dusanboss
Član
Ne verujem da mnogo ljudi pravi decu tako što mim eto proradi svest da se natalit nacije treba podići.Izraelci su 70 godina u ratu, ali bukvalno, i osim ovih Jevreja sto su dosli iz bivseg SSSR njegovim raspadom,oni dizu natalitet. Jednostavno imaju svijest o tome, znaju kako su najebali u 2sv. ratu, i znaju da ih okruzuje 100 miliona arapa, i pored ocigledne zastite USA, stancaju djecu isto k'o i Arapi. Oni znaju da bez zivog covjeka nista ne vrijedi, dzaba ti f16, dzaba ti i takticko nuklearno, ako nemas ljude ti si kad-tad zavrsio sijelo. E, nama fali upravo to, nacionalna svijest, mnogo smo postali sebicni.
- - - - - - - - - -
Aj te molim vas sa tim mitom da vojska od budale napravi čoveka. Znam gomilu kod kojih to nije funkcionisalo. Takodje znam gomilu koji nisu služili a postali su ljudi. Sad će neko za 6 m, godinu ili čak 2 da ispravi 18 g grešaka u vaspitanju. Da ne pominjem gomilu njih kod kojih je služenje vojske imalo kontra efekat. Mnogi su pukli do te mere da su izvršili samoubistvo. Tačni brojevi o tome uvek su držani u tajnosti. Mnogi su u vojsci prvi put probali drogu, počeli da puše, piju itd.
Da , za mnoge vojska bude lepo iskustvo i čovek napravi neke promene u životu ipak nemojmo tom služenju vojske pridodavati neke magijske i neverovatne moći uticaja na um mladog čoveka.
Drugo, to da je obavezna vojska mnogo bolja za odbranu zemlje od profesionalne pričaju ljudi koji nemaju najbolju ideju o celom konceptu vojske i ratovanja. Postoje neke prednosti i mnogo mana kod tog načina organizovanja odbrane. Ja bih menjao 20 redovnih vojnika za jednog dobro obučenog profesionalca. Jer on ako zatreba za 2 meseca može da dovede 100 ljudi bez obuke na nivo ovih 20 što sam menjao za njega.
Mi nemamo novca za redovnu vojsku. Kompletna obuka jednog vojnika košta dosta. Da ne pričam o naoružanju koje nam manjka u svim sverama. Jel treba da im napunimo glavu nekim nerealnim ubeđenjim ubedimo iha kako smo mi Srbi junačik narod i da jedan naš vredi kolko 20 njihovih pa ih onda pošaljemo da jurišaju sa modelom puške iz 50ih na protvnika koji ima vrhunsku tehnologiju, bolju obuku, a i gle čuda nemamo samo mi Srbi m.... Sve to uz podrško iz vazduha sa onih 6 MiG-a koji samo što nisu stigli. To bi sigurno bilo dobro za natalitet.