Gume

Mislim da je bolje da si uzeo Mitas, mekše su. Ja imam Trelleborg i strašnu su tvrde gume, kao plastika. Ne znam dal je isti model, kod mene je došao sa traktorom slične dimenzije, i bubrezi mi otpadaju. Držim ih na manjem pritisku, ali zbog tereta, nije im bas prijatno. Prednje gume mi se isto brze trose, i uvek spoljna strana vise, zbog motanja, a i veliko ajnšlaga, pa sam im menjao mesta, i mislim da će na oko 4000rč da se menjaju. Isto se neravnomerno troše i kod mene, mada drugi traktor je u pitanju.
Ove su imali sada na stanju. Montiracu ih na prolece, posto su prednje malo nizi pritisak cu da naduvam i da im mesta okrenem barem jednom godisnje. Ali nije mi uopste jasno kako se desna toliko vise potrosila u odnosu na levu. Mada kod mene je bilo dosta asfalta ove tri godine u nazad pa mozda su i vagasi na putu sa desne strane tome doprineli.

Sent from my S60 using Tapatalk

Samo prenosim moje iskustvo, guma jeste kvalitetna, ali džaba kad je neudobna. I meni se jedna strana gume više potrošila, sad ne znam koja bas tačno. Mislio sam isto da je trap, servis kaže da nije, merio sam razmak i izgleda mi da je ok.
Na drugom traktoru kupih set Mitas guma, i jako su udobne, nijansa je u pitanju u odnosu na Michelin, ali po kvalitetu, videćemo koliko je Mitas lošiji.

Poslednja izmena:
Trebam pomoč, trebo bi stavit uske kotače na traktor a neznam koje dimenzije da bi se uparilo sa prednjim pogonom. Trenutno su gore prednje 440/65 R24 prednje i 540/65R34 stražnje. Koje sad stavit da se to upari,znači i prednje i stražnje?
i samo da napomenem da bi traktor trebo nosit oko 2 tone na hidrauliku

Trebam pomoč, trebo bi stavit uske kotače na traktor a neznam koje dimenzije da bi se uparilo sa prednjim pogonom. Trenutno su gore prednje 440/65 R24 prednje i 540/65R34 stražnje. Koje sad stavit da se to upari,znači i prednje i stražnje?
i samo da napomenem da bi traktor trebo nosit oko 2 tone na hidrauliku
Pogledaj na ovom linku sta kaze Taurus za odabir guma
ckhe46ued06um01l1xjiu63mu-2019-technical-databook-ag-taurus-en-bd.pdf (azureedge.net)

Na traktoru su mi prednje gume 540/65/28.Treba da se menjaju i planirao sam da uzmem 420/85/28 jer mi takve odgovaraju zbog uparivanja sa zadnjim 520/85/38.Interesuje me da li će moći da se montiraju te uže gume bez menjanja felni ili moram da uzmem ovakve široke kakve su sada?Da li je neko upućen u to ili da se konsultujem sa vulkanizerom?

Ovo ces naci u tabli Petlasa (tamo sam ja gledao, a verovatno i druge fabrike). Imas preporucene sirine felni i aternativne sirine. Pokusacu ti naci link.
Preporucena felna je w15l (15incha)
Aleternativna sirina je w13 i w14l.

Tvoje gume 540/65r28 imaju w16l ili w18l sto po meni znaci da neces moci na istu felnu namontirati gume.

Poslednja izmena:
Zavisi koja je sirina felne ja na felnu od WL14 imam 420/70r30 guma siroka kao i felna, a ova dimenzija se preporucuja na felne od 12-13 coli

po meni mocice bez problema!

p.s na tvoju bi ja preporucio da stavis 480/70r28 ova dimenzija je bas popularna.

Na traktoru su mi prednje gume 540/65/28.Treba da se menjaju i planirao sam da uzmem 420/85/28 jer mi takve odgovaraju zbog uparivanja sa zadnjim 520/85/38.Interesuje me da li će moći da se montiraju te uže gume bez menjanja felni ili moram da uzmem ovakve široke kakve su sada?Da li je neko upućen u to ili da se konsultujem sa vulkanizerom?
Kako si siguran da bas ta dimenzija zadnjih odgovara prednjim?

Pazi i na visinu ta što ti imaš u BKT katologu je 1413mm i ide na felnu DW2OB, može i na 18,16. A 420 koju hoćeš je standardna 16.9 28 i ide na felnu w15, 14,13 i visine imaš zavisi od modela gume 1425 do 1465.
Najbolje da prvo utvrdiš koja je dimenzija felni na traktoru pa posle da uparuješ gume.

Ipak će moći 420.Iskreno mnogo mi je da dam 100 i više hiljada za komad pa biram povoljniju cenovnu varijantu.
Paore to je dimenzija zadnjih, one nisu za zamenu.
Tonchi biće slika malo kasnije.

Nazad
Vrh