Gde ste služili vojsku

12 701 je VES -vozac neborbenog motornog vozila ili ranije vozac automobila, 11 707 je druga vrsta VES-a.

11707 je inzenjerski VES,ali da bi upravljao bilo kojom masinom morao si sa 12701 da ideš na obuku za radne mašine,pa tek onda dobiješ 11707 kao dopunksi VEs,a osnovni VES ti ostaje 12701.Ili da budeš komandujući kadar sa SVS ili VA pa da tako prođeš obuku za radnu mašinu koja se u knjizicu upisuje kao dodatna osposobljenost i važi i u civilstvu.

Jel ima možda neki raketaš koji se seća obuke,treba mi za nešto informacija :osmeh: kako se beše određuje visina cilja na Planšetni,jel se beše uzima borjilac pa se množi sa 100?

Najbolje bi bilo da ima nekog ko je služio na Divni ili Nevi,recimo na planšetni stoji 3201 130/81 jel se beše visina brojilac množi sa 100 da se dobije visna u hektometrima?

Sabac, decembar 89/90. Mika Mitrovic, pa prekomanda u bgd..bataljon obezbedjenja..BOB..Kuca cveca, SSNO, O-3, Memorijalni centa NIZ,....itd

Za resavanje problema treba poceti od uvodjenja Vojnog roka od godinu dana! Da se ovi danasnji sminkeri malo dovedu u red! Prvenstveno vojska da koliko toliko utice na njih da pod hitno batale depilaciju, sminkanje, cupanje obrva, slikanje po kupatilima goli do pojasa i slicno!

Ono sto je sluzilo (kakvu takvu vojsku) pre nego sto su je ukinuli danas ima minimum 30 godina, to je vec odavno trebalo da bude ozenjeno!

Za veliki broj neozenjenih nije kriv Bil Klinton! Nego nesposobni i kilavi momci!

Za resavanje problema treba poceti od uvodjenja Vojnog roka od godinu dana! Da se ovi danasnji sminkeri malo dovedu u red! Prvenstveno vojska da koliko toliko utice na njih da pod hitno batale depilaciju, sminkanje, cupanje obrva, slikanje po kupatilima goli do pojasa i slicno!

Ono sto je sluzilo (kakvu takvu vojsku) pre nego sto su je ukinuli danas ima minimum 30 godina, to je vec odavno trebalo da bude ozenjeno!

Za veliki broj neozenjenih nije kriv Bil Klinton! Nego nesposobni i kilavi momci!
Ovo za vojsku potpisujem.

Potpisao bi bez razmišljanja.Služio si vojsku i ne moram da ti pišem šta vojska napravi od problematičnih momaka.

Znaci bio si problematican..................::000::
salu na stranu al i ja bi potpisao pa makar je i sluzio ponovo al da mi se vrate i one godine..........
bese to lep vojni rok,99god na 2000,Bili nas gadja ratne dnevnice lezu na konto ma milina jedna

Još kad dođe mamin i tatin deran pa kad skontaju razmaženka i krene sex ,uh dobra je stvar vojska nekad je to bila propusnica i za zaposlenje nema ni posla za takve ako vojsku nije služio, i meni je ostao vojni rok u lepom sećanju septembar 98god. na 99-u.

Bio sam u gardi i beše svega i svačega a pogotovo discipline i poštovanja.Ovo danas ne liči ni na šta a o kulturi i manirima da ne pričam.Sve gori i gori.

Ja sam sluzio 84 gdine kada se jasno znalo ko kosi, a ko vodu nosi. Imao si 14 meseci da razmisljas o svemu pa i o planiranju porodice.

Nazad
Vrh