , ponegdje . Evo vec imam 10ak ha za soju oprskanog , svaka kisa dobrodosla . Sto nebi imalo dejstvo ? Nema ono dejstvo ako ne padne kisa pa se ne spusti u zonu klijanja korova.
Te parcele gde soja dolazi, pretpostavljam da su vec pospremljene za setvu.
Cime si prskao? I da li pre setve jos jednom prolazis necim da ponistis tragove od prskanja?

Radoslave mislis da nije tako???
Jeste kad je sve normalno i kad nema rezistentnog sirka. Radio sam prošle godine u njivi gde sam znao da je rezistentan sirak na nikosulfurone namerno probu, opeglao sam ga sa 1,3 litre po JUTRU, kukuruz je malo požutio a sirak ni pipnulo nije...Inače je od svih nikosulfurona taj Siran najkilaviji, mislim da nema 40 grama aktivne materije, izgleda mi nešto razvodnjen...

e vidis ja sam naprimer tako prosao sa Ekvipom i Monsunom,prvo prskao sa monsunom zatim sa ekvipom a sirak preziveo oba....ja sa ovim radim evo vec 3 godine bez problema

Jeste kad je sve normalno i kad nema rezistentnog sirka. Radio sam prošle godine u njivi gde sam znao da je rezistentan sirak na nikosulfurone namerno probu, opeglao sam ga sa 1,3 litre po JUTRU, kukuruz je malo požutio a sirak ni pipnulo nije...Inače je od svih nikosulfurona taj Siran najkilaviji, mislim da nema 40 grama aktivne materije, izgleda mi nešto razvodnjen...
A jel vam resi nikosulfuron, rimosulfuron sirak iz semena?

Nazad
Vrh