Gume

Priblizan prenosni odnos bi imao sa 13,6-20,one bi vukle za nijansu brze.Ako ne nadjes njih onda 12,4-20,ali to bi bilo malo usporenje u odnosu na zadnje 14,9-30,a to vec ne bi valjalo za diferencijal.Mada se fabricki pravi da prednji malo vise prelaze od zadnjih,odnosno da budu za neki procenat brzi,tako da bi 12,4-20 verovatno bilo bas taman.

Evo tabele uporednih dimenzija guma. Sve gume u jednom redu imaju istu visinu a razlikuju se u sirini

900ow9.jpg

Jesam, platio ih 100E obje nove. Izdržale su gotovo dvije godine. Nije im se ripna poderala toliko (jeste otišlo pola) ali sam morao da ih zamijenim jer je desna počela da se cijepa iznutra na mjestu gdje ulazi u felgu. S obzirom na cijenu, bio sam zadovoljan njima. Da ova jedna nije napukla ne bi ih dirao, mogle su što se ripne tiče još sigurno godinu. Kod njih mi se svidalo što im je ripna "tupa" pa su izuzetno dobro vukle u rikverc. Moram takodje reći da nisu za neki ozbiljniji rad, posebno ako se mnogo rad na asfaltu jer ih on strašno troši. Kod mene su radile špartanje kukuruza, prskanje, valjanje, transport (uglavnom lakši jer je hurliman u to vrijeme radio sve teške poslove), skupljanje sijena...dakle sve lagane poslove.

Pa nisu one bile jevtine, cak sta vise ja bih rekao da su bile preskupe, u odnosu na vijek trajanja.U to vrijeme su domace gume, npr Ruma,kostale oko 200 km, cak jedno vrijeme 185 km, znaci te si uzeo za pola cijene od Ruminih.Ali trajale su kazes manje od 2 god.,dok ove druge moraju trajati bar 5_6 godina, tako da to nije bas dobra kupovina.Da ne pominjem covjeka kome te Kineskinje, nisu mogle sastaviti godinu dana na fergi.

Posto su sad 11.2 28, kod mene su ove trayalove napravile 2000 sati mislim jos voziti na njima do 2500 3000 sati, prednje su mi se raspale totalno malo malo pukne moram ih sad zamjenti prije sezone rodjak mi kaze da kupim neke indiske kaze da su dosta dobre.

moram provjeriti proizvodjaca guma, al ja kod sebe na 540 imt stavio zadnje dvije gume nove, ima im vec 4 il 5 godina, ni pola ripne se nije potrosilo a zadnje dvije godine je radio oko 15h trave i 15-20h oranja, uz to malo i transporta al ne nesto puno i baliranje uz to

@fiat615,ako si u prilici da kupis indijske gume i to zadnje iz iskustva bih ti savetovao da ih uzmes jer su te gume meni na fergusonu bile za prvu ugradnju daleke 84,mislim da su se zvale NYLON,izdrzale su svega 20 i kusur godina normalne eksploatacije,u to vreme nekih 10h zemlje se obradjivalo,traktor mi je radio kompletno sve od pripreme do zetve jer je bio jedini u domacinstvu,koja im je cena,kod mene nigde nisam mogao te gume da nadjem kad sam kupovao za zamenu

@fiat615,ako si u prilici da kupis indijske gume i to zadnje iz iskustva bih ti savetovao da ih uzmes jer su te gume meni na fergusonu bile za prvu ugradnju daleke 84,mislim da su se zvale NYLON,izdrzale su svega 20 i kusur godina normalne eksploatacije,u to vreme nekih 10h zemlje se obradjivalo,traktor mi je radio kompletno sve od pripreme do zetve jer je bio jedini u domacinstvu,koja im je cena,kod mene nigde nisam mogao te gume da nadjem kad sam kupovao za zamenu
Ja imam na fergi te Indijske MRF NYLON, dosle fabricki 1986g, jos uvijek su na njemu imaju mozda oko 7500 rh, a imaju samo sest platana.Doduse ripne su se slizale, ali mi nisu nesto ni potrebne jer traktor radi samo povrsinske radove. E sad, te Indijske sto su sad u prodaji kod nas, nisu iste marke a i vizuelno nisu ni blizu, mislim da je to skroz drugi kvalitet, naravno u negativnom smislu.

Pozdrav svima. Da li neko zna gde mogu da nadjem gumu za kamionsku prikolicu? U pitanju je guma 365/80 R20 ili 14/80 R20 odgovor moze i na pp. Hvala unapred

Nazad
Vrh