Gume

Kada smo stavljali nove gume na 533, stavimo sve Cultor. Moje iskustvo sa 6.00 16 je loše iz razloga što su jako mekane i lako se buše. Mislim da nije mogla da prođe nedelja, a da se bar jedna ne probuši. Doduše traktor gazi razni krš, ali gazi i drugi koji je imao napred obe stare Trayalke. Na kraju su na 533 stavljene ove Trayal, a 542 prodat sa na oko novim Cultorom.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Istina je.Trajal se dosta manje troši i teže buši.Mene živcira to što se nova Cultor potrošila pre nego Trajalka koja je namontirana 5 godina pre Cultora.Sada sam uzeo čokoladni dezen šare a prethodna je imala liniju vodilju pa ću videti šta će reći.
 
Цена колега?И мени требају предње за Махиндру....https://www.kupujemprodajem.com/Poljoprivreda/Traktori-Oprema/6-00-16-ruske-gume-za-traktor-Kama-90174169-oglas.htm Ове ми делују солидно.
 
Ja imam sve 4 cultor i stvarno su dosta meke. Doduse nisam imao problema sa busenjem, a proso sam bukvalno kroz svasta. Prednje cokoladice i pre njih sam imao iste i na maloj prikolici imam iste. Ove vucne se po sumi narezu i posle im otpadaju parcici, ali zato opasno vucu. Prosle godine izvlacili drva ja i rodjak isti nam traktori samo kod njega trajalke, kod mene kultor. Izvlace oni na ravan pa stovaraju pa posle sledecu turu dotovaraju. Kazu i meni da tako radim, a ja reko sledecu turu tovarim punu prikolicu u dno potok i izvlacim na brdo. Izbeci covek oci i zinu od cuda, ne veruje sta pricam. Tako i bese, izleteo sam gore, a oni nastavili da presipaju iz suplje u prazno. E zato mi se svidjaju kultorke pa sam ih kupio i za prednju vucu.
 
Ima li negde da se nadju polovne gume 380/70 24? Ako neko zna nekog prodavca ili vulkanizera, bio bih zahvalan za info?
 
Ima li razlike izmedju Cultora i turske OZKA, rekoh treba za prikolicu, izbor suzen i ne bas veliki, obe kod mene oko 9000din!
 
Da li neko ima iskustva sa krpljenjem guma na ovom mestu? Ako se zakrpi da li moze da drzi neki duzi vremenski period posto mi vulkanizer trazi 6000 din za krpljenje.

 
Ja sam to radio prosle godine i jos drzi. Doduse, ni ne radim mnogo. Meni je uzeo 4 hiljade. Ima negde slika, mislim da je bio april prosle godine.
 
Meni je na istom mestu vulkanizer okrpio, i izdržala je 3 godine. Ali za te tri godine je uzorano, podrljano i spremljeno oko 30 jutara. Mislim da je naplatio do 3000 dinara. Inače, guma je bila stara oko 30 godina.
 
Nazad
Vrh