Gume

@CVEJA Po koliko su BKT ? Ja se nisam odlučio za bkt zbog 20000 dinara razlike..možda sam pogrešio ali je nisam video uživo i niko kod nas nema iskustva sa tim gumama.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
850e na kućnu adresu.Slična cena je bila Mitasa kod Galeta.
Taj i B.petrovog sela me vodao 10 dana.Na kraju kada sam se odlučio za Bkt,ugovorimo cenu,čekao sam da mi donese gume da bi mi na kraju rekao da mi ne može dati Bkt po ceni koju smo ranije dogovorili.Jako neozbiljni..

Meni se smeju u selu što duvam gume na 1,2-1,4.Kod nas je moda da se radijalna pumpa na 2-2,5 .Vulkanizer mi naduvao gume na kombajnu kad ih menjao na 3 bara a lepo piše na njima max 2,5. I posle kažu pitaj vulkanizera on zna.
Imali su neki problem sa ispucalim gumama i ubeđeni su da je zbog nedovoljnog pritiska i ne mogu im objasniti da je zbog velikog.Srća čita ovde možda i vidi.

I kod mene i na Bkt-u i na Ozki piše 2,5 bar max.Pa,na kombajnu se uvek voze meke da upijaju vibracije i eto,ne traju ni po 40 god...

Da,pise ali i pise u produzetku da taj pritisak za max 40km/h pri toliko kg.
Kod mene na kombajnu su na 3bar,kada su mekane i pod teretom pucaju konci,msm iskustvo kaze tako ;)

Tih 2,5 bara se obično odnosi na maksimalni pritisak pri montiranju spoljne gume na felGu. Ako do tog pritiska ne naskoči onda ponovo demontiraju gumu, čiste falc, namažu sa nečim i jopet duvanje.
Ako guma popuca sa strane kod ripni, bila je mekana (i gore i dole).
Ako popuca između ripni na gaznom tragu onda je (moguće) nekvalitetna.
Kada traktoristu razbijaju leđa onda je preduvana. :)

Manji pritisak je bolji zbog manjeg sabijanja zemlje i manji tragovi ostaju u plitkoj obradi ili spremanju . a i kombajn ako je na manjem pritisku manja je razlika izmedju brazdi kad se ore kasnije . sad sta je bolje za gume to neznam , za zemlju je bolji sto manji pririsak

Za gumu je bolji veci pritisak. Na prvom 539 sam unistio jedne gume (vec su i bile potrosene) tako sto sam vozio prskalicu na 1.2-1.3. Letis po leniji ali oko ripni ispucalo. Sa 533 sam uvek na 1.5bar i nema problema. Na turcinu dijagonalne na 1-1.5, a radijalne na 2.3.

Meni se smeju u selu što duvam gume na 1,2-1,4.Kod nas je moda da se radijalna pumpa na 2-2,5 .Vulkanizer mi naduvao gume na kombajnu kad ih menjao na 3 bara a lepo piše na njima max 2,5. I posle kažu pitaj vulkanizera on zna.
Imali su neki problem sa ispucalim gumama i ubeđeni su da je zbog nedovoljnog pritiska i ne mogu im objasniti da je zbog velikog.Srća čita ovde možda i vidi.
I ja sam uvek bio za male pritiske nikad preko 1,5 na 1221 tako mi odgovaralo za kicmu, jedna je gotova skroz druga se drzi jos malo, tako da ko je u pravu a ko u krivu nisam bas siguran.
Sigla zamena, jos kad bih nasao polovne felne za 18,4-38 da ne skidam stare.

Dok sam bio u potrazi za gumama i razmišljao nove ili polovne..neki lik iz Kruševca mi je ponudio ove gume sa felnama..ako nekome trebaju imam broj telefona.
0bd42db9d96881a4cb42078cffe2838f.jpg
82de12b8c10247f3464b48d5ee3b67a6.jpg
1ff86bf6a651bc47fec8b7158a76d76a.jpg
80d8928e1f52b2371e1d446a63bb40a2.jpg

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Nazad
Vrh