Gume

Kod mene na manjem fentu su takodje 16.9-38 gume,i na njima pise max 1,6bar,toliko i stoje i imaju te stomacice,al zato sto je guma radijalna,traktor je tezak oko 5250kg.

Radijalnu gumu mozes ti da naduvavas i 5 bara ona ima stomacic... Bas zbog toga da ima vecu povrsinu naleganja... I ja na Belarusu pozadi imam gume 16.9-38 i ja mislim da su negde 1.8 naduvane,mogu proveriti sutra...

Ne bi ni voleo da budem blizu kad se ta guma anduvava na 4 bara....

Galicije,to što piše na 99.99% guma jeste 2.5bara ali se to odnosi na montiranje gume na felnu. Ako pri 2.5b guma ne skoči na felnu,znači da nešto ne valja.
SaleCar stvarno si car ali mislim da ti sat laže. Naduvati gume pogotovo te takve većeg balona kao što su 16.9x38,na 3.5 bara.... A prednje 2.5 koje su manjeg balona..... Ma...... Neću reći da je nemoguće ili nešto gore,jer sam se nagledao svega i svačega,i neću dovoditi u pitanje jačinu guma niti jačinu felni (mada bi se moglo itekako),ali voziti se i raditi u traktoru kojem su zadnje gume naduvane na 4bara..... Braaaate......

Onda tek leci sve.... Samo naduvas gume na 4 bara zadnje 3 prednje i gas!!! Ako imas nekih problema sa ledjima ili kamenom u bubregu nema ga vise... :haha:

Ja neznam kako nije ispao iz traktora sa tim pritiskom u gumama.
Ja otprilike zadnje duvam na 1,5 do 1,8 zavisno od tereta koji nose i prednje oko 2,2 do 2,5.

Kod mene na traktoru zadnje gume diagonalne I duvam ih na 1,6 bari,jer da naduvam vise nemos sjedit u traktoru kolko skace

koliko bi ja terbao duvati prednje na jd 5303 gume su 9-5-24 U knjizi piše (koliko ja razumijem engleski) pod punim opterećenjem tj tegovima 1,5 a bez o,9 ali to mi nekako malo.Još jedno pitanje,koji traktor nosi gume 280-70-18?

Mislim da se navodi da preduvane gume povećavaju potrošnju zato što je manja efikasnost u radu , tj manja je površina dodira sa zemljom i češće dolazi do djelimičnog proklizavanja . Isti je slučaj i ako nisu radijalne.

Bila je jedna na polovniautomobili.com. Potraži u delu oglasa kombajni i složi oglase po ceni na više(rastuće) i trebalo bi da je pronadješ u prvih par stranica.

1rcz.jpg

Opet ja sa istim pitanjem,danas sam gledao ovaj traktor...ali nekako me ove gume odbijaju,nisam se sretao sa njima a jake su! 14 platna..ako bilo ko zna kako su se pokazale u obradi zemlje neka mi javi...

Nazad
Vrh