MOMOSARIC
Član
I Dubička kao što si rekao u samom vrhu od početka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Baš bih voleo da vidim tu poslugu KUBa recimo obučenu za 10 dana,ili tog računača koji će da "ubode" iz prve sa samo 10 dana obuke.
Za 10 dana možeš da naučiš da stisneš obarač i promeniš okvir.
Ja sam Racunac (na haubici) kasnije sam bio i komandir racunacima! Sve to zdrav razum moze da nauci za nedelju dana intenzivne obuke. Ima onih koji ne pamte nista, ali takvi nisu racunaci i nisandzije nego posluzioci, obuku posluzioca moze da savlada za dva dana...
Sto rece @prnjavor3 neki ne znaju ni tablicu mnozenja! Koliko je smao bilo nepismenih u vojsci u 21 veku, to je tek uzas!
U artiljeriji nije baš sve tako jednostavno.Postoki više priprema gađanja od kojih je najkraća i najjednostavnija OSP ( ocenom smisla pogodaka) ali ima brate priprema na 6 strana gde ti je zastupljena matematika,fizika....
Sve ovo je uglavnom potrebno starešinskom kadru.
Sa te strane je Prnjavor u pravu ( vojnik se obučava za punioca,dodavača,tempirača,nišandžiju) i to se može naučiti u nekom određenom roku.
Ali u artiljeriji imaš i raketne jedinice za POB-u na raketama POLK 9-k11 ili popularna Maljutka gde je itekako potrebna višemesečna obuka za ispaljivanje bojeve rakete koja košta kao 1 yugo.
Tako da sve je to relativna stvar.