Gume

Ma ja sam vise radoznao,jer ama bas nikad nisam video da neko stavio druge gume osim Trajala,Kultora i nekad Rekorda... Pa reko nije valjda da recimo Good Year kostaju vise nego traktor... :sta: Ali izgleda da cu ipak i ja kao i svi ostali da ne izmisljam toplu vodu i stavim Kultor... Borko kazes kod vas tamo ima Kultor za Rakovicu po 27.700din??
I put ispadne mi na isto skoro... Ovde su 30.000din... Kako god okrenem sad na leto cim bude nekog malo veceg prihoda odmah moram da kupim gume...

Sad primetio... Kosta jedna kao obe Kultor... Nema toga nista moja zamisao propada... Nemogu toliko da ulozim u gume samo....

Da Mitas radijalna je 52177 din a Firestone 63888 din, Mitas obican TD-19, 8 PR, 29647 din...........Mislim da treba da uzmes Mitas, provereno je dobra.

Nije mi jasto sta se dobija tolioko sa Radijalnim gumama??? Vidim da su dosta skuplje ali sta je ustvari glavna razlika izmedju Radijalne i obicne gume??? :sta: Moracu negde da se raspitam za Mitas gume 14.9-28.. Jer kod mene u okolini nema nekog izbora.. Samo Trajal i Kultor..

Po konstrukciji su razlika ,što su kod radijalnih platna postavljena radijalno "(po dužini)"a kod dijagonalnih su "popreko".Radijalne navodno omogućuju bolje perfofmanse (grip ,manje gaženje,mogu se voziti i na niskim pritiscima i još neke.
Ja lično imam jako loša iskustva sa radijalnim gumama na nekim prikolicama . Jednostavno dobra guma i šare a pukne 5-6 cm sa strane po visini .Na istoj prikolici one stare gume 8.25 -20 tIGAR ŠTO SU nosili vojna vozila i sve stare po 30 god ali nepucaju .. Dok recimo na Massey-u nazad imam one mišelin AGRIBIB 18.4 38 RADIAL i jako sam zadovoljan . Za tri god. isto izgledaju ,udobne ,dobro vuku ,ravno naležu ,nemaju onaj stomak kao dijagonalne .Malo su ružnjikave imaju one gute sa strane ali to je nebitno.

@fRENKY@ BIO BRŽI.

Ja kad sam kupovao 13.6-38 Cultor (a to je važilo i za 15.5-38, najeftinije su bile ovde ; CECA MOL 063540325, dostavljaju i na kućnu adresu svojim prevozom.

Ja imam mitas radijalnu na 577 460 85 30 i razlika je dan i noć u vuči.
Prema dijagonalnoj udobnija i manje se troši.
A sad cijena je ko može neka stavi dosta je skuplja ali vrijedi.

Sigurno da su bolje radialne i tu se nema sta previse pisati i objasnjavati,pogledajte samo nove traktore svi nose radialne gume valjda je to jedan od pokazatelja prema boljem.

ширина гуме је у мм, у овом случају би била 320 или 340мм, док 85 означава гумину висину изражену у % ширине, што би ти у овом случају дошло негде око 270-290мм

Nazad
Vrh