Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Laudis je za sirokolisne,nije za rizomski sirak.Ja sam godinama radio sa laudis-om 1l/kj,i posle nikosav 0.7l/kj.Mustang je.pretezno 2,4 D ak mat i nema zemljisno delovanje, ne znam kakva je ona druga materija, dok terbis i mezatrion dugo drze sirokolisne pod kontrolom.
Moj komsa lane ubo kombinaciju 1l laudisa po kj, prska se u dva puta po 0.5kj, 3000din po kj ali radi sve,
Ja sam npr prvo radio sirokolisne.a posle 1l laudisa za sirak jer je ojacao
Laudis uništava skoro sve širokolisne korove i skoro sve uskolisne iz semena. Sirak rizomac osuši nadzemni deo i da kukuruzu prednost od 20-25 dana, ako se oprska na 8-9 listu, sirak ne utiče na prinos ali za dogodine nemaš čistu nivu. Mi ga koristimo korektivno na 8+ listu jer mlaku vodu Nikosav i slični Sebastijani ne mogu da pipnu rezistentni sirak rizomac.Laudis je za sirokolisne,nije za rizomski sirak.Ja sam godinama radio sa laudis-om 1l/kj,i posle nikosav 0.7l/kj.
Vredi ako nije u pitanju rezistentni sirak, naravno. Ovom kod nas sulfuroni ne mogu ništa, na prvom mestu nikosulfuroni, pa ni foramsulfuroni kao Equip a ni rimsulfuroni...A vredi li dodati ekvip?tretirao sam strnjiste totalom ali opet sam puno rizoma izoravao pa se bojim najezde sirka ove godine.
Slabo mu drzalje.Čika Aco pokuješ i oklepaš tvoju i komšiničinu motiku pa polako zajedničkim snagama svako veče za hladovine polako na kresanje sirka.
Herbicidi su korektivna mera agrotehnike.Pa mislim da je napisao, ili neko drugi, nije važno ko, za rezistentni sirak rešenje je plodored..
Mešavina ovog što su napisali @sremac84 , @Matic i @North ARMY . Problem nastaje što bez obzira na svu ljubav prema ovom našem poslu, ipak ga radimo radi zarade. U mojoj matematici najisplativija kultura za moj kraj je kukuruz ali zbog straha od diabrotike i korova ne smemo da ga sejemo u monokulturi.Radoslave, koji je onda tvoj predlog za tretiranje kukuruza od setve do berbe?
Nisam baš razumeo kakve ovo veze ima sa kukuruzom ali sam otprilike shvatio da ti misliš da imaš sirka koji je rezistentan na Fluazifop-P-butil ?Pre par godina prva godina u arendi, u soji prskano 5 puta protiv sirka.
Prvi put pre setve, totalom, pocetkom Maja kad je bio visine od 50 do 60 cm. Drugi put isto totalom pre nicanja soje. Treci i cetvrti put Floydom i peti put neki herbicid Miura.
U zetvi opet je bilo sirka.
Samo da naglasim da samo posle totala se osusio i verivatno je krnuo drugi koji je bio otporan na ostale herbicide.
Toliko o tom rezistentnom sirku.
Ok to, znači nije Fluazifop-P-butil mogao da suši sirak? Jel si probao sa Fuzilejdom, taj Flojd se ni kod mene nije pokazao nikako...Ako preživi Fuzilejd, onda je rezistentan na Fluazifop-P-butil...Dobro, sa kukuruzom nema, hteo sam samo dati jedan primer po pitanju rezistentnog sirka.