Podrazumeva se.znaci promenom sa 28 na 30 morao bih i felne da menjam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Podrazumeva se.znaci promenom sa 28 na 30 morao bih i felne da menjam?
Obavezno .znaci promenom sa 28 na 30 morao bih i felne da menjam?
Kada sam kazao procenat mislio sam o par procenata svega a ne o desetak i više, a drugo naravno da proklizavanja ima,da ja vas pitam dali ako zadnji točkovi naprimer u oranju proklizavaju dali i prednji imaju proklizavanje, možda ja i grešim pa će se neko javiti ko je stručan ili ko je precizno merio pređeni put točkova kada je uključen prednji pogon.Gospodine GANGA uz dužno poštovanje prema vama,ne bi se složio s tim.Samo ću postaviti jedno pitanje i sami će te se uveriti u suprotno.Pitanje glasi- Dali zadnji točkovi imaju proklizavanje jedan odrećeni procenat (%) na primer u oranju?
Gospodine GANGA ja sam reagovao na to da ste vi tvrdili da prednja vuča uvek ide brže i objasnili ste da dobijemo kočenje ako prednji deo sporiji od zadnjeg.Moje zapažanje-Ako zadnji točkovi imaju proklizavanje onda se koristi prednja vuča i prednji točkovi ne treba da imaju to da nazovemo "grebanje"(brže da se okreću),nego kočenje na suvom.A to kočenje se neutralizuje u mekanom i mokrom zemljištu zato što zadnji točkovi proklizavaju jedan odrećeni procenat,a zadnja vuča goni prednju a ne suprotno.Uzmimo na primer da je stvarni odnos prednje vuče 1,333333,fabrika uzmimo na primer da je ugradila manje prednje (ili mi sami nebitno) pneumatike(da brže ide prednja vuča) 5%,i onda je odnos zadnje i prednje gume 1,383333 i to je tih 5% znači ta famozna granica tolerancije.I pitam ja vas kroz par godina korišćenja prednje vuče kolika će biti ta razlika?Kad se prednje gume(svi znamo) brže troše od zadnjih.Do zrelosti menjanja prednjih guma ta razlika bi porasla na između 9% i 10%.A to je već.Po meni ne treba ni jedna prednja vuča da grebe(da ide brže) ni od prvog dana nego da koči na suvom,a to grebanje dolazi vremenom kako se pneumatici troše.Ova poruka nije glasila samo vama nego i ostalim članovima(i ja sam tako ranije kad je to bila tema,nerazmišjaljući bubnuo da prednja vuča treba da grebe)ali kad sednete i uzmete papir,olovku i digitron i zdrav razum ispadne ovo što sam napisao.I da naglasim nisam ni ja dovoljno stručan...Prednja vuča za par procenata uvek ide brže tj ako zadnji guraju prednje kako kažete to bi bilo kočenje i nizbrdo a ne pomoć uzbrdo.
verovatno si ovde mislio zadnjihMOJE licno misljenje ja da ju uvek bolje da prednji tockovi malo brze koracaju od prednjih,.
Neznam ja sam kupio pre otprilike mesec dananikola koja je sada cena guma
razlika je samo u felne 28-30moze ko zna da mi kaze kolika je razlika u obimu izmedju guma 16,9-28 i 16,9-30?