A imali ovde graničara?
Ima, kako da ne!Graničar iz Tolmina u Sloveniji,davne 1984-85.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A imali ovde graničara?
Pogledajte ovaj snimak ima tu podaci o bocnom nagibu,imam utisak da ste se vi plasili da se vozite u njemu.I tenk su neki prevrtali.Inace ja sam bio granicar na srpsko makedonskoj granici (Sar planina)granicni prelaz globocica VP8628 https://www.youtube.com/watch?v=eZhXZ0G9Gc8Prevrtanje im je bila velika mana. Da li zbog vešanja, raspona točkova ili zbog visine, na relativno malom bočnom nagibu izvrne se kao od šale.
-----------------------------------------------------------------
Da ponovim za svaki slučaj :
V. P. 4171/23 - Bar - Crna gora, januar, 93 godina ...
Pred zadnja klasa redovne vojske PRASINAR, MITRALJEZAC, LICNO OBEZBEDJENJE
Jbg navatala me vojna policija, dok sam orao vojnu zemlju(upadali u table vojne ustanove karadjordjevo)
2007 prvo odlozio zbog faxa pa onda kad sam batalio fax 2008 rekao im kao civilna pa me onda navatali da orem i priveli pa videli da imam oruzije na sebi (lovac) a kao ocu u civilnu pa kaze ajd odma a ono 20 decembar 2008 ja nekako iskukam i potegnem veze za mart 2009 i puste me ja se nejavim na poziv za mart i mavataju me opet 30 maja 2009 i prvo
jUN 2009 Pancevo kod konja
jul 2009 Pozarevac Sturm PESKOVI 20 dana spavanje u stalama
pa tek onda elitni odred sviraca kur-u komanda stana RIBLJA PIJACA NOVI SAD licno obezbedjenje, kasarna otvorenog tipa
od 65 dana zatvora zaradjenih u PO nisam ni jedan odlezao, a 7 puta me zatvarali i pustali u roku od 3 sata, mislim da sam jedan od retkih koji je procitao PS pravilo sluzbe i nosio ga uvek u dzepu da kara staresine i napaljene majmune vodnike
na smotrama nosio maocare za sunce doktor mi prepisao , na kopanju rovova morao kod psihologa jer se osecao psihicni nestabilno, na strazi pucao u sve zivo i otisao kod psihijatra i rekao da se bojim mraka i mitskih bica, svaki dan isao u POZAREVACKU OPSTU BOLNICU i niko mi nije proveravao cuturicu kad se vracam uvek isam mao bar 2 litre mastike u kaseti nikad pusku ni mitraljez cistio i
tako ih ubijao u pojam, e u NS sam bio dobar pa me pustili da idem da cuvam rezidenciju KARADJORDJEVO a to 4km od kuce i ja tako celu jesen bio kuci da berem kukuruze privatno.
Volim sto sam bio u vojsci bilo mi do ja-a da j-bavam marmune od staresina koji karaju jadne gustere
Pogledajte ovaj snimak ima tu podaci o bocnom nagibu,imam utisak da ste se vi plasili da se vozite u njemu.I tenk su neki prevrtali.Inace ja sam bio granicar na srpsko makedonskoj granici (Sar planina)granicni prelaz globocica VP8628 https://www.youtube.com/watch?v=eZhXZ0G9Gc8
Pred zadnja klasa redovne vojske PRASINAR, MITRALJEZAC, LICNO OBEZBEDJENJE
Jbg navatala me vojna policija, dok sam orao vojnu zemlju(upadali u table vojne ustanove karadjordjevo)
2007 prvo odlozio zbog faxa pa onda kad sam batalio fax 2008 rekao im kao civilna pa me onda navatali da orem i priveli pa videli da imam oruzije na sebi (lovac) a kao ocu u civilnu pa kaze ajd odma a ono 20 decembar 2008 ja nekako iskukam i potegnem veze za mart 2009 i puste me ja se nejavim na poziv za mart i mavataju me opet 30 maja 2009 i prvo
pa tek onda elitni odred sviraca kur-u komanda stana RIBLJA PIJACA NOVI SAD licno obezbedjenje, kasarna otvorenog tipa
od 65 dana zatvora zaradjenih u PO nisam ni jedan odlezao, a 7 puta me zatvarali i pustali u roku od 3 sata, mislim da sam jedan od retkih koji je procitao PS pravilo sluzbe i nosio ga uvek u dzepu da kara staresine i napaljene majmune vodnike
na smotrama nosio maocare za sunce doktor mi prepisao , na kopanju rovova morao kod psihologa jer se osecao psihicni nestabilno, na strazi pucao u sve zivo i otisao kod psihijatra i rekao da se bojim mraka i mitskih bica, svaki dan isao u POZAREVACKU OPSTU BOLNICU i niko mi nije proveravao cuturicu kad se vracam uvek isam mao bar 2 litre mastike u kaseti nikad pusku ni mitraljez cistio i
tako ih ubijao u pojam, e u NS sam bio dobar pa me pustili da idem da cuvam rezidenciju KARADJORDJEVO a to 4km od kuce i ja tako celu jesen bio kuci da berem kukuruze privatno.
Volim sto sam bio u vojsci bilo mi do ja-a da j-bavam marmune od staresina koji karaju jadne gustere
Zalosno............... Dok je bilo vojske znale su se i postovale mnoge vrednosti. Ovo sto si ti napisao nas je i dovelo u danasnje stanje. Potpuno se slazem sa postom koji je napisao crni gruja.Pred zadnja klasa redovne vojske PRASINAR, MITRALJEZAC, LICNO OBEZBEDJENJE
Potpuno se slazem , i u vreme kad sam ja sluzio JNA 1984-85 god. bilo je "maminih i tatinih" sinova koji su za par meseci "tretmana" desetara ili komandira vodova postali normalni ljudi.Zalosno............... Dok je bilo vojske znale su se i postovale mnoge vrednosti. Ovo sto si ti napisao nas je i dovelo u danasnje stanje. Potpuno se slazem sa postom koji je napisao crni gruja.
A ovo kod nas je boranija bila i ostala,i 80 i neke i zadnjih godina,tri meseca obuke i vojnik ladi mud...do kraja vojnog roka,svaki dan guli i cisti onu laganu manekensku krs automacku pusku kojoj cev zardja kad se naoblaci 200km od kasarne.Pa oficircici,karijeristi,jao.....itd,itd....