Herbicidi u kukuruzu

ratatatui

Član
Učlanjen(a)
30 Mar 2018
Poruka
1.932
Lokacija
turija
Јел користи неко агромаркетов сиран али онај у гранулама 60гр итересује ме оне кесице јел то може све у прскалицу или не?
 

miksan

Član
Učlanjen(a)
15 Apr 2018
Poruka
680
Lokacija
Krusevac
Danas sam prskao laudisom, kukuruz je 6-7 list posle koliko dana smem da oprskam sa tecnim djubrivom yaravita gramitrel?

Pise da se tim djubriovom prska 4-8 list mada mislim da mu nece skoditi ako bude veci kukuruz.
 

milanche87

Član
Učlanjen(a)
16 Apr 2011
Poruka
548
Lokacija
Dolovo
Laudis gde je isao sam, doza od 0.5 pi kj je mnogo bolje odradila sirak nego gde je isao laudis sa nikosulforonom i rimosulforonom. Tu gde je sam sirak je skroz pobeleo i izgoreo list, a ovamo gde je isao u kombinaciji se zuti i nastavlja dalje da tera izdanke... Tako da ispada dzabe ste krecili... Pricam za njive koje su kukuruz druga godina...
 

p4vle

Član
Učlanjen(a)
12 Nov 2016
Poruka
125
Lokacija
Dobrinci
Jedan video prskanja u saradnji sa poljoprivrednikom @Dobrinčan koji ima želju da ozbiljno uplovi u yt vode.
Kukuruz je tretiran Atos-om i Banvel480s herbicidima, ~110l po kj. Valjalo bi traktoru nabaciti par tegova da se ne človi. A ne bi škodilo ubaciti još koje radno svetlo :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:

N_emanja

Član
Učlanjen(a)
30 Avg 2018
Poruka
450
Lokacija
Draginje
Pitao sam skoro u vezi jednog cicka, koji senujaku iznova pojavljuje. Ako sam dobro skontao to je "Arctium lappa". Ima 50ari i to mu je pored Tamnave pa nije u mogucnosti da menja kulturu. Sta nju skida, ne znam koliko se dobro vidi na slici. Ona bas dominira, druge trave nema.

 

ludi naučnik

Novajlija
Učlanjen(a)
19 Nov 2008
Poruka
11
Lokacija
Srbobran
U proleće su mi ponudili jednu njivu (8,5kj) da uzmem u zakup. Na njoj je bila još strnjika od žita sa svim osušenim korovima Božje bašte. Sledila prolećna priprema i zasejan kukuruz. Kada je nikao kukuruz zajedno sa korovima, skoro me je strefio srčko. Ne možete ni zamisliti kako je njiva izgledala. No dikamba je uradila svoje, ali nikosulfuron (talisman) nije baš. Divlji sirak izgleda da će se regenerisati. Čime biste Vi tretirali sirak i sa kojom dozom. Kukuruz ima max 7 listova, tako da nema puno vremena za razmišljanje. Razmišljam o motivellu, ali mislim da ima aktivnu materiju kao talisman. ?????
 
Vrh