Gde ste služili vojsku

dal ste vi normalni da sutra posaljem moje sinove da budu topovsko meso nekom vulinu seselju i drugoj bagri nemogu da verujem sta ljudima pada napamet salji decu u skolu pa u vojsku da ih drugi uci da budu ljudi a ja cu da kurlebam kao otac to je moj posao a ne tamo neka budala vodnik da se izdrkava nad njima i da vice jurus sunce vam krvavo ako vrate vojsku ja pasos kupim moju porodicu i zbogom srbijo

Оде тема ван теме

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Neka se dere to mu je posao i nikome nije bilo ništa zbog toga što se neko eto derao.
Bobane sve je povezano jedno s' drugim pa i učenje Nemačkog preko VHS! :haha:

Moji sinovi nece sluziti vojsku pa kad bi i vratili sluzenje. 15 godina nece da kazu ko je ubio gardiste a ja da im dajem decu, e pa nece da moze.

Kako je to lepo,vojni rok,samo kad se setim,pa ratiste,pa nosim na ledjima krvavog druga koji umre,ranjavanje,ne okupam se dva tri meseca,ne skidam cizme,spavam u rovu na zemlji.Ako moze neko da se javi koji je zaglavio 2,3,4 godine ratista a ne gospoda.Znate sta je kasarna i redovan vojni rok,kerov q...

Evo drzava mi je zahvalna,prosto nezna kako da mi se oduzi.

- - - - - - - - - -

Ako ja moje dete uputim u zivot i vaspitam ga i dam mu svoj primer kao da zivi i razmislja bas ce ga godinu dan u vojsci napraviti covekom
Tako je,roditelji vaspitavaju svoju decu a ne vojska,za vojsku i drzavu to je dete samo broj

А има и оно да ли су родитељи реални да схвате какво је њихово дете? "Није што је мој али....."
60% родитеља прецењује своје дете. А уствари од њега ништа без маме и тате, обична 0.
Да видим тог родитеља који ће рећи да од његовог детета нема ништа, да је промашај животни.

A jel znas kakava su deca oficira,generala,pukovnika majora itt.Sve sam propalitet.E isti ti ima da vaspitaju moje dete u vojsci a svoje nisu umeli.

Jos me muka uhvati kad cujem "gospodine pukovnice",nije vise drug sad su gospoda.

Ти што не умеју своје да васпитају, обично боље васпитавају туђу, јер за своју нису имали времена.
Нормално је да у житу има и кукоља. Нису сва деца од тих официра отпад и шљам.

Kako je to lepo,vojni rok,samo kad se setim,pa ratiste,pa nosim na ledjima krvavog druga koji umre,ranjavanje,ne okupam se dva tri meseca,ne skidam cizme,spavam u rovu na zemlji.Ako moze neko da se javi koji je zaglavio 2,3,4 godine ratista a ne gospoda.Znate sta je kasarna i redovan vojni rok,kerov q...

Evo drzava mi je zahvalna,prosto nezna kako da mi se oduzi.

- - - - - - - - - -

Tako je,roditelji vaspitavaju svoju decu a ne vojska,za vojsku i drzavu to je dete samo broj
Evo ja se javljam, bio sam 2,5 godine u ratnoj jedinici, i nekih 10 mjeseci u GA posto sam bolnicar po ves-u.Ne mogu reci da je bilo zabavno, ali nije bilo tako ni strasno, ili se meni cinilo posto ''sve je lako kad' si mlad'' Nagazio sam se blata, snijega i brda da mi moze biti za dva zivota, zaradio hronicne probleme sa sinusima, vidio kako ispada ljudski mozak i sl, ali nisam htio pobjeci u Beograd. U pola rata sam se ozenio, krenem na smjenu zena me prati sa stomakom do zuba i cmizdri, i nijednog momenta nisam razmisljao da se mozda necu vratiti kuci. A ove junacine sada ne mogu da se ozene i prave djecu jer im horoskop nije dobar, ili rdjavom k.... i dlake smetaju. Inace imam troje djece, a sluzenje vojnog roka treba uvesti obavezno, jer ako treba Svajcarcima zasto ne bi trebalo i ovdje, na mirnom Balkanu.

dal ste vi normalni da sutra posaljem moje sinove da budu topovsko meso nekom vulinu seselju i drugoj bagri nemogu da verujem sta ljudima pada napamet salji decu u skolu pa u vojsku da ih drugi uci da budu ljudi a ja cu da kurlebam kao otac to je moj posao a ne tamo neka budala vodnik da se izdrkava nad njima i da vice jurus sunce vam krvavo ako vrate vojsku ja pasos kupim moju porodicu i zbogom srbijo
I?Odvesces porodicu u Nemačku ili u USA da sluzi vojsku tamo?Trcis a neplaniras prema čemu si potrčao!

Moje dete pa moje dete. Pa normalno da svako voli svoje dete. U zivotu moze svasta da se desi. Moze da ostane kuci pa da NEDAJ BOZE nasrada u saobracajci ili izazove saobracajku pa odlezi par godina. Niko, ili bar ogromna vecina ne trazi da se vrati vojni rok da bi se ratovalo nego da bi se od dece napravili bolji i zdraviji ljudi. Zdraviji i u fizickom i u mentalnom smislu, koji ce godinu dana razmisljati bez tate i mame i malo vise misliti o drugim stvarima. Bez debelog dzeparca, droge, brzih kola, izlazaka do pet ujutro, postovanja necije reci drugarstva na neki drugi nacin. Jos ako ima devojku koja ga saceka do kraja roka eto ti srece, svadbe, krstenja radosti. Ziveli.

:bravo:Upravo tako!

Ovi sto su protiv sluzenja vojske neka nasminkaju sinove, pa neka ih posalju na PRAJD! Nek ih tamo vaspitaju da budu "osnivaci porodice"...

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali mislim da smo jedina drzava svih vremena gde je ministar vojni bio 'nesposoban' za vojsku..

A da se ugledamo na susede ? Hrvatski ministar odbrane Damir Krsticevic zavrsio vojnu akademiju ( JNA ) , ucesnik " domovinskog rata "

postovan od naroda i oficirskog kadra kasnije zavrsio i americku ratnu skolu kopnene vojske . Sad zamislite susret naseg i

njihovog ministra bilateralni razgovor na temu i problematiku iz vojne oblasti koju pokusavaju da rese ???

Nisam siguran koje kvalifikacije ima Vulin, i ako vec vojsku nije sluzio da nije mozda u medjuvremenu

zavrsio neke visoke skole vojne doktrine pa bar da teoretski bude potkovan kad prakticno nije .

Znaci , ako smo mi bili u armiji , pa onda vojne vezbe za jos jedan vojni rok , ucesce u ratu ( par puta ) da i

ne pominjem ( to je bilo u nekomdrugom vremenu i kad je bila neka druga konstalacija snaga kod nas

a i u svetu , neka druga merila vrednosti ) to ne znaci da i nasu decu

treba da teramo isto .

tzdJPY6.jpg

Poslednja izmena:
Evo ja se javljam, bio sam 2,5 godine u ratnoj jedinici, i nekih 10 mjeseci u GA posto sam bolnicar po ves-u.Ne mogu reci da je bilo zabavno, ali nije bilo tako ni strasno, ili se meni cinilo posto ''sve je lako kad' si mlad'' Nagazio sam se blata, snijega i brda da mi moze biti za dva zivota, zaradio hronicne probleme sa sinusima, vidio kako ispada ljudski mozak i sl, ali nisam htio pobjeci u Beograd. U pola rata sam se ozenio, krenem na smjenu zena me prati sa stomakom do zuba i cmizdri, i nijednog momenta nisam razmisljao da se mozda necu vratiti kuci. A ove junacine sada ne mogu da se ozene i prave djecu jer im horoskop nije dobar, ili rdjavom k.... i dlake smetaju. Inace imam troje djece, a sluzenje vojnog roka treba uvesti obavezno, jer ako treba Svajcarcima zasto ne bi trebalo i ovdje, na mirnom Balkanu.
Znam druze kako se ratovalo u Bosni,mi ginemo dok domorodci "kao" prave neke strategije,tacnije igraju se rata dok srbija salje i finansira e kad Sloba i Mira udarise sankcije odmah se i rat zavrsio.E zbog tih igara nas je narod ovde gladovao te 93,94.
Moja deca su odsluzila vojni rok,ovaj skraceni 6 meseci,zadnje generacije a unuci sigurno nece.

- - - - - - - - - -

Kako da imamo natalitet,sve nas je manje bas zbog vojske i ratova.Na ovim prostorima je to vezano,obicno jedno drugo prati kad tad eskalira nasilje.

Izraelci su 70 godina u ratu, ali bukvalno, i osim ovih Jevreja sto su dosli iz bivseg SSSR njegovim raspadom,oni dizu natalitet. Jednostavno imaju svijest o tome, znaju kako su najebali u 2sv. ratu, i znaju da ih okruzuje 100 miliona arapa, i pored ocigledne zastite USA, stancaju djecu isto k'o i Arapi. Oni znaju da bez zivog covjeka nista ne vrijedi, dzaba ti f16, dzaba ti i takticko nuklearno, ako nemas ljude ti si kad-tad zavrsio sijelo. E, nama fali upravo to, nacionalna svijest, mnogo smo postali sebicni.

aj saberemo koliko je poginulo i stradalo onih koji su otisli u inostrasnstvo
Ај'! Ја ти тврдим да су сви погинули до једног! За разлику од неких других народа Срби се асимилују већ у првој генерацији (другу и не помињем), па ти ето синова и унука где се враћају у отаџбину ал' с' пушком у руци. Хоћеш доказе: 1914. обучени у аустроугарске, плаве униформе пређоше Срби Дрину да ратују против браће; други рат, окупатор иницирао клање између Срба православаца, Срба католика и Срба муслимана па још додато клање и по политичком убеђењу (исто и код распада Југславије). Не гледај стицање војних вештина као служење неком Вучићу и Вулину него да науче да се заштите и не изгину улудо од неке пошасти. Они су свакако уведени у војну евиденцију па је логично да знају да рукују оружјем а не да још сами себе упуцају. Ни у славно време "великог рата" није ишло лако с' мобилизацијом док нису јавно вешани дезертери!
И о каквој "деци" причамо? У армију не иду деца него младићи, своји људи, одрасли, јаки, здрави и са својом а не нашом памећу.
У осталом о в а тема и јесте против ратовања. А к о тврдимо да се свет у великој мери креће према "демократији" онда нам не требају војници него гласачи.

Nisam siguran, ali mislim da smo jedina drzava svih vremena gde je ministar vojni bio 'nesposoban' za vojsku..

Ne baš... Dik Čejni izbegao da ide u Vijetnam, a posle postao sekretar odbrane, čak i potpredsednik SAD. Koliko kasnimo za Amerikancima, a? To je bilo još 89'. Ima čovek loše srce. :haha:

A da se ugledamo na susede ? Hrvatski ministar odbrane Damir Krsticevic zavrsio vojnu akademiju ( JNA ) , ucesnik " domovinskog rata "

postovan od naroda i oficirskog kadra kasnije zavrsio i americku ratnu skolu kopnene vojske .

A da se ugledamo na Amere? :osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh