Jednom gusteru kod nas dosla poseta.... i on ribu za ruku pa kroz celu kasarnu dovede u spavaonu
tad ga sreo dezurni, pita, gde ces ti....
kaze= Pa dosla mi poseta
xi xi xi . . . .ulepsa mi dan .
ej ko da gledam tu scenu , ma svasta se desavalo i dogadjalo pa je mozda i to bilo .
Nego odosmo u podebeo off , nesto mislim da se otvori tema GDE STE SLUZILI JNA ? ( i obavezno po neki interesantan detalj kojih se svi secamo )
Evo meni je recimo neizbrisiv detalj sa jednim Rajkom .
Sluzio sam ( 10mes ) u Skoplju kasarna Goce Delcev
Duzili smo poluautomatske ( papovke ) i desilo se da prilikom komande ooodesno raaame , Rajko ( iz lipljana ) umesto za remen puske
uvati svoj uprtac ( isto bili kozni ) i proba da levom rukom zabaci pusku a ona odleti 5-6 m , prospe se po pisti
( rasturi se cini mi se i zatvarac . . . . ) a bas nam je bila gina ili neka sl kontrola . . . . .
Taj isti Rajko prilikom komande naleeeevo okrene se nalevo krug i kako je bio najmanji i zadnji ode da marsira sam niz pistu a cela ceta
na drugu stranu , i posto nismo sami na pisti a svi marsiraju , od tolike lupe ne cuje nista vec tuce i marsira sam do kraja piste . . . . . .
i sad mi suze podju na oci kad se toga setim . . . ( sav je bio ko lik iz alana forda , mali zdepast , velika glava )