Herbicidi u kukuruzu

N.A iz mog iskustva dobar je za čiste njive ali za prljave ne valja ništa.Preskup je za ono što nudi, nije za igranje jer postoje mnoge jeftinije i bolje kombinacije.

Razgradi se i Mezotrion jer sam 2019 radio jednu parcelu i sejao kukuruz koji je dobio punu dozu istog.Prošle godine na toj parceli sađen je bostan i nije bilo nikakvih problema koliko sam mogao da vidim.Opet treba poštovati karence jer je sve veoma skupa igranka.

@Dejan 92
am1.jpg

Danas sam pravio spisak za hemiju,pa preracunavao a.m.iz Calarisa. Mnogo vise terbutilazina ima u Calarisu,izadje 1.5l po ha terbisa. Mislim da nema potrebe vise od 1L

Da, agromarketov obicno. Inace doza ide od 1.5 do 2.5. ranije sam isao sa 1.66 ali cisti i sa 1.33. Pisem ovako jer pod kukuruzom imam 3 ha, pa sam prvo prskao sa 5l, sada sa 4 i bude isto...

Ja cu ici 1l terbisa+250ml Cornista
To je odlicna kombinacija, ali nikako veca doza! Kada se ide kombinacija gde nije jaka trava ide se donjom dozom mezotriona 150ml, a terbutilazina 0,8L/ha. do 7lista kukuruza. Gde sam slucajno u klindi uzglavnicu duplirao otisao i kukuruz! S tim sto je mezortriona bilo 180ml.

To je odlicna kombinacija, ali nikako veca doza! Kada se ide kombinacija gde nije jaka trava ide se donjom dozom mezotriona 150ml, a terbutilazina 0,8L/ha. do 7lista kukuruza. Gde sam slucajno u klindi uzglavnicu duplirao otisao i kukuruz! S tim sto je mezortriona bilo 180ml.
a da nije problem bio 6-7 list kukuruza....terbis ide do 3 lista

Nazad
Vrh