Gume

Da samo koji traktor? Ne trebaju mi nego imam ponudu kao jeftino samo da idu. 8 platna rekordova guma komad 25000din i ima 3 komada. Eto ako nekom treba.... A mozda i oglas postavim. Inace ja mislim da te gume idu na onog starog zetora k-25 ali nisam siguran. Mozda na neku prskalicu....

Ja danas nabacio gume na prikolicu, originalne Goodyear Wrangler 37x12.5R16.5" Hummer H1 gume. Cijena jedne gume je 50KM (25E), u mom kraju su se pokazale odličnom, svi ih hvale, nosivost im je 1600kg po komadu što je taman za moje potrebe.

20folyg.jpg

10prm15.jpg

2w54w8w.jpg

15iofm.jpg

i1n1h3.jpg

Drustvo jel ima neko da proda 14.9-28 polovnu a citavu,posto nam je danas na Rakovici pukla nova zadnja guma.Kazu u radnji nije problem za garanciju samo treba da se posalje guma u fabriku da je pregledaju pa da odobre reklamaciju,a to zna da potraje i mesec dana a meni i burazeru treba traktor.Unapred hvala!:ppozdrav:

Samo da dodam da je guma koja je rikavela Cultor.

da vas priupitam nesto, sta mislite o trayalovim zimskim gumama za auto? jeste da je poljo forum, al dajte neko misljenje :)

Drustvo jel ima neko da proda 14.9-28 polovnu a citavu,posto nam je danas na Rakovici pukla nova zadnja guma.Kazu u radnji nije problem za garanciju samo treba da se posalje guma u fabriku da je pregledaju pa da odobre reklamaciju,a to zna da potraje i mesec dana a meni i burazeru treba traktor.Unapred hvala!:ppozdrav:

Samo da dodam da je guma koja je rikavela Cultor.

Vidi jel ti ovako nešto odgovara

http://www.kupindo.com/kupovina/Masine-i-alati/Poljoprivreda/Traktorske-gume-14-tice/9405544

Polovne da su valjale išle bi još tamo odakle su došle.Nova guma nije nikada skupa jer zna se šta znači po pitanju svega.

Iskustvo za predjenih 130.000km. Sve gume su Michelin. Potrosene jedne letnje, nove presle oko 5.000km. Zimske prvi set, mogu jos 20.000km bez problema. Dimenzije 205-55-16. Auto Opel Astra. Cene ne znam koje su, ali ne verujem da je mnogo skuplje od Tigra! I da na gumama i kocnicama se ne stedi!

polovnu gumu koju stavim na auto je skinuta sa stranca koji ovde ide u rifuzu,tako da za male pare dobijem dobru gumu
jesenas sam uzeo sa 6,5mm šarom za 2000 din

Prije dvije godine sam ocu kupio nove Tigar 185.65R14 (ljetnje) i totalno sam razočaran, gume su čisto smeće, nisu prešle ni 15.000 za dvije godine i već su katastrofa, troše se kao da su od stiropora, posebno na rubovima iako je na autu špura 100% u redu, imaju neobičnu sklonost da se izvijaju na stranu. Sa Savom takodje nisam zadovoljan jer sam kod prijatelja vidio kako se ponašaju zimske gume, model je čini mi se Eskimo, na hladnoći se stvrdne kao kamen i apsolutno je beskorisna, em joj se ripne "drobe", bukvalno otpadaju čitave kockice. Ili je ta tura neka felerična ili šta već, on se žalio prodavcu jer je to bilo u garantnom roku, nisu htjeli ni razgovarati sam njim iako nije do njeg ili do auta (lik vozi kao baba).

Što se polovnih guma tiče, na mom autu sam imao Pirelli Drago 195/50 r15 (došle na autu) i morao sam ih zamijeniti jer su se dvije oštetile kada sam morao da "sidjem" sa puta (budala iz sela presjekla krivinu i morao sam ga izbjeći ali me to koštalo obje desne gume, neko je bacio gomilu komada armature i mreže u medju pored puta). Nisam imao para za nove pa sam kupio 4 Mišelin (prema DOT broju 2007. godiste), dimenzije 205/50 r15 i prešao sam sa njima oko 45-50.000km a na njima se ne vidi ni najmanji trag trošenja ili pukotina. Komad sam inače platio15E al su bile baš, baš dobre. Sa sobom sam vodio prijatelja vulkanizera naravno da pomogne u kupovini. Nisam ni sam pristalica polovnih guma, ali strašno loš kvalitet novih domaćih guma u kombinaciji sa pretjeranim cijenama tjera ljude da kupuju polovne gume.

Sigurno je sve na autu u redu čim jede gume.Možda su to samojestive Tigar gume.Oduvek samo Tigar gume koristim ovih problema do sada nisam imao.Dva puta godišnje centriranje i provera trapa i nema problema.

Nazad
Vrh