Gde ste služili vojsku

Izraelci su 70 godina u ratu, ali bukvalno, i osim ovih Jevreja sto su dosli iz bivseg SSSR njegovim raspadom,oni dizu natalitet. Jednostavno imaju svijest o tome, znaju kako su najebali u 2sv. ratu, i znaju da ih okruzuje 100 miliona arapa, i pored ocigledne zastite USA, stancaju djecu isto k'o i Arapi. Oni znaju da bez zivog covjeka nista ne vrijedi, dzaba ti f16, dzaba ti i takticko nuklearno, ako nemas ljude ti si kad-tad zavrsio sijelo. E, nama fali upravo to, nacionalna svijest, mnogo smo postali sebicni.
Ne verujem da mnogo ljudi pravi decu tako što mim eto proradi svest da se natalit nacije treba podići.

- - - - - - - - - -

Aj te molim vas sa tim mitom da vojska od budale napravi čoveka. Znam gomilu kod kojih to nije funkcionisalo. Takodje znam gomilu koji nisu služili a postali su ljudi. Sad će neko za 6 m, godinu ili čak 2 da ispravi 18 g grešaka u vaspitanju. Da ne pominjem gomilu njih kod kojih je služenje vojske imalo kontra efekat. Mnogi su pukli do te mere da su izvršili samoubistvo. Tačni brojevi o tome uvek su držani u tajnosti. Mnogi su u vojsci prvi put probali drogu, počeli da puše, piju itd.

Da , za mnoge vojska bude lepo iskustvo i čovek napravi neke promene u životu ipak nemojmo tom služenju vojske pridodavati neke magijske i neverovatne moći uticaja na um mladog čoveka.

Drugo, to da je obavezna vojska mnogo bolja za odbranu zemlje od profesionalne pričaju ljudi koji nemaju najbolju ideju o celom konceptu vojske i ratovanja. Postoje neke prednosti i mnogo mana kod tog načina organizovanja odbrane. Ja bih menjao 20 redovnih vojnika za jednog dobro obučenog profesionalca. Jer on ako zatreba za 2 meseca može da dovede 100 ljudi bez obuke na nivo ovih 20 što sam menjao za njega.

Mi nemamo novca za redovnu vojsku. Kompletna obuka jednog vojnika košta dosta. Da ne pričam o naoružanju koje nam manjka u svim sverama. Jel treba da im napunimo glavu nekim nerealnim ubeđenjim ubedimo iha kako smo mi Srbi junačik narod i da jedan naš vredi kolko 20 njihovih pa ih onda pošaljemo da jurišaju sa modelom puške iz 50ih na protvnika koji ima vrhunsku tehnologiju, bolju obuku, a i gle čuda nemamo samo mi Srbi m.... :) Sve to uz podrško iz vazduha sa onih 6 MiG-a koji samo što nisu stigli. To bi sigurno bilo dobro za natalitet.

Moji sinovi nece sluziti vojsku pa kad bi i vratili sluzenje. 15 godina nece da kazu ko je ubio gardiste a ja da im dajem decu, e pa nece da moze.
To sa gardistima je jedan od pocetaka svinjarije sa nasom vojskom a izbor ministra sadasnjeg je samo dalji kontinuitet. Kad shvate da je ministar pogresan onda cemo najebati mi poljoprivrednici jer verrovatno ce tada biti postavljen za ministra poljoprivrede. To je ujedno i argument da ovaj moj post nije of topic.

Ne verujem da mnogo ljudi pravi decu tako što mim eto proradi svest da se natalit nacije treba podići.

- - - - - - - - - -

Aj te molim vas sa tim mitom da vojska od budale napravi čoveka. Znam gomilu kod kojih to nije funkcionisalo. Takodje znam gomilu koji nisu služili a postali su ljudi. Sad će neko za 6 m, godinu ili čak 2 da ispravi 18 g grešaka u vaspitanju. Da ne pominjem gomilu njih kod kojih je služenje vojske imalo kontra efekat. Mnogi su pukli do te mere da su izvršili samoubistvo. Tačni brojevi o tome uvek su držani u tajnosti. Mnogi su u vojsci prvi put probali drogu, počeli da puše, piju itd.

Da , za mnoge vojska bude lepo iskustvo i čovek napravi neke promene u životu ipak nemojmo tom služenju vojske pridodavati neke magijske i neverovatne moći uticaja na um mladog čoveka.

Drugo, to da je obavezna vojska mnogo bolja za odbranu zemlje od profesionalne pričaju ljudi koji nemaju najbolju ideju o celom konceptu vojske i ratovanja. Postoje neke prednosti i mnogo mana kod tog načina organizovanja odbrane. Ja bih menjao 20 redovnih vojnika za jednog dobro obučenog profesionalca. Jer on ako zatreba za 2 meseca može da dovede 100 ljudi bez obuke na nivo ovih 20 što sam menjao za njega.

Mi nemamo novca za redovnu vojsku. Kompletna obuka jednog vojnika košta dosta. Da ne pričam o naoružanju koje nam manjka u svim sverama. Jel treba da im napunimo glavu nekim nerealnim ubeđenjim ubedimo iha kako smo mi Srbi junačik narod i da jedan naš vredi kolko 20 njihovih pa ih onda pošaljemo da jurišaju sa modelom puške iz 50ih na protvnika koji ima vrhunsku tehnologiju, bolju obuku, a i gle čuda nemamo samo mi Srbi m.... :) Sve to uz podrško iz vazduha sa onih 6 MiG-a koji samo što nisu stigli. To bi sigurno bilo dobro za natalitet.

Diskusija oko Vojske pocela je mojm upisom! Ja vojsku nisam pomenuo misleci na oruzane snage, vec u smislu vaspitne institucije da se mlad covek navikne na rad, red i disciplinu! U tome je vojska decenijama u nazad imala veoma pozitivan efekat! Uzgred nauci mnoge dobre stvari o oruzju, odbrani, zastiti, koje ce mu zlu ne trebalo nekad koristiti!

Budala koja se sminka, cupa obrve, farba kosu, slika se u kupatilu go do pojasa i da ne nabrajam dalje! Ot takve budale nikad nece postati COVEK I DOMACIN! Ako se nikim slucajem i ozeni, takvi brakovi danas uglavnom pucaju, zeni treba muskarac a ne neka sekapersa!

To sa gardistima je jedan od pocetaka svinjarije sa nasom vojskom
Takva svinjarija je nedopustena. Postavite se u ulozi tih roditelja koji su bili ponosni kad su poslali decu da sluze otadzbini a nakon par meseci stigli su u kovceg na pragu kuce i to ne za vreme rata vec u miru.
Nije Bora corba bio lud kad je rekao da "Za ideale ginu budale"
Redovna vojska je izgubljeno vreme a maltretiranje koje smo tamo doziveli nikad se vise u zivotu nije ponovilo ni pre a ni posle vojske.
Ko je bio na dobrom putu da postane covek postao je i bez vojske, a ko je bio baraba i dno dna bio je i u vojsci a i posle nje.

Ja sam sedio u kaficu i pricao sa roditeljima od gardista,posle sudjenja jednog gde je bio moj surak kao svedok posto je bio u istoj ceti sa njima,i koliko sam ih shvatio oni samo traze da se utvrdi da nisu sami sebe poubijali.

Ne baš... Dik Čejni izbegao da ide u Vijetnam, a posle postao sekretar odbrane, čak i potpredsednik SAD. Koliko kasnimo za Amerikancima, a? To je bilo još 89'. Ima čovek loše srce. :haha:

Dik Cejni je uredno sluzio vojsku, jer ga u Vijetnam nebi ni uputili da nije imao vojnu obuku. Koliko znam za Vijetnam se ratovalo '69-te.

A da se ugledamo na Amere? :osmeh:

Po pitanju organizacije 'duboke' drzave, naravno da se mozemo ugledati na njih.
Niko ih ne mrzi kao ja, ali cinjenice kazu da su po pitanju organizacije drzave, nacionalne bezbednosti, i mnogih drugih kljucnih oblasti bitnih za poreske obveznike ubedljivo najbolje organizovani.
Mozda je to i delimicno posledica ciste mafijaske drzave, u kojoj nemozes varati 'bosa' jer je on vec prosao sve 'fore' i zakon postavio da drzavu nemozes prevariti..

Ja sam sedio u kaficu i pricao sa roditeljima od gardista,posle sudjenja jednog gde je bio moj surak kao svedok posto je bio u istoj ceti sa njima,i koliko sam ih shvatio oni samo traze da se utvrdi da nisu sami sebe poubijali.

To je i utvrđeno odavno, ali nije ko je ih ubio:

Forenzički nalaz: gardisti ražoružani, pa streljani

Pročitajte i ovaj tekst, koja bruka i sramota. Ovaj vojni sudija što je vodio slučaj je izjavio da su bolesnici, homoseksualci.

Sramni postupci vojnog sudije: Mrtve gardiste proglasio duševnim bolesnicima

Sve moralni i časni ljudi. Služe narodu! Sava i Dunav neće oprati ovu sramotu.

- - - - - - - - - -

Po pitanju organizacije 'duboke' drzave, naravno da se mozemo ugledati na njih.
Niko ih ne mrzi kao ja, ali cinjenice kazu da su po pitanju organizacije drzave, nacionalne bezbednosti, i mnogih drugih kljucnih oblasti bitnih za poreske obveznike ubedljivo najbolje organizovani.
Mozda je to i delimicno posledica ciste mafijaske drzave, u kojoj nemozes varati 'bosa' jer je on vec prosao sve 'fore' i zakon postavio da drzavu nemozes prevariti..

Ne znam zašto si u moj citat podmestio nešto što nisam napisao

"Dik Cejni je uredno sluzio vojsku, jer ga u Vijetnam nebi ni uputili da nije imao vojnu obuku. Koliko znam za Vijetnam se ratovalo '69-te."

a što uzgred nije istina. Čovek nije služio vojsku, izbegavao je na sve moguće načine 5 puta regrutaciju i slanje u Vijetnam i opet postao vojni ministar najveće vojne sile u istoriji sveta! To je odgovor na to što nisi bio siguran:

Nisam siguran, ali mislim da smo jedina drzava svih vremena gde je ministar vojni bio 'nesposoban' za vojsku..

Uostalom, obaveznu regrutaciju za Vijetnam je izbegao i Bill Klinton, Donald Tramp... Znaš ko nije? Sirotinja i radnička klasa!Tražeći ove podatke video sam da je oko 25% vojnika je bila sirotinja, 55% radničke klase i 20% srednja. Ne čudi da na prste mogu da se izbroje sinovi bogataša, generala itd. Za svaki rat važi pravilo: U ratu siromah daje sina, a bogataš vola!

Poslednja izmena:
@ichbinmilan

Nisam dobro napisao poruku, pa je ispalo drugacije nego sto sam hteo reci.

Cinjenica je da Dika Cejnija nisu ni mogli slati za Vijetnam ako vec nije sluzio vojsku(odnosno bio regrutovan).
Nije mogla postojati regrutacija za Vijetnam(odnosno za odlazak u rat), dok ne bude regrutovan za regularnu vojsku. To oni koji su sluzili vojsku znaju. Nemoze biti upucen u rat onaj koji nije sluzio vojsku.To je postojalo samo kod Hitlera na kraju rata, kada je sve starije od 12 godina poslao na polozaj.

Za Vulina znam da je izbegao vojsku na sve nacine, ali sam napisao da nijsam siguran da je zabelezen slucaj da takav lik postane ministar vojni bilo gde.

Ti nisi sluzio vojsku ili si je sluzio u vrticu.Taj koji je izvrsio samoubistvo to bi ionako uradio kasnije ili bi pobio pola familije.To mu je samo bio malko ubrzan okidac u glavi.Dok je bilo prave armije niko se nije drogirao tamo,to se pocelo desavati od 99 na ovamo.Ja licno sam naucio kako se treba ziveti i ponasati tek u armiji.Bio sam do 18. toliko problematican da moji nisu znali sta ce samnom.Kad sam otisao tamo od buntovnika sam postao normalan prilagodjen za drustvo i okolinu.Video sam da postoji neki drugi svet u kojem neko crnči i riba klozet i vozi dajca po hodniku a neko lelemuda i izigrava glavonju.Naravno dogurao sam do kom.odeljenja jer uvek je lakse da neko radi za mene nego da ja rintam.Tako i dan danas,nisam neki veliki uspesan privatnik i zemljoradnik ali uvek imam 2-5 zaposlenih u stalnom radnom odnosu dok ja ovde opusteno mlatim praznu slama sa vama :ppozdrav:
Nemam sina ali nadam se da necu dobiti zeta kao sto sam ja bio,mada u dansnje vreme cu biti sretan da nedobijem snaju ili nakog zeta avganistanca :haha:

@ichbinmilan

Nisam dobro napisao poruku, pa je ispalo drugacije nego sto sam hteo reci.

Cinjenica je da Dika Cejnija nisu ni mogli slati za Vijetnam ako vec nije sluzio vojsku(odnosno bio regrutovan).
Nije mogla postojati regrutacija za Vijetnam(odnosno za odlazak u rat), dok ne bude regrutovan za regularnu vojsku. To oni koji su sluzili vojsku znaju. Nemoze biti upucen u rat onaj koji nije sluzio vojsku.To je postojalo samo kod Hitlera na kraju rata, kada je sve starije od 12 godina poslao na polozaj.

Za Vulina znam da je izbegao vojsku na sve nacine, ali sam napisao da nijsam siguran da je zabelezen slucaj da takav lik postane ministar vojni bilo gde.

Opet mešaš stvari. Uzmi malo vremena pa pročitaj ili ću ti poslati par linkova. Nije postojala klasična regrutacija za vojsku, već oni koji bi bili izabrani (imali su čak i lutriju ko će da ide) su bili slati na obuku, obično 6 meseci pa tek onda u rat. Kakav Hitler i slanje odmah u rat... Ne znam što braniš ovog tipa (Čejnija) ili više braniš sebe zbog omaške. Čak i deca od 17 godina su mogli da volontiraju, uz pristanak roditelja. Kakvu su oni vojsku mogli da služe?

Da čitava ova naša priča ne bi bila offtopic, zanimljivo je i to što su uveli mobilizaciju. Ne samo da bi popunili broj već da bi poplašili ljude da se dobrovoljno prijave. Čak 2/3 od svih vojnika su bili dobrovoljci. Kao i kod nas u ratovima.

mada u dansnje vreme cu biti sretan da nedobijem snaju ili nakog zeta avganistanca :haha:

hahaha :haha: Ova ti je dobra :osmeh:

Ja sam bio u vojsci i otisao sam dobrovoljno, ali tek posto je bila zakletva Republici Srbiji, ne Jugi ili SCG... Znam da sam :off_topic:, ali da se nadovezem da je istina da su deca budžovana koja su ipak i bila u vojsci imale debele veze i uglavnom bili neki vozaci generala ili pukovnika po brigadama... Ustane kad hoce, legne kad hoce, vozili su bmw-ove ili one dzipove i bolelo ih cose da li napolju pada kisa ili sneg... Sedi, ne gasi auto, drzi upaljenu klimu ili grejanje i boli ga stojko...

Da li bi ti voleo da budes neka koletaralna steta?
Bio sam, kraj 90-te ,91 i pocetak 92-ge zato i znam o cemu pricam , samo sto sam imao srece i izvukao zivu glavu ali mnogi drugi nisu .
U sukobu za koje nasi nadlezni u tom trenutku izjavljuju da na tom terenu nema regularnih jedinica JNA (znaci otpisali su nas) vec samo "goloruko" lokalno stanovnistvo.......

Bio sam, kraj 90-te ,91 i pocetak 92-ge zato i znam o cemu pricam , samo sto sam imao srece i izvukao zivu glavu ali mnogi drugi nisu .
U sukobu za koje nasi nadlezni u tom trenutku izjavljuju da na tom terenu nema regularnih jedinica JNA (znaci otpisali su nas) vec samo "goloruko" lokalno stanovnistvo.......
Mnogo ljudi zaboravlja da Jugoslavija zvanično nikada nije učestvovala u ratu u Bosni I Hrvatskoj. Ne znam gde su onda slali sve te ljude koje su kako neko ovde reče 2/3 dobrovljno išli :). Ne znam . Nema snage da diskutujem kada vidim koliko se istina i čenjenice zanemaruju i vidi samo ono što neko ... ne znam ko, svakako ne neko ko misli dobro Srpskom narodu, želi da vidi.

Nazad
Vrh