Prije dvije godine sam ocu kupio nove Tigar 185.65R14 (ljetnje) i totalno sam razočaran, gume su čisto smeće, nisu prešle ni 15.000 za dvije godine i već su katastrofa, troše se kao da su od stiropora, posebno na rubovima iako je na autu špura 100% u redu, imaju neobičnu sklonost da se izvijaju na stranu. Sa Savom takodje nisam zadovoljan jer sam kod prijatelja vidio kako se ponašaju zimske gume, model je čini mi se Eskimo, na hladnoći se stvrdne kao kamen i apsolutno je beskorisna, em joj se ripne "drobe", bukvalno otpadaju čitave kockice. Ili je ta tura neka felerična ili šta već, on se žalio prodavcu jer je to bilo u garantnom roku, nisu htjeli ni razgovarati sam njim iako nije do njeg ili do auta (lik vozi kao baba).
Što se polovnih guma tiče, na mom autu sam imao Pirelli Drago 195/50 r15 (došle na autu) i morao sam ih zamijeniti jer su se dvije oštetile kada sam morao da "sidjem" sa puta (budala iz sela presjekla krivinu i morao sam ga izbjeći ali me to koštalo obje desne gume, neko je bacio gomilu komada armature i mreže u medju pored puta). Nisam imao para za nove pa sam kupio 4 Mišelin (prema DOT broju 2007. godiste), dimenzije 205/50 r15 i prešao sam sa njima oko 45-50.000km a na njima se ne vidi ni najmanji trag trošenja ili pukotina. Komad sam inače platio15E al su bile baš, baš dobre. Sa sobom sam vodio prijatelja vulkanizera naravno da pomogne u kupovini. Nisam ni sam pristalica polovnih guma, ali strašno loš kvalitet novih domaćih guma u kombinaciji sa pretjeranim cijenama tjera ljude da kupuju polovne gume.