Gume

Ja sam juce pazario jednu gumu za zmajevku.Cena prava sitnica :zli: 23.100,00 dinara spoljasnja,unutrasnja i montaza 500,00.

Video sam Good year gume u prodavnici,cena im je cini mi se 22.600,00 za spoljasnju i dvoumio sam se da li nju da uzmem ali nisam hteo da imam razlicite sare od ostalih guma na prikolici:haha:

Čujem da su u Bijeljini dostupne neke indijske gume raznih dimenzija, i kako čujem podosta su povoljnije od domaćih. Radi se o firmi koja je ranije ovdje spominjana u vezi onih kineskih guma. Nisam isao da gledam, prezauzet sam ovih dana, ako odem javicu sta ima i kakve su tačno cijene.

ako mislis na poljoprivredne gume barum ti vise ne proizvodi poljoprivredni asortiman vec to sad radi Mitas ( to je slovo m u barumu jer je barum kratica od BAta RUbena Mitas) u svakom slucaju ako gdje naletis i na Taurus gume slobodno ih uzmi (madjarska firma sada u vlasnistvu michelina)

zombie_666;375764]Čujem da su u Bijeljini dostupne neke indijske gume raznih dimenzija, i kako čujem podosta su povoljnije od domaćih. Radi se o firmi koja je ranije ovdje spominjana u vezi onih kineskih guma. Nisam isao da gledam, prezauzet sam ovih dana, ako odem javicu sta ima i kakve su tačno cijene.[/QUOTE]
Gledao sam ja, i ne uliijevaju mi povjerenje.:nono:

zombie_666;375764]Čujem da su u Bijeljini dostupne neke indijske gume raznih dimenzija, i kako čujem podosta su povoljnije od domaćih. Radi se o firmi koja je ranije ovdje spominjana u vezi onih kineskih guma. Nisam isao da gledam, prezauzet sam ovih dana, ako odem javicu sta ima i kakve su tačno cijene.
Gledao sam ja, i ne uliijevaju mi povjerenje.:nono:[/QUOTE]

ja sam kupio jednu takvu indisku za berac vanjska "ZEETEX" 11,5/80-15.3 16 PR 210km ili oko 108 e

Poslednja izmena:
Pitanje za one sa malo više iskustva oko guma. Sad sam gledao katalog rezervnih dijelova za Hurliman H360 i naišao na zanimljiv detalj. Naime, radi se o gumama.

29ympsh.jpg

Naveden je niz dimenzija koje idu nazad, a to su 12.4-32, 12.4-36, 14.9-28 i 14.9-30, a naprijed 8.5-24, 9.5-24 i 11.2-24. Kod mene su trenutno nazad 14.9-30" i kupio sam nove 14.9-30" koje cu uskoro i staviti kad se bude moglo orati. Zanima me dal bi pravilo probleme ako bi naprijed stavio 11.2-24 kada budem mijenjao prednje gume, a to ce mozda biti sledece godine (ove na njemu su jos dobre). Nisam siguran uz koje od navedenih zadnjih guma odgovara 11.2-24" prednja guma, pa ako neko ima neki savjet da podjeli, bio bih zahvalan. Lično bih volio naprijed staviti 11.2 jer su šire, ali nisam siguran odgovaraju li. Da imam priliku da provjerim odnos dimenzija prednjih/zadnjih guma na nekoj kombinaciji i uporedim ga sa odnosom na kombinaciji koju trenutno imam, bilo bi lako odlučiti.

Ja sam za kratko vreme istresao 1700e za gume za kombajn,bile stare pa kad su krenule da gaze capure bilo odi dedi,kupio ih u Rumi kod Galeta marka je Cultor radi ih ruma,imaju 18 platana i tubeles su.

KOd menen su se dobro pokazzale te Cultor gume rodjak ih je stavio na MF-a 14.9R28 i lijepo su osijecale u oranje i vuci po strtnistu i blatu!!

Navodno ih je kupio Mitas,trebalo bi da su ok,nadam se da nisu stedeli na materijalu...

Videcemo, pre mesec dana, sam prvi put stavio na 533 12.4, jedna mitas druga cultor, tako se potrefilo, vreme ce pokazati koliko koja vredi... inace uisak o 12.4 u odnosu na 11.2, je vrlo pozitivan, apsolutno su u svemu bolje, prvi put da orem bez blokiraca.Pre ovih sam imao barum 11.2 tz, i one su izdrzale 12 g., a najvise su radile u sumi, i sve pohvale za njih.

zombie@ ala ima da brise.:osmeh:

Poslednja izmena:
Juče kupio prednje gume za imt540 600x16 8pr marka cultor cena 6300 din. po komadu kod Mila u Kisaču u Srbobranu ponuda Trayal 5700 u KIsaču trayal 5900, Goodyear 6900 u Vrbasu Tigar 6500.

Nije bilo trenutno na lageru trebao sam da čekam do ujutru a traktor na dizalici sa dve prikolice sojinih bala zakačene za njega ipak neka me služe barem pola kao prethodne (rekord 1997 godište) ja ću biti prezadovoljan.

Nazad
Vrh