Gde ste služili vojsku

Prevrtanje im je bila velika mana. Da li zbog vešanja, raspona točkova ili zbog visine, na relativno malom bočnom nagibu izvrne se kao od šale.
-----------------------------------------------------------------
Da ponovim za svaki slučaj :
V. P. 4171/23 - Bar - Crna gora, januar, 93 godina ...
Pogledajte ovaj snimak ima tu podaci o bocnom nagibu,imam utisak da ste se vi plasili da se vozite u njemu.I tenk su neki prevrtali.Inace ja sam bio granicar na srpsko makedonskoj granici (Sar planina)granicni prelaz globocica VP8628 https://www.youtube.com/watch?v=eZhXZ0G9Gc8

Da probudi secanje za AcuFacu!

dh4gg1.jpg

Pred zadnja klasa redovne vojske PRASINAR, MITRALJEZAC, LICNO OBEZBEDJENJE
Jbg navatala me vojna policija, dok sam orao vojnu zemlju(upadali u table vojne ustanove karadjordjevo)
2007 prvo odlozio zbog faxa pa onda kad sam batalio fax 2008 rekao im kao civilna pa me onda navatali da orem i priveli pa videli da imam oruzije na sebi (lovac) a kao ocu u civilnu pa kaze ajd odma a ono 20 decembar 2008 ja nekako iskukam i potegnem veze za mart 2009 i puste me ja se nejavim na poziv za mart i mavataju me opet 30 maja 2009 i prvo
jUN 2009 Pancevo kod konja
jul 2009 Pozarevac Sturm PESKOVI 20 dana spavanje u stalama
pa tek onda elitni odred sviraca kur-u komanda stana RIBLJA PIJACA NOVI SAD licno obezbedjenje, kasarna otvorenog tipa
od 65 dana zatvora zaradjenih u PO nisam ni jedan odlezao, a 7 puta me zatvarali i pustali u roku od 3 sata, mislim da sam jedan od retkih koji je procitao PS pravilo sluzbe i nosio ga uvek u dzepu da kara staresine i napaljene majmune vodnike
na smotrama nosio maocare za sunce doktor mi prepisao , na kopanju rovova morao kod psihologa jer se osecao psihicni nestabilno, na strazi pucao u sve zivo i otisao kod psihijatra i rekao da se bojim mraka i mitskih bica, svaki dan isao u POZAREVACKU OPSTU BOLNICU i niko mi nije proveravao cuturicu kad se vracam uvek isam mao bar 2 litre mastike u kaseti nikad pusku ni mitraljez cistio i
tako ih ubijao u pojam, e u NS sam bio dobar pa me pustili da idem da cuvam rezidenciju KARADJORDJEVO a to 4km od kuce i ja tako celu jesen bio kuci da berem kukuruze privatno.
Volim sto sam bio u vojsci bilo mi do ja-a da j-bavam marmune od staresina koji karaju jadne gustere

Poslednja izmena od urednika:
Luka, nemoj da se uvrijedis, ali se to nekada zvalo_simulant.I u vrijeme JNA je postojao lijek za to, a to sto se ''sluzilo'' te 2009 i nije vojska.

Nadam se da nećeš imati prilike da koristiš ono što se uči u vojsci,a ako ne daj Bože bude prilika za tako nešto,neće ti biti tako zabavno i vratio bi se ti u tu '09 da sve obaviš kako treba :osmeh:

Toga je bilo od kad je vojske i vojnog roka,al kad je došlo s*anje takvi su nažalost prvi zapušavali rupe.

Lako ce on to nauciti samo da tako ne izigrava mangupa kad se bude pripucalo tu na severu vose .
Mala sala kad su pitali onomada kad je bilo s...e derana sta ce raditi ako dodje do smaka sveta ,kaze pobecicu u madjarsku.

Jbg navatala me vojna policija, dok sam orao vojnu zemlju(upadali u table vojne ustanove karadjordjevo)
2007 prvo odlozio zbog faxa pa onda kad sam batalio fax 2008 rekao im kao civilna pa me onda navatali da orem i priveli pa videli da imam oruzije na sebi (lovac) a kao ocu u civilnu pa kaze ajd odma a ono 20 decembar 2008 ja nekako iskukam i potegnem veze za mart 2009 i puste me ja se nejavim na poziv za mart i mavataju me opet 30 maja 2009 i prvo
pa tek onda elitni odred sviraca kur-u komanda stana RIBLJA PIJACA NOVI SAD licno obezbedjenje, kasarna otvorenog tipa
od 65 dana zatvora zaradjenih u PO nisam ni jedan odlezao, a 7 puta me zatvarali i pustali u roku od 3 sata, mislim da sam jedan od retkih koji je procitao PS pravilo sluzbe i nosio ga uvek u dzepu da kara staresine i napaljene majmune vodnike
na smotrama nosio maocare za sunce doktor mi prepisao , na kopanju rovova morao kod psihologa jer se osecao psihicni nestabilno, na strazi pucao u sve zivo i otisao kod psihijatra i rekao da se bojim mraka i mitskih bica, svaki dan isao u POZAREVACKU OPSTU BOLNICU i niko mi nije proveravao cuturicu kad se vracam uvek isam mao bar 2 litre mastike u kaseti nikad pusku ni mitraljez cistio i
tako ih ubijao u pojam, e u NS sam bio dobar pa me pustili da idem da cuvam rezidenciju KARADJORDJEVO a to 4km od kuce i ja tako celu jesen bio kuci da berem kukuruze privatno.
Volim sto sam bio u vojsci bilo mi do ja-a da j-bavam marmune od staresina koji karaju jadne gustere

Tebe bih ja u vosjku a ja da ti budem staresina .. da vidimo ko bih koga jebavao .. imam tri vesa ..12 mes obuke 3 meseca spavao u krevetu , ostatak na Slunju (Nacionalna grada Minnesote sarađuje sa vojskama Kanade, Norveške za misiji u Afganistanu,pripadnici Nacionalne garde Minnesote u niz navrata obučavali su se na poligonu u Slunju,).. kao obican vojnik. napredovao.. ali ne svojom voljom vec pod komandom ,imam i ocenu Vise vojne komisije Zagreb ,, za staresine sa ocenom 4.5.. kao mlad vojnik menjao staresinu ganizona od 1000 vojnika kao i zamenik dezurnog kasarne . da vidis reda i discipline kad mi dodje smena . za dobre sam bio panja , a a za takve kako si sebe opisao, sanjao bih me buducih 50 godina.. veliki pozdrav i pamet u glavu..:ppozdrav:

Pogledajte ovaj snimak ima tu podaci o bocnom nagibu,imam utisak da ste se vi plasili da se vozite u njemu.I tenk su neki prevrtali.Inace ja sam bio granicar na srpsko makedonskoj granici (Sar planina)granicni prelaz globocica VP8628 https://www.youtube.com/watch?v=eZhXZ0G9Gc8

Jedno je simulacija sa novim vozilom na neke ekstremne a sasvim drugo konkretne situacije, kao i trenutci u kojima postoji mnogo faktora, a koje testovi ne mogu predvideti.
To sam rekao iz iskustava ljudi kroz vreme eksploatacije kasnije kada su ista ta vozila kupovana od vojske, korišćena i još se koriste u neke druge, "civilne svrhe". Svedoci smo da je u mirodobskih vremenima većina tih vozila u kasarnama uglavnom samo stajala u voznim parkovima. Retki su vojnici vozači (čast izuzetcima) koji su stekli veliko iskustvo sa njima, u vožnji na lošim ili uopšte van puteva. Drugo je ako neko iskustvom u vožnji ovog namenskog terenskog vozila, računa vožnju oficira u obilazak karaula, dostavljanje konzervi SDO obroka i slično.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Da ponovim još jednom za svaki slučaj :
V. P. 4171/23 - Bar - Crna gora, januar, 93 godina ...

Poslednja izmena:

Kada sam stažirao u Raški( A jedinice)-kasarna 5000 vojnika.Obični vojnici su pozdravljali razvodnike.
Jedan mlad vojnik je 2 puta pokušao da seče vene za vreme mog dežurstva.Prvi put nije bilo strašno i prećutao sam.Dtugi put sam ga upisao u knjigu dežurstva.
Epilog-otpušten iz vojske na 6 meseci i onda opet Jovo nanovo s tim da mu se ne računa ( imao je nekih 2 meseca odsluženih),nego ponovo služenje.

Svašta je išlo u vojsku i obitavalo po kasarnama,'96 redovi na gađanju,jedan manekenčić umao nije pobio 30 ljudi,dobio voljno on negde našao orahe pa uze TTM da ih krca :osmeh: uzeo čovek i opušteno mlati po orasima :osmeh:

Teren je uvek bio majka za te "mangupe",mada ja stvarno nisam imao nikad problema apsolutno ni sa jednim vojnikom. Nekim cudom su kod mene uvek dolazili dobri i vredni momci.Vod veze u PVO divizionu,nikad vise od 8 ljudi,ali su bili stvarno super.Doduse to je vreme kad je bila prava vojska pred rat i u ratu,ovo posle je bila sprdnja od vojske.Ako su tako mislili da im bude sluzenje vojnog roka ,bolje sto su ukinuli da bude obavezno,Bar nek ljudi koji hoce odsluze na miru,a drzava bi mogla da im se oduzi da imaju prednost prilikom zaposljavanja,kao nekad sto su imali ucesnici radnih akcija

Zalosno............... Dok je bilo vojske znale su se i postovale mnoge vrednosti. Ovo sto si ti napisao nas je i dovelo u danasnje stanje. Potpuno se slazem sa postom koji je napisao crni gruja.

Zalosno............... Dok je bilo vojske znale su se i postovale mnoge vrednosti. Ovo sto si ti napisao nas je i dovelo u danasnje stanje. Potpuno se slazem sa postom koji je napisao crni gruja.
Potpuno se slazem , i u vreme kad sam ja sluzio JNA 1984-85 god. bilo je "maminih i tatinih" sinova koji su za par meseci "tretmana" desetara ili komandira vodova postali normalni ljudi.
Nekada je bio ponos da ides u vojsku !!!
Nazalost vojsku su ukinuli ,sto je rezultiralo ovakvom omladinom koju danas imamo.

Ruska vojska,pa dve godine u cugu,na rame AK74(ako znate sta je to)pa angazovanje 365 dana u godini,patrole,legitimisanje civila,obezbedjivanje autobuskih,zeleznickih stanica,obdukcije,uvidjaji civilnih ubistava,kradja,privodjenje,ma vojnik bog i batina.Prvo odsustvo posle godinu dana,dobijes pare za voz i sedam dana odsustva,a vozu treba iz sibira do moskve 5 dana:osmeh:ko je daleko i ne ide kuci dve godine.Jedina prednost je sto nemora da se cisti oruzije cak i posle pucanja,jednom mesecno cisto radi reda.

A ovo kod nas je boranija bila i ostala,i 80 i neke i zadnjih godina,tri meseca obuke i vojnik ladi mud...do kraja vojnog roka,svaki dan guli i cisti onu laganu manekensku krs automacku pusku kojoj cev zardja kad se naoblaci 200km od kasarne.Pa oficircici,karijeristi,jao.....itd,itd....

A ovo kod nas je boranija bila i ostala,i 80 i neke i zadnjih godina,tri meseca obuke i vojnik ladi mud...do kraja vojnog roka,svaki dan guli i cisti onu laganu manekensku krs automacku pusku kojoj cev zardja kad se naoblaci 200km od kasarne.Pa oficircici,karijeristi,jao.....itd,itd....

Ne bih ja bas tako napisao za vojsku 80-ih godina. Ja sam sluzio 81/82. Jedan deo u Nisu i kada su bile one demonstracije na Kosovu 81 god. sva vojska iz Nisa je bila iznad Podujeva i Djakovice pod punom ratnom opremom, samo je general armije (Nikola Ljubicic) trebao da obuje cizme i mi danas ne bi imali ovu zajebanciju sa Kosovom....medjutim nije obuo cizme, valjda zato sto je takvu odluku donosilo Predsednistvo SFRJ. I stara i mlada vojska je logorovala iznad kosovskih gradova i tamo provodila vojnicke dane u satorima i na kraju posle par meseci kada se situacija na Kosovu "primirila" vraceni u kasarne Nisa. Da smo se onda "provozali" i "prosetali" Kosovom danas bi sve bilo kako treba a niko nam onda jos u Evropi nije smeo nista.
Tako da slobodno mogu da napisem da JNA 81/82 nije sedela i "siljila olovku".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh