Ruska vojska,pa dve godine u cugu,na rame AK74(ako znate sta je to)pa angazovanje 365 dana u godini,patrole,legitimisanje civila,obezbedjivanje autobuskih,zeleznickih stanica,obdukcije,uvidjaji civilnih ubistava,kradja,privodjenje,ma vojnik bog i batina.Prvo odsustvo posle godinu dana,dobijes pare za voz i sedam dana odsustva,a vozu treba iz sibira do moskve 5 danako je daleko i ne ide kuci dve godine.Jedina prednost je sto nemora da se cisti oruzije cak i posle pucanja,jednom mesecno cisto radi reda.
A ovo kod nas je boranija bila i ostala,i 80 i neke i zadnjih godina,tri meseca obuke i vojnik ladi mud...do kraja vojnog roka,svaki dan guli i cisti onu laganu manekensku krs automacku pusku kojoj cev zardja kad se naoblaci 200km od kasarne.Pa oficircici,karijeristi,jao.....itd,itd....
Zavisi od mesta do mesta i od vojnika do vojnika.
U Zadru su nas ganjali po učionicama i poligonima jer u tih 6 meseci sem osnovne artiljerijske obuke je trebalo preći i ABHO,inženjerijsku,pešadijsku,obaveštajnu,sanitetsku...
Na stažiranje,opet kakve si sreće a ja neke k....e dobih Rašku ( ko je iz tog kraja zna kakva je tu situacija bila -ja sam bio 86-87 )
-sačekala me je u septembru vežba SKOK-86 ili u prevodu GOLIJA-86
-nakon vežbe kopanje kanala na relaciji Sjenica-Duga poljana
-Svaki vikend bar po jedan dan dežurstva ( umesto aktivnih starešina)
-U ćizmama tokom celoga dana.
Posle nove godine nekih 45 dana izdvojene straže u Kraljevu kao komandir straže-tu sam se malo odmorio )
Nije bilo nimalo lako ali mladost sve podnese.