radashin
Član
Tuga, jbt...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nama su pre zetve bili iz dunava,vrlo brzo su uradili psenicu,jer je zetva kretala tih dana. Juce sam bio do njih i prijavim da je usev skinut kako bi krenuli sa ispaltom stete.Da li su negde osiguravajuce kuce procenjivale stetu?
Nama su odma taj dan radjeni zapisnici. Procene su bile od 40% pa do 80% ...suncokret su uradili pred procenu. I doci ce opet pred pocetak zetve. Sto se tice kukuruza samo su naznacavali intenzitet ostecenja. Nije bilo reci o procentima. Dve parcele jedna njiva suncokreta tu mi je priznata totalna steta 85% sto je max vrednost. Ostatak od 15% je kombajniranje koje necemo imati. Sto mu po mojoj polisi dodje da je cena kombajniranja i prevoza 18000din ha tu lovu ne dobijemo. Zato je bolje praviti polisu sa ucescem u steti. Jer tada max steta moze biti i preko 90%. Za kukuruz takodje docice na jesen da vide situaciju pred zetvu.Kod nas je isto bio Dunav i bratu jos nisu rekli koliko % stete je imao i kada ce platiti? Psenica je ruinirana bila, konkurentska kuca je kukuruz procenila na 60% na parceli pored.