slobapatrola
Član
Sremska Mitrovica 2000 ,septembar....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kanda si mi bio instruktor,ja sam bio novembarska klasa a kasnije ostao na kursu za desetara92/93 Kraljevo Ribnica Saobracajna policija instruktor na A, C kategoriji V.P. 8415 sebtembarska klasa posle obuke ostao kao instruktor....
96 rezerva u Subotici 3 meseca, kad su se varcali iz Slavonije, srecom mi ostali u kasarni drugi autobus svi isli na "teren" od 1. januara-1. aprila.
Meni sasvim dosta vojnickog zivota zauvek....
Backa Topola i Nis(obuka za kuckara)2001 decembar-2002 septembar
Kad sam ja bio na vrhu komandni vod, bio sam veza, a bio je cvoj rost i vost još. Sprat ispod 20/3 i boforsi, mi nismo imali raketase. Ne mogu da se setim ko je bio glavni baja, nije plužarić.pozdrav,klaso...ipak,cini mi se da je u tvoje vreme bilo malko drugacije ,kazes da si bio i rost i cvoj i veza !?! Vidis,kad sam ja bio ,bili smo podeljeni u divizione : komandni divizion je bio podeljen na četu veze i vod voj-a (cvoj i rost) i ili si bio jedno ili drugo. I i II divizion su bili raketasi (prage,PAV,strela...). Ko vam je bio komandant,jel potpukovnik Plužarić?
Jbg. sirota drzava nema ni za leba obaveznog sluzenja vojnog roka. A omladini je dobro doslo da ne dangube i teret koji je donosilo to OBAVEZNO sluzenje.Mozda nije bas tema, ali mislim da bas to sluzenje vojnog roka nedostaje danasnjoj omladini. Da se zna sta je disciplina da nema necu i nemogu, ustajanje u cik zore umivanje hladnom vodom obavezno brijanje pa fiskultura sve su to pojmovi za danasnje vreme, a tek radovanje pristiglom paketu bilo svom ili tudjem pa dopisivanja sa dragim osobama. Mozda to nekom zvuci cudno, ali i sad se raznezim kad se setim tih vremena.
Eh druže ovde sama omladina, ja sam bio veza u tvom zavičaju G.Milanovac a zatim vod veze vrhovne komande BG. davne godine 1982/3.Nis obuka , pekomanda Vojna akademija Banjica.