MarkoSreta
Član
Da li neko zna kako su se pokazale transportne gume u poljoprivredi,naravno mislim na traktorske gume sa kockom sarom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ширина гуме је у мм, у овом случају би била 320 или 340мм, док 85 означава гумину висину изражену у % ширине, што би ти у овом случају дошло негде око 270-290мм
Pa tezina setvospremaca sigurno nije koliko je i podizna moc rusa tako da to ne bih trebalo da te brine, kod nas svi rade sa 3.7m i ja imam u planu kupovinu spremaca od Tanjiraca Komerc ekstra jak i ne unistiv. I ima cak i 820 sa komplet duplim tockovima vuce 4.2m i nije mu tesko. Zemlja je laka za obradu.Bojčetiću kod nas ga čovek sa starom 82-kom radio u kombinaciji IMT 3,7m jedno 10godina a sad taj isti vuče sa 82.1 (11-12 god) i dan danas a i u Srbobranu sam video još jednog sa 820 i IMT 3,7m. Više me brine težina setvospremača zbog nošenja, IMT nosi bez problema samo ja nisam za njegovu kupovinu.
Komsija je probao da popusti pritisak na novom rusu (ne znam koliko je popusto - verovatno odoktivno) posle 3 godine spremanja je promenuo obe zadnje gume na rusu, ispucale skroz iznutra i ispala platna. Ja gume duvam otprilike na 3.5-4bara i tako sve radim.Da ponovim pitanje , za popuštanje pritiska u gumama kod spremanja , nebil neko odgovorio , jel ima efekta ?
Možda nisam dovoljno pratio temu ili pogrešno tumačim post.... Salecar na koliko duvaš gume na rusu i koje?
Tractor tyre facts:
-Under-inflation = Unbalanced wear, sidewall damage, bead slip and increased fuel use
-Over-inflation = Greater soil compaction, more wear and tear on tractor and tyre, reduced tyre life and increased fuel use
-20% over-inflation = 30% performance loss
-20% under-inflation = 26% performance loss
ali da odgovorim.Da to nije malo mnogo?