Gde ste služili vojsku

Ахаххахаа.....Абрамса тај меткић ни загребо не би...

Оклопна заштита Абрамса М1А1 (гледано спреда):
Труп од кумуалтивних граната до 800мм, од поткалибарних 560-590мм
купола од кумулативних од 1080-1200мм, од поткалибарних 600-690мм
доња плоча трупа штити од кумулатиовног од 800-900мм, поткалибарног од 510-560мм

Абрамси М1А1 и М1А2 модификованих од 2002 до данас имају повећану оклопну заштиту од кумулативних пројектила и то:
Купола од кумулатвног пројектила штити од 1320-1680мм, поткалибарни пројеткил од 800-900мм
Труп горња плоча од кумулативног пројектила штити од 510-1050мм, а од поткалибарног 560-590мм
доња плоча трупа има нешто мању заштиту од кумулатовног па штити тако од 800-970мм, од поткалибарног од 510-560мм

Значи тај наш ПО топ не би ни загребо озбиљније абрамса када би га гађао спреда...

Зато се данас користе савремени ПОВР или ти против оклопне вођење ракете које пробијају и преко 1000мм оклопа иза ЕРО ( експлозивног реактивног оклопа), а без њега око 1500мм, тако да се данас на тенковима полако почела уграђивати активна заштита, а први су је Израелци уградили на Мекраве и зове се Трофи (иако су још совјети у авганистану имали дрозд, слична заштит која није ушла у масовну производњу и уградњу на тенкове, а добро се показала против РПГ). Ова заштита се састоји од више радара који покрива 360 степени око тенка и када исти уочи ПОВР, активира се против мера у виду екслозије која на пар метара уништи ракету. једина мана овог система је што м утрена око 2 секунде да се ресетује, па тако ако се дејствује по тенку са две ракете које се испале у мање од све секунде ова друга ће пробити заштиту и уништити или оштетити тенк.

Дана Русија развија за своје тенкове нову активну заштиту под именом Афганит, сем уништавања ПОВР може да уништи и поткалибарне пројектиле испаљене из тенкова, јер му је дијапазон дејства до 1700м/с, а сви савремени поткалибарни пројектили имају мању брзину од тих 1700м/с. (углавном су те величине од 1600-1650м/с, а све због тога што се повећањем брзине истом пројектилу смањује пробојност, а не обрнуто како многи мисле). Афганит је уграђен на руски тенк Т-14 Армата, а такође се састоји од низа радара који покривају 360 степени тенк. Да још једна преднсот афганита је и та што може да уништава ПОВР типа Џевелин који тенк погађа одозго у кров куполе где је најтањи, Трофи нема ту могућност још, али добиће је ускоро...

Иначе мој матори је био командир вода на ПО топовима М82 у Титовом велесу, када је после ШРО Билее добио прекоманду и ту водио своју први партију војника....

To svako može da vidi putem gugla kao i ti.Naslov teme je jasan a ti nisi služio vojsku pa nisi kompetentan za diskusije.

Mozda nije bas za temu a ticense sluzenja roka.Neverovatan je b4oj onih koji nisu sluzili rok.Ispadosmo mi budale.Ja da sam neka vlast pri zaposljavanju u drzavne institucije imali bi prednost ovi koji su sluzili.Mi dok smo radili to sto smo radili a da ne pricam jer neke stvarinsu gore od lazi neki su se izlezavali i ispijali kafe po kaficima.Sad mi takvi kroje kapu.

Od kako postoji ona igrica World of Tenks sve tenkista do tenkiste :)
Nije ništa drugačije ni sa ostalim oblastima. Nekidan za dan policije izložba tehnike na trgu Krajine i klinci se nabili oko stola sa oružjem. Naravno svi iz kantera znaju šta valja, kolega koji radi u SJP popizdio. :osmeh:

Neki onako malo veći među njima (drugi ili treći srednje) počeo drobiti kako je crna strela vrh vrhova, kad mu je ovaj ponudio da je uzme u ruke umalo da mu ispadne. Na pitanje bi li je nosio svaki dan po par sati nije ništa odgovorio. Valjda se nije snašao koja kombinacija tastera treba da uživo prebacuje između šest oružja koja inače nosi dok lupa po tastaturi. :osmeh:

To svako može da vidi putem gugla kao i ti.Naslov teme je jasan a ti nisi služio vojsku pa nisi kompetentan za diskusije.

To што нисам служио војску не значи ништа, јер ми је отац био официр и одрастао сам уз десетине књига о истој плус пола живота ми је и била војска. За неке ствари сам копететнији од 99% Вас који сте служили војску, јер имам књиге које су ми доступне, а Вама нису. Нисам користио гугл, јер за то нема потребе јер имам књигу о савременим главним тенковима са детаљним карактеристикама сваког, а поред свега овога познајем људе који су радили на југословенском тенку М-84 и од њих сам сазнао доста битних ствари када је оклопна техника у питању. Стога тешко да ми неко може стати на црту када је реч о ТТ оклопне технике, јер вам ни гугл око неких ствари неће помоћи...ај уздравље...

Galicije,nije ovaj top za podcenjivanje.Ruja je to napravio.Zaboravio sam malo karakteristike ali on svoju preciznost zasniva na dužini cevi ( preko 6m ako se ne varam).Ako nisi bio u blizini kad on dejstvuje i kad vidiš da njih dvojica nose granatu bolje je ne komentarisati.Isto tako se slažem da je manevarski ograničen i teško se beži sa njim a u POB-i je to najvažnije.

Opet nisi kompetentan jer teorija i praksa nemaju nikakvih dodirnih tačaka a pravila postoje da bi se kršila.To bi sve lepo video da si gulio u uniformi i ne bi verovao u neke stvari.

I danas ih ima modernizovanih u ruskoj vojsci.Cak je i municija znacajno promenjena u odnosu na onu nasu.Znam ja da su topovi prevazidjeni ali eto lepo je secati se tih dana.Sada uzmes pod misku YPG i razbijes kojeg hoces oklopnjaka.Da ne govorim o Ruskom sistemu Hrizantema S......

Ахаххахаа.....Абрамса тај меткић ни загребо не би...

Оклопна заштита Абрамса М1А1 (гледано спреда):
Труп од кумуалтивних граната до 800мм, од поткалибарних 560-590мм
купола од кумулативних од 1080-1200мм, од поткалибарних 600-690мм
доња плоча трупа штити од кумулатиовног од 800-900мм, поткалибарног од 510-560мм

Абрамси М1А1 и М1А2 модификованих од 2002 до данас имају повећану оклопну заштиту од кумулативних пројектила и то:
Купола од кумулатвног пројектила штити од 1320-1680мм, поткалибарни пројеткил од 800-900мм
Труп горња плоча од кумулативног пројектила штити од 510-1050мм, а од поткалибарног 560-590мм
доња плоча трупа има нешто мању заштиту од кумулатовног па штити тако од 800-970мм, од поткалибарног од 510-560мм

Значи тај наш ПО топ не би ни загребо озбиљније абрамса када би га гађао спреда...

Зато се данас користе савремени ПОВР или ти против оклопне вођење ракете које пробијају и преко 1000мм оклопа иза ЕРО ( експлозивног реактивног оклопа), а без њега око 1500мм, тако да се данас на тенковима полако почела уграђивати активна заштита, а први су је Израелци уградили на Мекраве и зове се Трофи (иако су још совјети у авганистану имали дрозд, слична заштит која није ушла у масовну производњу и уградњу на тенкове, а добро се показала против РПГ). Ова заштита се састоји од више радара који покрива 360 степени око тенка и када исти уочи ПОВР, активира се против мера у виду екслозије која на пар метара уништи ракету. једина мана овог система је што м утрена око 2 секунде да се ресетује, па тако ако се дејствује по тенку са две ракете које се испале у мање од све секунде ова друга ће пробити заштиту и уништити или оштетити тенк.

Дана Русија развија за своје тенкове нову активну заштиту под именом Афганит, сем уништавања ПОВР може да уништи и поткалибарне пројектиле испаљене из тенкова, јер му је дијапазон дејства до 1700м/с, а сви савремени поткалибарни пројектили имају мању брзину од тих 1700м/с. (углавном су те величине од 1600-1650м/с, а све због тога што се повећањем брзине истом пројектилу смањује пробојност, а не обрнуто како многи мисле). Афганит је уграђен на руски тенк Т-14 Армата, а такође се састоји од низа радара који покривају 360 степени тенк. Да још једна преднсот афганита је и та што може да уништава ПОВР типа Џевелин који тенк погађа одозго у кров куполе где је најтањи, Трофи нема ту могућност још, али добиће је ускоро...

Иначе мој матори је био командир вода на ПО топовима М82 у Титовом велесу, када је после ШРО Билее добио прекоманду и ту водио своју први партију војника....

Kad je razvijen T12 je trebao da se nosi sa M60 i Leopardom,od tada su se oklopi usavršavai a akcenat je sa t12 stavljan na PORS kao što su Maljutka,Fagot,Osa,Strsljen,Drug i ostali a T12 je modernizovan samo onoliko koliko je bilo potrebno da se olakaša posadi.Takoje i nastao MT12 i naša verzija M87 Topaz,koji je u suštini MT 12 na lafetu od D30J,a SUV se ne sećam od čega je uziman.Dakle nije se razvijao dlaje jer je vučna artiljerija prestala da bude interesantna još krajem 60-ih.Poređenje ti je kao da porediš babu i devojku,a pritom zaboravljaš da je i baba nekad bila devojka :osmeh:

Теорија без праксе је мртва, а пракса без теорије је слепа! Једно без друго не иде како год окренеш, а пошто сам ја некопетентан, нећу више писати на овој теми.....

- - - - - - - - - -

дикофен је написао да не би стао са абрамсом испред тог топчета на 1000м, ја сам само рекао што сам имао у вези ОЗ абрамса....

VP 1232 , stari JNA broj , Kozara Banja Luka , jel nekome poznato ? Inače ubrzo je promijenjen broj jer je i sama JNA ukinuta upravo pred što sam ja stigo.

Kozara je bila najveca kasarna u Banja Luci....grad u gradu! Ja sam sluzio 89-90 prvo obuka u Zaluzanima jedno vreme u Mladen Stojanovic u gradu,kraj Borika. Tu je bila vojna akademija,srednja vojna i sro. Nakon toga Manjaca do kraja!!!

Ja sam na Manjaču otišao odmah nakon ubrzane obuke , nakon 45 dana , jer je već bio rat , 92.g . Na Manjači smo bili u "svinjcima" ako znaš za to , one maskirne zgrade gore u šumi iznad kasarne , pa onda dalje ... U Kozari je na kaseti do moje pisalo da je tu bio Djordje Balašević.

Ja sam na Manjaču otišao odmah nakon ubrzane obuke , nakon 45 dana , jer je već bio rat , 92.g . Na Manjači smo bili u "svinjcima" ako znaš za to , one maskirne zgrade gore u šumi iznad kasarne , pa onda dalje ... U Kozari je na kaseti do moje pisalo da je tu bio Djordje Balašević.

Kad sam ja bio gore nisu bile te maskirne zgrade,ili se ja ne secam.Meni se na Manjaci svidelo,doduse nije jos bio rat.Mala kasarna sa nas oko 300 vojnika i predivan predeo za voznju.Uzivao sam vozeci po tim vrletima i po celom tom poligonu...

Jun 2001/jun2002 kraljevo, dimitrovgrad. ribnica 3 meseca,vozač 150tke, 23granični bataljon DIMITROVGRAD. 5 meseci vozac komandira 1 granične cete pincgauer, karaula GRADINA graničar 1mesec,karaula LAZINO BRDO graničar 3 meseca.ako ima neko iz te klase neka mi se javi Ristic Nenad Selo Lebina Paraćin.

Nazad
Vrh