Herbicidi u kukuruzu

Herbicid Principal plus isto ima u sebi nikosulfuron, rimsulfuron i dikambu u odnosu kao kad se pomeša Talisman 1 l/ha + Rimex 40 g/ha + Banvel 0.5l/ha. Nekako ne verujem da bi Principal plus napravio ovako nešto.
 
Ne mora da znači, kad Nikogan ne odradi, teško će i Equip, jedino ako je hladno vreme oslabilo dejstvo Nikogana. Kod nas Equip i Monsun samo služe kao folijarna đubriva, sirak je rezistentan na dosta mesta i skoro mu ništa ne mogu.
 
Au, a ja sutra treba uslužno da prskam sa Monsunom. Čovek kupio hemiju,doneo je juče i kaže prskaj kad stigneš. Jbt ako omane, biće divana....
 
Pitao sam skoro u vezi jednog cicka, koji senujaku iznova pojavljuje. Ako sam dobro skontao to je "Arctium lappa". Ima 50ari i to mu je pored Tamnave pa nije u mogucnosti da menja kulturu. Sta nju skida, ne znam koliko se dobro vidi na slici. Ona bas dominira, druge trave nema. Prskano je zemljisno klasično. Sta tamani dobro ovo cudo od korova. Problem je u maloj površini.

 
6 dana od prskanja, 0.1 l mezotrion + 0.6 l terbutilazina sve po kj.
Kukuruz sada u 5-6 listova.
Najvise samoniklog suncokreta ima koji nije dokrajcen.
Sta koristiti dalje?
Moze li sad u drugom tretmanu nesto vise od 0.05 mezotriona?
i koliko dikambe? Hoce li biti u redu 0.05 l mezotriona i 0.3 l dikambe po kj?
ili smanjiti jos malo dikambu a povecati mezotrion iako prelazim dozvoljenu kolicinu.
a196ea75ea680f4efe4a2065c9f2014f.jpg


6b29cfff76b1f26686c70e935be26f08.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo i ja problem sa suncokretom.... Isao sa 0,25l/ha mezotrion I 1l/ha terbutilizin, klonuo I suši se, ali ne kao prosle godine, gde je sa manjim dozama za nedelju dana bio sprzen, a ovde za 9 dana i dalje stoji. Ne verujem da je problem do suncokreta već do hemije, koristio sam sve od agromarketa i sumnjam da nema dovoljno aktivne materije. Kog si ti proizvodjača koristio?
 
Poslednja izmena:
Коод мене је трећи дан од прскања не примећујем никакве промене на коровима. Интермецо 0,15л/кј Тербис 0,6лит/кј и Сиран 35гр/кј.
Прошле године сам радио са Мезотрионом и Тербисом све било обрисано
 
  • Like
Reagovanja: jan
Ne moze za 3 dana. Ja primecujem 3ci dan Banvel razbucao korove, a mezotrion mu treba barem 7 dana
 
Не кажем да може али се примети да је добило ,ово као да си их прехранио... сумњам исто на мањак а.м.
 
Evo i ja problem sa suncokretom.... Isao sa 0,25l/ha mezotrion I 1l/ha terbisa, klonuo I suši se, ali ne kao prosle godine, gde je sa manjim dozama za nedelju dana bio sprzen, a ovde za 9 dana i dalje stoji. Ne verujem da je problem do suncokreta već do hemije, koristio sam sve od agromarketa i sumnjam da nema dovoljno aktivne materije. Kog si ti proizvodjača koristio?
Koristio sam Intermeco (Agrosava) i Terbis (Agromarket). Nisam bas zadovoljan bio ali sigurno zato sto sam koristio u prvom tretmanu samo 0.1 l/kj Intermeca.
U drugom tretmanu kao korekciju koristio sam jos 0.05 l/kj Intermeca i 12 gr/kj Peeka + Equip 0.8 l/kj i odnelo je sve, tako da sad je u redu sve.
 
Nazad
Vrh