Grad i protivgradna odbrana

Sve se ovo planski radi oce na silu da nas nateraju da svi osiguravamo useve pokusali su na kurvanjski nacin uz subvencionisanje,a sada nam uskracuju porotiv gradnu odbranu ne kupovanjem raketa i kada 90% poljoprivrednika bude osiguravalo useve onda ce drzava i osiguravajuce kuce zajedno da kupuju rakete.Inace to je ustaljena praksa kada u jednoj opstini imate 90% osiguranih njiva onda osiguravajuce kuce kupuju rakete da bi smanjili rizik od grada na minimum i da bi se spasili od placanja steta!
Pisao sam vec o ovome u temi subvencije nisu samo rakete problem ima tu dubljih problema(isplate strelcima;visina isplate;nepopunjenost stanica;prosek starosti strelaca jer niko mlad nece obavezu na sebe za boks cigareta mesecno)nije to bas tako jednostavno probajte da se aktivirate na stanicama ili popricajte sa strelcima kakve su im obaveze il nek vam daju ugovor pa se uverite sami.Sreca u nesreci je sto je 90%strelaca poljoprivrednika pa trce da spasu sto se spasti moze iako to rade preko k.... jer znaju sta je Grad.
 
Sto se tice strelaca znam sve jer mi je komsija i kucni proljatelj strelac pa eto imam sto se toga tice sva saznanja ali da drzava hoce da nas primora da osigravamo to nemoze niko da me ubedi u drugacije.Osiguravajuce kuce imaju toliko jak lobi da je pitanje kada ce se ispred naziva nase drzave naci neki od logoa(delta,mk i compani,...)Srbija.
 
Mi se u Zaklopači bar malo trudimo da nešto promenimo. Juče smo protestovali ispred opštine Grocka (bilo je i malo ljudi iz drugih mesta),
Јесте ово старо годину дана ал' морам да прокоментаришем. Кад сте протествовали на власти је (у Гроцкој) био СНС. На задњим изборима је од свих београдских општина СНС баш у Гроцкој однео најубедљивију победу!
Толико о "труду".
 
Ja sada treba da ti objašnjavam da vlast nije dobra, da je narod glup, da su meni "OVO" i "ONO" čudo, ni krivom ni dužnom, predsednik i premijer, iako nikada nisam podržavao njihovu politiku, da 99% organizatora tog protesta (ne protestVa) nije glasalo za SNS... Glupo je.
I da, mi se trudimo, snalazimo na različite načine da nam protivgradna zaštita funkcioniše. I da, kod nas protivgradna zaštita funkcioniše i sada.
Pozdravljam te.
 
da 99% organizatora tog protesta (ne protestVa) nije glasalo za SNS...
Знам да "није". Сви кукају и кажу да нису а ја бројао гласове и нисам могао да верујем својим очима.

- - - - - - - - - -

I da, mi se trudimo, snalazimo na različite načine da nam protivgradna zaštita funkcioniše. I da, kod nas protivgradna zaštita funkcioniše i sada. .
И ово знам. Имао сам прилике да будем у воћнаку када је наишао градоносни облак. Две ракете су дошле из праваца И в а н о в а (Панчево) а једна из правца Камеднола.
 
Naš strelac nije dobio komandu da ispali, informiši se malo pre no što nešto napišeš.
Međutim, pošto tvrdiš da i to znaš, OK.
 
Tendencija i jeste da se protivgradna odbrana skroz ukine, odnosno da se pređe na osiguravanje useva. Verovatno će se to i desiti u nekoj skorijoj budućnosti.

Kako se sve gleda sa zapada, a tamo je protivgradna odbrana ukinuta zbog upitne efikasnosti takvog sistema naspram troškova, jasno je zašto bi takav scenario zavladao i kod nas.
 
Eh moj Bradonja, da to stvarno ima efekta, Holandija bi svoje lale ili Česka svoj hmelj čuvala sa milionima raketa.... ali nažalost, nema. Znam, to je običnom poljoprivredniku teško izgovoriti, ali to je jedna teška i bolna realnost.

Ajde ok, da razumem dejstvo na obične, jednoćelijske oblake koji nisu organizovani.... ali na multi ili pogotovo superćelije... to je traćenje vremena.

Gađao ti superćeliju sa 10 000 raketa ništa nećeš uraditi.

Ipak, situacija u državi je takva kakva je, to imaš potpuno pravo. Narod većinom jedva kraj sa krajem sastavlja, a kamoli da misli o skupim osiguranjima.
 
Kakve veze jebena Holandija ima sa nama?? Kimi ti bi valjda trebalo da znaš koja je učestalost grada kod nas ili u Holadniji. Kakve su to gluposti da se prepisuje sistem koji nema veze sa realnošću. To je kao teranje kera po africi da sade jebeni kukuruz kome tamo nije mesto. Zabole me ćošak za holandske lale...
Malo sam neprijatan i vulgaran zato što sam besan, što ti ovde važiš za nekog stručnjaka a ne znaš osnove.

https://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA.2008_5.pdf

ovde imaš mapu sa učestalošću grada u Evropi.
 
Tendencija i jeste da se protivgradna odbrana skroz ukine, odnosno da se pređe na osiguravanje useva. Verovatno će se to i desiti u nekoj skorijoj budućnosti.

Kako se sve gleda sa zapada, a tamo je protivgradna odbrana ukinuta zbog upitne efikasnosti takvog sistema naspram troškova, jasno je zašto bi takav scenario zavladao i kod nas.

Ja sam zivjeo jedno vrijeme u Njemackoj , nikad nisam doziveo da pada grad , nije bilo ni grmljavine postene kao kod nas a u UK ti se nesto cuje kao tiha grmljavina ali vecinom zimi , a ljeti rijedje , sredisnji dio gdje je i najjaca poljoprivreda , i nikad nisam dozivio da pada grad , istina rijetko ima i sunca , bude vecinom kao di si u oblaku pada ona gusta magla , pa sta ce im protugradna.
 
E kad bi vi samo znali kakve oluje znaju pogađati Holandiju, sakrili bi ste se u mišju rupu...
Ništa ti ova opservacija nije dokazala, evo :
Screen_shot_2016_05_29_at_9_34_52_AM.png


U redu ovo za Veliku Britaniju, ali ovo što si sada rekao za Nemačku nema veze sa realnošću. Nemačka je zemlja u kojoj najčešće bude snažnih oluja sa gradom

I ne samo to, pogledajmo mapu učestalosti superćelijskih tornada...po ovome mi živimo u raju:

tors_since2000.png
 
"Holandija bi svoje lale ili Česka svoj hmelj čuvala sa milionima raketa"


Verovatno da imaju jake razloge zašto to ne čine. Svako je jedan od razloga interes tamošnje finansijske oligarhije. A možda oni i nemaju problema sa gradom kao što to tvrde ovi momci ovde. Ne znam. Ne živim u Olandiji ili Čehiji pa me i ne interesuje preterano njihovo ustrojstvo. Mene mi za mene mi, što bi rekli vranjanci.

Sećam se u đačko doba, kada dobijem trojku pa kao opravdanje pomenem kako su i drugi odlikaši dobili trojke mama me pokopa komentarom: što se porediš sa lošima, uporedi se sa najboljima. I stoga me, takođe, loši primeri Čehije i Olandije posebno ne dotiču.

Ja verujem da je efekat raspoloživih raketa u određenoj meri manjkav. Sećam se takođe da je magistar Velimir Ilić, poslednji balkanski harambaša, u neko vreme svoga ministrovanja tvrdio da je daleko efikasnija mera zaštite zasipanje gradonosnih oblaka srebro-jodidom iz aeroplana.

Dalje.

Obaveza moderne države je obezbeđenje imovinske sigurnosti. Ustavna i zakonska kategorija. Nadnacionalna kategorija. Civilizacijska tekovina.

Grad kao i poplava ugrožava imovinsku sigurnost. Ako se država bavi zaštitom od poplava, zašto se ne bi bavila zaštitom od grada. Isto kao i zaštitom od požara, suša, erozije.

Svim ovim zaštitama država se bavi jer je propisla svoj monopol nad sredstvima za sprečavanje navedenih štetnih pojava.

Iz toga sledi.

Ako su postojeće rakete nedovoljno delotvorne, treba razviti i razvijati delotvorne. Evo vidim da su trenutno hit artiljerijski projektili koji tokom eksplozije troše ogromne količine kiseonika u delokrugu i na taj način dodatno otežavaju preživljavanje žive sile. Stoga, upregnuti nauku kako bi na sličan način popravila efekat protivgradnih raketa.

Ili.

Možda je metoda sa zasipanjem gradonosnih oblaka srebro-jodidom delotvornija i jeftinija. Opremiti flotu za takva dejstva.


Sve u svemu.

Nije posao moderne države da propisuje cene poljoprivrednih proizvoda na tržištu, ali je posao efikasne protivgradne zaštite njena obaveza. Stoga zahtevam da se država pridržava svojih obaveza.

Širenje defetizma je i dan danji kažnjivo po važečim ratnim zakonima ove države. Širenje glasina da država ne može da se izbori sa gradom je defetizam.

Odbijanje državnih činovnika da u dejstvuju u tom pravcu je krivično delo iz domena nesavesnog obavljanja poverene funkcije, u najmanju ruku. Da sam staljinistički nastrojen to bih u startu okarakterisao kao izdaju.

Eto tako.
 
Sve si rekao u prvoj rečenici poštovani kolega. Imaju jake razloga da to ne čine.

I imaju ga, debelo. Bacanje velikih para u prazno.

Može da nas bude briga za tuđa dvorišta koliko hoćete, ali ako jedna Holandija tako kaže, koja svaki hektar svoje ispod nivoa mora obradive povšine koristi.... ako njima jedan takav sistem nije održiv, recite mi kome jeste.

Nemojte molim vas nas tu da ubrajate u bilo šta. Sećam se tamo na meteo forumu imali smo nekog tipa iz Kosjerića koji je tvrdio da nekakvim zasipanjem kojim se vrši samo sam grad Kosjerić nikad ne dobija grad... pa kad je došla 2014-ta i kad je padao onaj grad veličine pesnice nesta čovek ko zna gde.
 
Nisam stručan ali moram reći da moje selo nije doblo grad od 1960 i neke do ove godine....
sad dal zaslugom protigradne odbrane il pukom srećom.... mislim da je ovo prvo
 
@Kimi, ja sam dva ljeta radio blizu Holandske granice u Njemackoj i od grada nije bilo ni g. Ne kazem da je ova tvoja statistika pogresna ali ja je nisam vidio. A sto se tice Engleske pogotovo gore kod Skotske , njihove bure blizu mora treba dozivjeti, ja sam mislio da su zaj*** kad u filmu pokazuju da covjek nemoze da hoda uz vjetar ali to sam tamo dozivio , kotlina rijeke spojena sa morem jedan dan duva , odrastao covjek kad hoda uz vjetar treba da se nagne unaprijed i treba energije kao kad guras praznu trotonku prikolicu , vjetar gura i prevrce kontejnere za smece po ulici a smece u vrecama i bilo koje drugo nanese u neke corsokake po gradu i drugi dan to odvoze kamionima , i to duva citav dan tako. Ali zato isto nema ni g od grada.
 
Ја живим већ годину дана,мада у централној и источној Немачкој,можда је на југу другачије,е сад ма какав град,овде и киша кад пада у било које доба године пада ко наша јесења,ево и данас,ситне капи увек,нема крупног пљуска оно да пуца,грми а камоли град,падао је једном само нешто као стиропор.И баш стално говорим е да ви видите наше невреме кад наиђе са запада.Овде ни зиме нема неке као ни лета јаког,углавном је шугаво време,зими више шугаво,лети мање шугаво,тако да тврдње да западну Европу погађа град не стоји сигурно.
 
E kad bi vi samo znali kakve oluje znaju pogađati Holandiju, sakrili bi ste se u mišju rupu...
Ništa ti ova opservacija nije dokazala, evo :
Screen_shot_2016_05_29_at_9_34_52_AM.png


U redu ovo za Veliku Britaniju, ali ovo što si sada rekao za Nemačku nema veze sa realnošću. Nemačka je zemlja u kojoj najčešće bude snažnih oluja sa gradom

I ne samo to, pogledajmo mapu učestalosti superćelijskih tornada...po ovome mi živimo u raju:

tors_since2000.png



Sad se malo bavimo demagogijom... kakve veze imaju jake oluje i vetar sa gradom. Ovde se priča o protivgradnoj odbrani a ne o košavi. I ako već soliš pamet o Nemačkoj onda treba da pročitaš i poslednju rečenicu na slici koju si postavio.
 
Logika je :visoka temperastura+ visoko isparenje=uslovi za pljuskove i grad. Koliko znam centralni i severni deo Evrope nema visoke temperature preko leta, barem ne u meri kako to zna da bude kod nas + 40.
 
Nazad
Vrh