Gastronomija I kulinarske đakonije

Po prvi put zajedno ubacim u pekac komade jaretine , jagnjetine i prasetine . Bilo je tu krompira , ruzmarina i belog luka
. Raskuvalo se , neki parčići sočni neki hrskavi i naravno pojelo se u slast ali je neko moje mišljenje da nikako uz prasetinu ne ide miris ruzmarina pa ni aroma belog luka .
990e7439dd07136cca941f6196fe99a0.jpg
3be5e98b93ec738054d83cea39ac31b6.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Meni generalno taj ruzmarin ima isuvise jaku aromu i ne ide nikako sa masnijim mesima poput svinjetine. Tacnije, ruzmarin i karanfilic kao da upropaste ukus

Da malo promešamo temu i vidimo kako nije sve u mesu .
Naime , iz Grčke letos donesemo par posuda od grnčarije ( bilo kis mleko )
Složimo na u testo slaninu , kačkavalj , duvan čvarke i semenke pa u rernu .
Evo po fazama :
0928114027.jpg[/img][/url]

Malo su bila 2 piva da ugasim žeđi

Aj kad sam ovde da napisem , ponosan sam sto sam otkrio nesto u pedesetim godinama sto nisam znao do sad.
Obozavam ovakve paprike ,zovemo ih ljute Holandske .Samo svjeze.

Ali jedem ih od vrha do pola ,dotle su blago ljute pa umjereno. Od pola nadole su paklene , i to nemogu ,bacam . Cak nekad samo gornju trecinu i opet se preljutim.
Sad tek nadjem rjesenje i radujem se buducem druzenju snjima. Razrezem uzduz i izvadim sjeme i one rese na kojima stoji sjeme . Taman su blago ljutkaste komplet .

Da malo promešamo temu i vidimo kako nije sve u mesu .
Naime , iz Grčke letos donesemo par posuda od grnčarije ( bilo kis mleko )
Složimo na u testo slaninu , kačkavalj , duvan čvarke i semenke pa u rernu .
Evo po fazama :
0928114027.jpg[/img][/url]

Malo su bila 2 piva da ugasim žeđi
To se u "regiji" zvalo "bosanski lonac" u vrijeme kad 99% ovog foruma nije ni rodjeno :ROFLMAO:

Aj kad sam ovde da napisem , ponosan sam sto sam otkrio nesto u pedesetim godinama sto nisam znao do sad.
Obozavam ovakve paprike ,zovemo ih ljute Holandske .Samo svjeze.

Ali jedem ih od vrha do pola ,dotle su blago ljute pa umjereno. Od pola nadole su paklene , i to nemogu ,bacam . Cak nekad samo gornju trecinu i opet se preljutim.
Sad tek nadjem rjesenje i radujem se buducem druzenju snjima. Razrezem uzduz i izvadim sjeme i one rese na kojima stoji sjeme . Taman su blago ljutkaste komplet .

Samo ti je 50 godina trebalo da skontaš da je ljutina u žilama? :osmeh: K'o da si bosanac... :haha:
(p.s. nemoj se ljutiti, nisam mogao da odolem :haha: )

Nazad
Vrh