Gume

Cena je gore pomenuta,znam i sam ali se nadam da ce ovo bar izdrzati do jeseni pa da uzmem dve nove 12 ke i da ne mislim vise.

Puce pored,zavisi od stanja gume,ako je losa,za mesec dana ima da pukne,zapravo nova dera da se napravi.

Ne mora da znaci,nama su u Vrbasu, Protektor se zove firma,radili vulkanizaciju desetak fleka je bilo, cena 100 evra,isla je 1,5 god. Da napomenem jedva se primio, jer je bila u ocajnom stanju, radi se o gumi, 520/70/38.Pireli.Inace takva nova guma kosta od 98.000 do 200.000,Turska ili Miselin. Nama je znacilo jer smo premostili skoro 2 sezone.

Ako se uradi kako treba nema šanse nikada više da popusti na tom mestu.Radio sam gume 23.1-26 na kombajnu i nikad nije bilo problema.Jednu 12.4-28 takođe radio jer ju je probio parožak od sunce grablji i pocepao.Išla je od 2000 do ove godine kada je skinuta jer nije više imala ripni ali pucala nije.Vulkaniziranje je uvek koštalo 30% od cene nove gume pa kako ko odluči.

Мени су у Пнеутечу радили пар лепљења и одрадили су професионално,ево на мали трактор већ пар година терам гуму за коју су они тврдили да неће издржати ни пола године.

Treba razlikovati vulkaniziranje gume koja je prosečena od one koja je sama pukla jer je trulava...

Nazad
Vrh