Gde ste služili vojsku

Pinazuger su pravili Austrijanci,a fabrika se zvala STEYR-PUCH.Interesantno je da imaju dve uljne pumpe tako da motor ostaje sa dobrim podmazivanjem i kad se nalazi pod nagibom pri savladavanju prepreka.

Prevrtanje je zbog velikog klirensa,koje pogoduje na nepristupačnim terenima,al čim izađe na asfalt postaje nezgodno voziti ga preko 50km/h.Mnogi na redovnom služenju su završavali na krovu jer su ga precenili.

Ja sam '99 za svoju četu dužio pinca 710M (sa ceradom) i spasao nam je život jendom prilikom,Kad smo upali u zasedu na putu ka karauli.Vozač je bio odličan pa smo se niz enmoguć teren spustili neverovatnom brzinom.Jesu anm izrešetali ceradu i ranili jednog vojnika u rame,ali smo preživeli.Dok su nesrećnici iza nas sa 110 nažalost ostali na veču staržu.

Jednom smo i zakačili improvizovanu MEP za pešadiju,samo nam zatreslo noge kroz patos
:osmeh:

- - - - - - - - - -

Što mi se smanjiše slova ovako?

Verovatno jer si kopirao naziv fabrike, pa se samo nastavilo sa tim fontom dalje.

Ja sam duzio pinca u vojsci i nikada ludje vozilo nisam vozio nas je mogao 100km/h da ide bar je sat tako pokazivao i kada god smo isli iz Loznice ka Malom Zvorniku obavezno je bilo ici obilaznicom i pun gas,a da je trosio nije mu bilo premca ja sam cak tri puta ulazio u Drinu i vozio ga kroz istu voda bi bila preko clanaka nikad odvratnije mi nije bilo nego uci u reku sa njime,a neznati sta te ceka oce li potonuti ili ga struja poneti i prevrnuti.I mogu reci da nas nikada nije izdao cak sam jednom sa proleca ga uterao u neke njive kod Banje Koviljace da probam da ga zaglavim i nije mi poslo za rukom.Bilo je sa njime okretanja i proklizavanja po putu ali nikada se nije ni pokusao prevrnuti iako je visok i niz kakve smo ga sve strane spustali izuzetan terenac sa odlicnim manevarskim sposobnostima!

Ovo cudo od vozila mi je jednom glavu spasilo,tako sto smo u frci i panici ispitali njegove sposobnosti.Ovaj snimak te njegove sposobnosti i dokazuje.Ljubim ga u tockove.:osmeh:
https://www.facebook.com/DenikAHA/videos/10152661288799035/?theater
U vojsci sam cuo da je deo nase pameti,ali ga je napravio Austrijanac,jer nasa tadasnja ni jedna fabrika nije bila zainteresovana.

Pravio je Imr vozilio identicni pinzgaueru samo malo ljudi to zna...https://www.google.ba/imgres?imgurl...d=0ahUKEwj_5u6K-bjKAhVHCSwKHXoJBOcQMwhMKCcwJw

Ma obisao celu juznu granicu,od Vlasinskog jezera,Trgovista pa preko tromedje sa Bugarskom i Makedonijom pa do karaule Cafa Prusit ::spreman na sve:: :osmeh:
A ti?

Prištinski korupus,prvi bataljon vojne policije 2.ceta interventnog voda VP.Starešina Moma Stojanović,mi smo išli uz celu graničnu liniju gde god je bilo potrebe,ja sam bio zamenik komandira čete.Ali najviše vremena u rejonu Đeravica 2.

Nisam bio 9 meseci.Uhvatilo nas je skraćenje na 6.Drugi gardijski je bio zakon.Odeš 2 nedelje na raspis straže pa se vratiš u kasarnu na 7 dana pa opet 2 nedelje raspis i milina.Imam sreće što sam visok pa nisam nikada mogao da upadnem u vod za počasti. :haha: Išli su klasići sa sve lakovanim drvenim puškama i belim svilenim rukavicama na vežbe i pripreme. :osmeh:

Nije niko iz zapadne Srbije,ja sam kao popuna starešinskog kadra otišao u teću armiju i prištinski korpus.Jedini sam bio iz centralne Srbije,meni ejmatična vojna pošta bila u zagrebu,prvo zaduženje nakon SVŠ mi je bilo u 10. korpusu u Zagrebu.Kontrolisali raketaše i tako ti "pandurksi" poslovi :osmeh:.Nakon svih nedaća i povlaečnja bace me u treću armiju.Ali je naš bataljon imao 3 interventne čete,mi smo 96 prolazili diverzantsku obuku,pa nas vodiliki kao bataljno specijalne namene VP,po ratnim rasporedima smo deljeni u čete.

Nazad
Vrh